שתף קטע נבחר

"איראן מסייעת לצפ' קוריאה לשדרג כני השיגור"

מכון מחקר אמריקני פענח תצלומי לוויין שלדבריו מוכיחים כי המשטר הקומוניסטי מתכנן לערוך ניסויים בטילים גדולים יותר מזה ששיגר לוויין לחלל בדצמבר. נכון לעכשיו, ההערכה היא שלקוריאנים אין עדיין היכולת להטעין נשק גרעיני על טיל

צפון קוריאה החלה לשדרג את אחת משני אתרי ניסויי הטילים שלה, ככל הנראה כדי שיוכל לשגר טילים גדולים יותר. לטענת מכון מחקר אמריקני, עובדה זו מצביעה על כך שהקוריאנים מקבלים סיוע מאיראן. ההערכה מבוססת על צילומי לוויין מהחודש הקודם.

 

צפון קוריאה והניסוי הגרעיני:

 

פיונגיאנג חזרה בסערה לכותרות העולמיות בחודשים האחרונים. בדצמבר שיגרה בהצלחה לוויין לחלל, והשבוע ערכה ניסוי גרעיני נוסף – שני הצעדים מנוגדים להחלטות מועצת הביטחון של האו"ם, ומעלים חשש כי הקוריאנים קרובים למשימתם לבנות פצצת אטום קטנה מספיק כדי שתתאים לטיל בליסטי בין-יבשתי.

 

שיגור הלוויין לחלל בסוף השנה שעברה (צילום: AP) (צילום: AP)
שיגור הלוויין לחלל בסוף השנה שעברה(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

דו"ח שנכתב עבור אתר האינטרנט "38 North", השייך למכון המחקר האמריקני-קוריאני באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מצביע על כך שהמדינה הקומוניסטית התקדמה באופן משמעותי מאז אוקטובר האחרון בבניית כן שיגור חדש ומתקנים נוספים באתר טונג-היי, הידוע גם כמוסודן-רי, שעל חופה הצפון-מזרחי.

 

בניתוח נאמר כי המתקן מכיל כמה מרכיבים חדשים הדומים לאתר השגיר בסמנאן שבאיראן, שלא נעשה בהם שימוש עד כה בצפון קוריאה. כמו כן, הכותבים הפנו את תשומת הלב לפעילות בכן שיגור ישן יותר במקום, שממנו שוגר טיל ארוך-טווח ב-2009, אך טענו כי לא ברור עדיין אם זו עדות להכנות לשיגור נוסף.

 

אתר השיגור בטונג-היי, הידוע גם כ"מוסודן-רי" (צילום: Google Earth, GeoEye) (צילום: Google Earth, GeoEye)
אתר השיגור בטונג-היי, הידוע גם כ"מוסודן-רי"(צילום: Google Earth, GeoEye)
 

 

פגישת בין בכירי המשטרים באיראן ובצפון קוריאה. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פגישת בין בכירי המשטרים באיראן ובצפון קוריאה. ארכיון(צילום: AFP)

 

הטילים ארוכי-הטווח האחרונים ששיגרה המדינה הקומוניסטית יצאו מאתר שיגור אחר, חדש יותר, סו-היי, הנמצא בחוף המערבי. האתר של מכון המחקר העריך כי הבנייה של כן השיגור החדש יכולה להימשך אפילו עד 2016.

 

הוא גם קבע שהמכלים שהותקנו בסתיו האחרון במבני העזר במקום יכולים לאחסן דלק בכמות הדרושה לטילים הגדולים פי שלושה או ארבעה מהטיל האחרון ששוגר, אונהא. הערכת הכוונות של המשטר בצפון קוריאה ובחינת יכולותיו הטכניות ידועה כמשימה קשה. עם זאת, מומחים סבורים שהמדינה טרם הצליחה להקטין את הנשק הגרעיני שברשותה לממדים שיאפשרו לשגר אותו על טיל, ולאיים בכך על ארצות הברית.

 

"המחקר הזה הוא עוד פיסה בתצרף, המעיד על כוונתה של צפון קוריאה להציב טילים ארוכי-טווח בעלי יכולת הולכת ומשופרת, המסוגלים לשאת ראשי נפץ גרעיניים", אמר ג'ואל וויט, לשעבר בכיר במחלקת המדינה האמריקנית, ועורך האתר "North 38", "זו מערכת יחסים חמימה בינה לבין איראן, בעוד שתיהן נעות לכיוון פיתוח נשק להשמדה המונית".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 14/02/2013 23:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכוונים גבוה. הטילים של צפון קוריאה
צילום: AP
אתר השיגור שעובר שדרוג. ארכיון
צילום: Google Earth, GeoEye
מומלצים