המדינה מודה: כשלים בכליאת ריקו שירזי בהפרדה
לקראת דיון בעניינו של העבריין ששוהה זה שנה וחצי בתא הפרדה בכלא, התברר כי תצהיר של קצין בשב"ס לא התבסס על מידע משטרתי וכי לא הייתה עילה להחזיק את שירזי בהפרדה. "בפני ועדת ההפרדות לא עמדה המלצה כתובה של המשטרה"
"בעת החתימה על התצהיר, לא עמדה בפני המצהיר חוות דעת של חטיבת המודיעין בנציבות שב"ס ולא עמדה בפניו חוות דעת משטרת ישראל". בצעד יוצא דופן הודתה פרקליטות מחוז דרום כי דו"חות של השב"ס והמשטרה שניתנו בעניין הצורך להמשיך את כליאתו של העבריין ריקו שירזי בהפרדה, לא היו מדויקים וכי לא הייתה עילה להחזיק אותו בהפרדה.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
הבית הלבן: אובמה יבקר בישראל באביב
אתי אלון מהבנק למסחר מבקשת שחרור מוקדם
במשטרה ובשב"ס שמתעקשים להחזיק את ראשי ארגוני הפשע בהפרדות לא זוכרים מזמן מבוכה כזאת. שירזי שריצה בעבר עונשי מאסר עומד כעת לדין בגין עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, זיוף מסמכים, מרמה והלבנת הון. זה שנה ושלושה חודשים הוא נמצא במעצר בתא ההפרדות בכלא אוהלי קידר שבדרום. מדובר בתא קטן שבו שוהה שירזי לבדו ומבודד מהעולם החיצון.
כליאה בהפרדה מתבצעת בדרך כלל במקרים שבהם ראשי ארגוני פשע עלולים לפגוע באסירים אחרים, להיפגע מאחרים או שיש חשש שהם ימשיכו לנהל את עסקיהם העברייניים מחוץ לכלא. בשל תנאי הכליאה הקשים בתאי ההפרדה, נדרשת המדינה להציג מדי חצי שנה את טיעוניה בבית המשפט באמצעות אנשי השב"ס והמשטרה.
בדצמבר האחרון, בדיון האחרון שהתקיים בעניינו של שירזי, הגישה הפרקליטות לבית המשפט תצהיר שמתבסס על תצהיר שקיבלה מקצין המודיעין של השב"ס במחוז דרום, סג"ד יהודה גבריאל. הקצין כתב בין היתר בתצהיר כי "לאחר שעיינתי בכלל המידע הרלוונטי, עמדתי המקצועית היא שהפרדתו של העצור בשישה חודשים נוספים בהפרדת יחיד נדרשת על-מנת לשמור על שלום האסיר, שלום אחרים מפניו ומניעת עבריינות".
סנגורו של שירזי, עו"ד ג'קי סגרון, הטיל דופי בדבריו של קצין שב"ס, ביקש לחקור אותו ולהבין על סמך איזה מידע מודיעיני הוא מבסס את דבריו. לקראת דיון שהיה אמור להתקיים אתמול (ג') בבית המשפט לעניינים מנהליים בבאר שבע, החליטה הפרקליטות לבדוק את התצהיר שמסר קצין שב"ס ואז התברר לה שהפרטים שכתב הקצין כלל לא היה מדויקים ולא התבססו כלל על מידע מודיעיני של המשטרה.
שלשום העבירה עו"ד תהילה גלנטה מפרקליטות מחוז דרום מכתב לעו"ד סגרון והודתה בצורה נדירה כי "במסגרת ראיון המצהיר (קצין שב"ס. א"ס), הובאו לידיעתנו נתונים שלא באו לידי ביטוי בתצהיר, כמו גם נתונים הנוגדים את האמור". ואם לא די בכך, נציגת הפרקליטות מנתה במכתב שהעבירה לסנגורו של שירזי את הכשלים וציינה כי "בפני ועדת ההפרדות שקוימה לא עמדה המלצה כתובה של חטיבת המודיעין בנציבות שב"ס או של משטרת ישראל".
שב"ס: "חלוקים על עמדת הפרקליטות"
נציגת הפרקליטות אף הסבירה עד כמה חובבני היה המידע המודיעיני: "בסמוך לדיון בוועדה, עודכן המצהיר (קצין שב"ס. א"ס) על-ידי משטרת ישראל בשיחה טלפונית באופן לקוני". עוד צוין במכתב כי "בעת החתימה על התצהיר לא עמדה בפני המצהיר חוות דעת חטיבת המודיעין בשב"ס ולא עמדה בפניו חוות דעת משטרת ישראל. כמו כן המצהיר לא ראה את המידע שהועבר לפרקליטות מטעמה של משטרת ישראל".
בסוף המכתב ציינה עו"ד גלנטה את חריפות הכשלים:
"בהתבסס על מידע שב"ס בלבד, לא היה, לדעת המצהיר, עילה להמשך החזקתו של מרשך בהפרדה". בעקבות המכתב שהגישה הפרקליטות, מבקש כעת עו"ד סגרון לשחרר את מרשו לאלתר מתא ההפרדה. בית המשפט החליט היום לדחות את הדיון בנוגע לשירזי עד 21 במרס ועד אז ינסו בפרקליטות ובמשטרה לבדוק את שרשרת הכשלים.
משב"ס נמסר בתגובה כי "מאחר שהעניין תלוי ועומד בפני בית המשפט אנו מנועים מלהגיב לפרסום, למעט העובדה כי אנו חלוקים על הניסוחים כפי שנכתבו במכתב הפרקליטות. עצם החלטת בית המשפט על דחיית הדיון לחודש וחצי והשארתו של האסיר בתנאי הפרדה עד אז מדברת בעד עצמה".