סופר שוקולד: עוגיות פריכות
רוני ונציה מגישה: עוגיות פרווה ללא גלוטן, ללא חמאה ועם תועפות שוקולד למכורים. מתכון מנצח עם מרקם לא רגיל וגם מתכון של עוגת שוקולייט עשירה בשקדים ודלה בקלוריות
עוגילייט - עוגיות שוקלד פריכות ודלות קלוריות
עוגיות סופר שוקולדיות פרווה ללא גלוטן וללא חמאה, עם מעט אגוזים, במרקם מרנג פריך מבחוץ וצ'ואי (צמיגי) מבפנים. כ-40 קלוריות לעוגייה.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- שניצל טופו וחברים: טבעוני אקספרס
- מהאינסטגרם למטבח: מתכונים ביתיים של שגב
- משקשקים מקור: 8 מתכוני שייקים רעננים
טיפ: למניעת ייבוש העוגיות, רצוי לאחסן אותן במקפיא יומיים לאחר ההכנה.
שימו לב: יש לנפות את החומרים היבשים לפני השקילה.
ועוד משהו: איכות הקקאו קובעת את איכות העוגיה, לכן מומלץ לקנות קקאו משובח.
המרכיבים לכ-45 עוגיות:
75 גרם (3/4 כוס) אבקת קקאו משובח
300 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
1/8 כפית מלח
4 חלבונים
2 כפיות תמצית וניל טהור
75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך, קצוצים גס
כלים:
3 תבניות אפייה, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- מנפים ביחד את הקקאו, אבקת הסוכר והמלח בקערה בינונית. שמים את החלבונים והווניל בקערת מיקסר, ומקציפים במהירות בינונית 3-4 דקות רק עד לקבלת קצף רך וגמיש (לא יבש). מקפלים את תערובת הקקאו לתערובת החלבונים ב-3 פעמים. לבסוף מקפלים פנימה את האגוזים.
- לוקחים כפית גדושה מהתערובת ויוצקים תלוליות עם מרווחים של כ-8 ס"מ ביניהן (העוגיות מתפשטות באפייה)מעל התבנית.
- מיד כשמניחים את התבנית בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, מנמיכים ל-160 מעלות. אופים 10-11 דקות עד שנוצרים סדקים קטנים על פני העוגיות והן עדיין קצת רכות למגע (צריך לזכור שעם כל הכנסת תבנית חדשה לתנור, יש קודם להגביר את החום ל-175 מעלות ולהוריד ל-160 מעלות מיד עם הכנסת התבנית החדשה).
- מצננים בתבנית על רשת צינון מלא ולאחר 15 דקות מחזיקים כל עוגייה בעדינות, מקלפים בזהירות את הנייר (למניעת הידבקות) וממשיכים לצנן.
שוקולייט - עוגת שוקולד לייט
המרכיבים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
1/3 כוס אבקת שקדים
3 כפות קמח
90 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
1/2 כוס אבקת קקאו משובח מנופה
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 חלמונים בטמפרטורת החדר
1 כף רום
4 חלבונים, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית קרם טרטר, או קורט מלח
1-2 כפות אבקת סוכר, לבזיקה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את השקדים והקמח. בקערת מתכת בינונית נוספת, שמים את השוקולד, הקקאו, שלושת רבעי כוס מהסוכר והמים וממיסים מעל לסיר כפול עם אדים. מסירים מהאש. כשהתערובת פושרת-חמימה, מוסיפים את החלמונים ואת הרום בעזרת מטרף ידני. מוסיפים את תערובת השקדים.
- בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנשאר (רבע כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
- מקפלים רבע מהקצף אל תערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף שנותר. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מקומחת ומרופדת בניר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו מעט פירורים לחים. מצננים את העוגה בתוך התבנית על רשת. העוגה צונחת ונסדקת מעט (כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית.
- בוזקים על העוגה אבקת סוכר ומגישים בליווי רוטב פטל, תותים או שוקולד. ניתן גם להוסיף גלידת וניל לייט.