מפקד משטרת דובאי: זיגייר לא העביר לנו מידע
דאחי חלפאן, שמוכר מפרשת חיסול אל-מבחוח, הכחיש בשיחה עם אתר החדשות הכלכלי "ערביאן ביזנס" כי הוא קיבל מידע מבן זיגייר. מוקדם יותר פורסם כי זיגייר תכנן למסור מידע על שימוש ישראלי בדרכונים אוסטרליים. במקביל, נחשפה בערוץ 10 השיחה מהכלא למד"א: "הוא תלה את עצמו, אנחנו צריכים ניידת טיפול נמרץ"
אחרי הניסיונות לקשר את פרשת "האסיר X" לחיסולו של מחמוד אל-מבחוח, מבהיר מפקד משטרת דובאי, דאחי חלפאן: הטענות שלפיהן בן זיגייר שיתף פעולה עם השלטונות בדובאי - אינן נכונות. בשיחה עם אתר החדשות הכלכלי "ערביאן ביזנס" היום (ה'), הכחיש חלפאן את הדיווחים מוקדם יותר, והעלה סברה משלו - "ייתכן שהוא התאבד כשהתגלה שהוא שכיר ורוצח".
עוד על פרשת זיגייר:
9/12/76 - 15/12/2010. חייו ומותו של בן זיגייר
צנזורה בארה"ב: מתי העיתונים מסכימים לשתוק
הצנזורית על פרשת בן זיגייר: מזדהה עם גלאון
העיתון הכווייתי אל-ג'רידה דיווח הבוקר מפי מקורות מערביים "יודעי דבר" כי זיגייר היה אחד מחברי חוליית החיסול של המוסד שהתנקשה לכאורה בדובאי לפני שלוש שנים בבכיר חמאס אל-מבחוח. הגורמים ציינו כי לאחר החיסול, יצר זיגייר קשר עם השלטונות בדובאי ועדכן אותם בכל פרטי פעולת החיסול, כולל שמות ותמונות של חברי החוליה. בתמורה לכך, כך נטען, קיבל זיגייר הגנה מדובאי.
לפי הדיווח, שלא אושר על-ידי אף גורם אחר, צוים כי ישראל הצליחה לאתר את מקום המסתור של זיגייר וכי אנשיה חטפו וכלאו אותו, תוך שמירה על סודיות מוחלטת. עם זאת, מפקד המשטרה בדובאי הכחיש באופן גורף את הדברים. במקום, הוא ציין כי "ייתכן שהוא התאבד כאשר התגלה שהוא שכיר ורוצח ואז התגלה לכל העולם שמדובר בפושע שבורח מהחוק".
גם עיתון באוסטרליה ניסה היום לשפוך עוד קצת אור על הפרשה, ודיווח מפי גורמים ביטחוניים כי ייתכן שהוא התכוון לחשוף מידע על פעולות ביון ישראליות, ובכללן השימוש בדרכונים אוסטרליים למטרות ריגול. עם זאת, הדיווח לא מציין כי זו הסיבה למעצרו של זיגייר. הגורמים הביעו חשד כי לפני שנעצר תכנן זיגייר להעביר את המידע לממשלת אוסטרליה או לתקשורת, ואחר אמר ל"בריסביין טיימס" כי "אפשרי שהוא עמד לדווח, אבל לא הייתה לו ההזדמנות".
צריך ניידת טיפול נמרץ דחוף
במקביל, פרסם הכתב דורון הרמן בערוץ 10 את תמליל השיחה בין כלא איילון למוקד מד"א. "מדברים מבית סוהר איילון, אני צריך ניידת טיפול נמרץ דחוף", אמר אחד הסוהרים למוקד מד"א. "תקשיבי, הוא תלה את עצמו, אנחנו צריכים ניידת טיפול נמרץ", אמר הסוהר. "אין לי פרטים, אני תכף אומר לחובש שיחזור אליכם".
לפי הגרסה הרשמית של ישראל, "מטעמי ביטחון האסיר הוחזק בזהות בדויה, אולם משפחתו קיבלה מיידית הודעה על דבר מעצרו". בהודעת משרד המשפטים על החלטת בית המשפט, שלפיה הוסר חלקית את צו איסור הפרסום בפרשה, נאמר עוד: "האסיר הוחזק בכלא מכוח פקודת מעצר שהוציא בית המשפט המוסמך. ההליכים בעניין האסיר לוו על ידי הגורמים הבכירים ביותר במשרד המשפטים, וזכויות הפרט של האסיר נשמרו, בכפוף להוראות הדין".
משפטו של זיגייר התנהל ב-2010 בבית המשפט המחוזי מרכז, בעת ששכן עדיין בפתח תקווה. הוא הובא לבית המשפט תחת אבטחה כבדה וחשאיות רבה, וכל הדיונים בעניינו התנהלו בדלתיים סגורות. בזמן הבאתו לבית המשפט הוא הוסתר ובוּדד משאר העצורים, כך שאי אפשר היה ליצור איתו קשר - וגם הוא לא היה יכול ליצור קשר עם אחרים.
עו"ד אביגדור פלדמן טען כי בדצמבר 2010 - יום לפני מותו - נפגש עם זיגייר,
שאותו ייצגו בהליכים השונים עורכי הדין עורכי הדין רועי בלכר, משה מזור ובועז בן-צור. "ביקשו שאפגש איתו ואראה אותו. ראיתי אותו, ויום אחרי שראיתי אותו אמרו לי שאין יותר בן אדם. כשראיתי אותו לא היו שום סימנים שהוא עומד להתאבד. הוא נשמע רציונלי ושקל אפשרויות משפטיות שאני לא יכול להיכנס אליהן", סיפר פלדמן ל-ynet, וסירב לפרט על נסיבות המפגש.
עד כה משפחת זיגייר העדיפה שלא למסור פרטים על שאירע לבנם, וכמובן גם לא התייחסה לנושא הפיצויים. "אנחנו מבינים את העניין שהפרשה מעוררת, אבל החלטנו לא לדבר עם אף אחד. לא כרגע, אני מצטער", אמר אב המשפחה, על פי הדיווח באתר אוסטרלי. "הם היו המומים לחלוטין, היה פשוט נורא", סיפר דני לם, נשיא מועצת יהדות אוסטרליה לסוכנות הידיעות JTA.