איך להעלים מהר דלקת גרון: 5 עצות טבעיות
חליטת ג'ינג'ר, חימום הצוואר ומרק עשיר בירקות כתומים יעזרו לכם להתאושש מהר מהתסמינים המטרידים של דלקת גרון. אם אתם חשים קשיים בבליעה, נפיחות וכאבים - סייעו לגוף מבחוץ
החורף כבר מתחיל להתרחק מאיתנו, אבל מאחוריו נותרות עדיין השפעת , ההצטננות ובעיקר דלקות גרון טורדניות. דלקות אלה מהוות סיבה לכ-10%-15% מכלל הביקורים אצל רופאי המשפחה, ובכשליש מהמקרים מועברות באמצעות טיפות זעירות הנישאות באוויר - בדיבור, בשיעול ובהתעטשות.
הדלקת יכולה להימשך כשבוע-שבועיים, בכל גיל. מקור הדלקת עשוי להיות חיידקי (סטרפטוקוקוס) או ויראלי, ולעתים קשה להבחין בין שני הסוגים.
מתחמקים ממחלות החורף:
תסמיני הדלקת הם בדרך כלל אודם בגרון, נפיחות בשקדים, רגישות בבלוטות הלימפה, כאבים בעת בליעה ולעתים גם חום. רוב הדלקות הוויראליות מאופיינות באודם, כאבי גרון וקושי בבליעה אך ללא כאבי ראש וחום.
איך אפשר להתמודד עם דלקת גרון ולהעלים במהירות את הכאבים? נסו את העצות הבאות:
1. שתו חליטה
חליטה מג'ינג'ר טרי, מיץ מחצי לימון ודבש מקלה כאבי גרון וקשיים בבליעה, מהסימפטומים הבולטים של דלקת גרון.
2. חממו את הצוואר
כדאי לכסות ולחמם את אזור הצוואר בעזרת ביגוד מתאים כמו צעיף או חולצת גולף, או באמצעות כריות חימום היכולות להקל את התסמינים בתוך זמן קצר. פעולת החימום מסייעת להקל את כאבי הבליעה והנפיחות.
3. שמרו על טמפרטורה מתאימה
היו קשובים לגוף כדי לדעת אם משקה חם או דווקא קר יסייע לכם להקל את הכאב ואת פעולת הבליעה, כיוון שמדובר בתחושה אינדיבידואלית מאוד.
4. אכלו מרק חם
דלקות גרון מביאות עמן לא מעט ליחה המצטברת ומעיקה עוד יותר על הבליעה. מומלץ לאכול מרק המכיל ירקות כתומים לא מרוסקים, דוגמת דלעת, בטטה וגזר.
הירקות הכתומים עוזרים לחיזוק המערכת החיסונית, וצריכתם במרק מאפשרת תוספת ערכים תזונתיים חשובים בצורה שפחות מכאיבה לגרון.
5. היעזרו בתכשירים הומאופתיים
כדי לתת מענה הומאופתי יעיל, על התכשיר להתאים לתמונת המחלה ולמאפייניה. ישנם תכשירים המומלצים לנטילה מיד עם הופעת התסמינים.
התכשירים בטוחים לנטילה לכל המשפחה, אינם מכילים חומר תרופתי או כימי כלשהו ומדוללים באופן שבו נוכחות חומר המקור מזערית ומספיקה כדי לעורר את כוחות הריפוי הטבעיים לפעולה, על פי עקרונות הריפוי ההומאופתיים.
הכותב הוא הומאופת מוסמך, יועץ מקצועי ליבואנית DHU בישראל, בעל קליניקה בהרצליה ומורה בביה"ס להומאופתיה "מסלול ודרך".
**המידע המובא אינו משמש תחליף לייעוץ עם רופא או הומאופת