כל כמה זמן הוא צריך לאכול? 6 שאלות של הורים טריים
הורות תמיד מגיעה עם הרבה מאוד דאגות, אך אצל הורים טריים הן מלוות גם בהרבה מאוד שאלות. איך תדעו אם הוא אכל מספיק, כל כמה זמן מומלץ לרחוץ אותה ואיך מונעים מוות בעריסה? 6 שאלות של הורים טריים - והתשובות
ההריון עבר, גם הלידה ואתם חוזרים הביתה כשבידיכם תינוק קטן וזערורי. לא משנה כמה ניסיתם להכין את עצמכם לשינוי, אתם צפויים להיות מופתעים ממה שעומד להתרחש בשבועות הקרובים - לכם ולתינוק שלכם.
כדי להפיג מעט את החששות של הימים הראשונים הכנו עבורכם מדריך ובו כל השאלות הבסיסיות שעלולות לצוץ אחרי ששבים הביתה עם התינוק. ולפני שנתחיל עצה אחת - החשובה ביותר: קחו את הזמן. ככל שיעברו הימים גם אתם וגם התינוק הקטן תתרגלו האחד לשני, והכל יהפוך להיות קל יותר - ומפחיד פחות.
עוד על התינוק החדש בערוץ הורים:
זה עובד: כך תרגיעו תינוק בוכה ב-60 שניות
מטרנה או סימילאק: איזה תחליף חלב טוב לתינוק?
לא רק לפגים: איך מסייעת שיטת הקנגורו בהרגעת תינוקות
1. כיצד אני יכול לעזור לתינוק שלי להיקשר אליי?
הקשר עם התינוק הוא אחת ההנאות הגדולות של ההורות, אבל לא תמיד היא מתרחשת מיד. לא רק שאתם
עוד מתאוששים מהלידה (האמהות מתאוששות גם פיזית), אלא גם התינוק שלכם צריך להתרגל לחיים מחוץ לרחם. אל תחששו אם בהתחלה אתם מרגישים שלא הכל הולך חלק. לפניכם כמה רעיונות שיוכלו לעזור לכם ולתינוק להיקשר בקלות רבה יותר:
החזיקו אותו במגע "עור לעור": בין אם הוא יונק או אוכל בבקבוק, מומלץ להחזיק את התינוק קרוב לחזה שלכם. מומלץ לעשות זאת גם סתם לשם הרגעה. מומלץ גם לעשות שימוש בשיטת הקנגורו, ולאפשר לתינוק מגע של "עור בעור", המחזק את הקשר בינו לבינכם, מרגיע ומשפר את השינה שלו.
דברו אל התינוק: לחשו אליו דברי אהבה, שירו לו או אפילו סתם ספרו לו על היום שעבר עליכם - הוא ישמח לשמוע את קולכם.
התסכלו בעיני התינוק וחייכו: במשך הזמן הוא ילמד לחקות את הבעתכם.
2. כמה זמן התינוק שלי יישן?
התינוק שלכם צפוי לישון זמן רב בשבועות הראשונים, עד ל-16 שעות ביום. לצערנו, מדובר רק על שעה-שעתיים בכל פעם. החדשות הטובות הן שסביב גיל שישה חודשים רוב התינוקות כבר ישנים שש שעות רצופות בכל לילה.
נסו את העצות הבאות כדי לסייע לתינוק שלכם לישון טוב יותר:
כאשר התינוק שלכם משמע רעשים בלילה אל תקומו אליו מיד. המתינו דקה או שתיים ובדקו האם הוא מצליח להרגיע את עצמו וחוזר לישון.
שמרו על שקט בשעות הלילה, גם כאשר אתם מאכילים אותו או מחליפים לו חיתול. נסו לא להעיר אותו יותר מדי במהלך הפעולות הללו.
הקפידו במהלך היום להיות פעילים עם התינוק, על מנת לנסות ו"למשוך" את שעות הערות שלו.
3. כל כמה זמן הוא אמור לאכול ואיך נוודא שהוא אכל מספיק?
התינוק שלכם צפוי לאכול בשבועות הראשונים בכל שעתיים-שלוש. בין אם הוא יונק או מוזן בבקבוק תוכלו להיות בטוחים שהוא מקבל מספיק מזון אם אתם רואים שמתקיימים התנאים הבאים:
הוא יונק במשך 10-15 דקות מכל שד או שותה 60-90 מ"ל של תחליף חלב מהבקבוק בכל האכלה.
אתם מחליפים לו לפחות שישה חיתולים מלוכלכים או רטובים במהלך 24 שעות.
הוא נראה מרוצה ורגוע אחרי ההאכלה.
אחרי שהוא מאבד מעט ממשקלו בימים הראשונים, התינוק עולה במשקל החל מהשבוע השני. אם אתם חוששים שהוא לא עולה מספיק במשקל התייעצו עם הרופא או עם אחות טיפת חלב.
4. כל כמה זמן צריך לרחוץ את התינוק?
שלוש אמבטיות בשבוע מספיקות לגמרי לתינוק. מספר רב יותר עלול לגרום לייבוש של העור. בשארית הימים ניתן לנקות את התינוק במטלית או ספוג לח.
5. מה לעשות עם הגדם של חבל הטבור?
חשוב להקפיד לשמור על הגלד של חבל הטבור נקי עד שהוא מתייבש ונופל מעצמו. כשאתם רוחצים את התינוק השתדלו לא להשקיע את חבל הטבור במים. אם אתם שמים לב לכך שהתינוק בוכה כאשר אתם נוגעים בגלד - קחו אותו לרופא. ייתכן שהמקום הזדהם. גם במקרה בו אתם שמים לב לכך שהאזור סביב חבל הטבור אדום, אם עולה ממנו ריח לא נעים או שיוצא ממנו נוזל צהוב - כנראה שמדובר בזיהום וחשוב לקחת את התינוק לרופא.
6. איך להגן עליו מפני מוות בעריסה?
הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא להשכיב את התינוק לישון על הגב - תמיד. בנוסף חשוב לפנות את אזו השינה מכריות, בובות פרווה, צעצועים ואפילו שמיכות. מומלץ לישון עם התינוק באותו החדר - אך אסור לישון עימו באותה מיטה. הימנעו משימוש במוניטורים לתינוק, אל תלבישו אותו יותר מדי על מנת שחום גופו לא יהיה גבוה מדי והקפידו לחסן אותו על פי ההנחיות. בנוסף ידוע כי הנקה של התינוק ומתן מוצץ מפחיתים את הסיכון למוות בעריסה.