שתף קטע נבחר

בשר סוס נמצא בגרמניה, בדיקות בכל אירופה

בגרמניה מסירים לזניה קפואה מהמדפים, בבריטניה הודיעו כי ייתכן שמשכך כאבים שניתן לסוסים "הגיע לשרשרת המזון" בצרפת. האיחוד: נערוך בדיקות DNA בכל אירופה

פרשת בשר הסוסים במוצרי בקר ממשיכה לעורר חשש באירופה. הרשויות בבריטניה הודיעו היום (יום ה') כי ייתכן שתרופת הסוסים בוּט מצאה דרכה למזון בני אדם בצרפת ו"מצאה דרכה לשרשרת המזון". עם זאת, גורם בריאותי בכיר בבריטניה אמר כי הסם לא מסוכן לבני אדם כשהוא נצרך בכמויות קטנות. במקביל, בשר סוס התגלה בלזניה קפואה בגרמניה, והיא מוסרת מהמדפים במרכולים. הנציבות האירופית הודיעה כי תערוך בדיקות למוצרי בשר בכל האיחוד. 


בדיקת DNA ללזניה קפואה בגרמניה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בדיקת DNA ללזניה קפואה בגרמניה(צילום: רויטרס)

 

מה אנחנו אוכלים?

מתח באירופה בגלל "בשר הסוס", נשקלת חקירה

לזניה "בקר" - 100% סוס

לא רק בשר סוס נמכר בבריטניה: גם בשר חמור

 

השר הבריטי לענייני סביבה, דייויד הית', אמר לפרלמנט כי הסם נמצא בשמונה סוסים מבתי מטבחיים בבריטניה וכי "יכול להיות ששלושה מהם נכנסו לשרשרת המזון בצרפת". בשר סוס עצמו אינו מסוכן לבני אדם והוא נאכל במקומות רבים בעולם, אולם בוּט, או פנילבוטזון בשמו המלא, הוא סם משכך כאבים אנטי דלקתי שנחשב מסוכן לבריאותם של בני אדם שאוכלים אותו.

 

עם זאת, סאלי דייוויס, האחראית על הבריאות בבריטניה, אמרה כי מדובר ב"סיכון נמוך מאוד לבריאות בני אדם". לדבריה, לתרופה אמנם יכולות להיות תופעות לוואי חמורות, אך לא סביר שמי שאוכל בשר סוס יסבול מהן. "אם אתה אוכל בורגרים במשקל 250 גרם שעשויים מ-100% בשר סוס, תצטרך לאכול יותר מ-500 או 600 ביום כדי להגיע למנה שניתנת לבני אדם", הסבירה.

 

נתח בשר סוס בגרמניה. הבשר לא מסוכן, התרופות כן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נתח בשר סוס בגרמניה. הבשר לא מסוכן, התרופות כן(צילום: רויטרס)

 

הית' אמר כי לזניה קפואה של המותג "Findus" שנמכרה בבריטניה נבדקה ולא נמצא בה הסם. ארוחות הלזניה המוכנות הוסרו מהמדפים בשבוע שעבר לאחר שבדיקות העלו כי הן מכילות יותר מ-60% בשר סוס.

 

הפרשה, שעוררה גיחוכים בתחילה, מעוררת כעת דיון אירופי נרחב, שמוביל למתיחות דיפלומטית בין מדינות במערב היבשת לבין מדינות במזרחה, בראשן פולין ורומניה, שבהן לכאורה נשחטו הסוסים ובשרם נארז באריזות שעליהן נכתב כי מדובר בבשר בקר. בין היתר ישנם חילופי האשמות לגבי מקור השערורייה, אם מדובר בחקיקה במזרח היבשת שהובילה לשחיטת אלפי סוסים וחמורים, או בפיקוח רפוי על תעשיית המזון ברחבי האיחוד האירופי.

 

לזניה מארוחה קפואה. שמונה מדינות מעורבות בפרשה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לזניה מארוחה קפואה. שמונה מדינות מעורבות בפרשה(צילום: EPA)

 

הפרשה נחשפה באירלנד בחודש שעבר וכיום שמונה מדינות באירופה מעורבות בה.

בימים האחרונים התעורר חשד כי לא רק בשר סוס הגיע למוצרי המזון, אלא גם בשר חמור.

 

הנציבות האירופית הודיעה היום כי תהדק את הפיקוח על המזון ותרחיב את בדיקות ה-DNA של מוצרי בשר ביבשת כדי להעריך את היקף השערורייה. "הבדיקות יתבצעו במוצרי הבשר בכל חברות האיחוד", אמר נציב הבריאות האירופי, טוניו בורג, בתום ישיבת שרים בנושא בבריסל. הוא אמר שייבדק אם תרופות סוסים מסוכנות חדרו לשרשרת המזון. התוצאות הראשונות יתפרסמו באמצע אפריל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. "תצטרך לאכול 600-500 בורגרים ביום"
צילום: sutterstock
מומלצים