המקל והסלמון: מסעדה ביפן גובה קנס על שאריות
אם לא תאכל, יבוא שוטר? מסעדה בספורו שביפן מטילה "קנסות" על לקוחות שמשאירים אוכל בצלחת. כך דיווח אתמול (יום ה') הבלוג gawker.
עוד בלוגוסים:
המסעדה, הצ'יקיו, מצהירה שהיא גובה כסף ממי שלא מסיים את המנה שהזמין ומבהירה: "אסור להשאיר אף לא גרגיר אורז אחד" – אך מדובר רק במנת הבית שלהם: "צוקו משי", קערת אורז שמעליה ביצי סלמון. את ה"קנס" היא מתחייבת לתרום לדייגים שדגים דגי סלמון.
לא הוזכר גובה הקנס, או התרומה, אם תרצו, אך מלצרית במסעדה אמרה שמעטים המקרים שהוא נגבה.
בלוגר מקומי, "גט גולד", הסביר שהקנס נועד למטרה טובה – לכבד את אותם הדייגים המשקיעים מאמצים כדי לספק חומרי גלם איכותיים למזון. עוד כתב הבלוגר שהמנה עולה 20 דולר ושווה כל סנט.
בעל המסעדה, היטושי סוגיטה, אמר לבלוגר שהרעיון הוכיח את עצמו, ולאחר שמונה שנות פעילות, הוא יכול כעת לפתוח סניף נוסף בטוקיו באפריל.
ביצי דגים
מומלצים