המדינה פנתה לביה"ד נגד עובדי משרד רה"מ
המדינה ועובדי משרד ראש הממשלה, המאוגדים בהסתדרות, מסוכסכים בסוגיית תשלום שכר עידוד. בעקבות זאת פנתה המדינה לביה"ד לעבודה, מחשש לצעדים ארגוניים ערב הקמת הממשלה החדשה ומפגיעה בביקורו המתוכנן של אובמה
המדינה פנתה בסוף השבוע לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, בבקשה לאסור על ההסתדרות ועל עובדי משרד ראש הממשלה המאוגדים במסגרתה לנקוט בצעדים ארגוניים המשבשים את עבודת המשרד. המדינה מנמקת את הבקשה, בין היתר, בעיתוי הרגיש של ערב הרכבת ממשלה חדשה וטרם אישור התקציב ל-2013.
כתבות נוספות בנושא בערוץ הקריירה :
- מחר: סכסוך עבודה במשרדי הממשלה והרשויות
- לאחר הבחירות: במשרד רה"מ רוצים תוספת שכר
- "מאבטחי ראש הממשלה דחפו את העובדים"
- גם עובדי המשרד לביטחון פנים רוצים תוספת שכר
לדברי המדינה, נראה כי "באמצעות הצעדים הארגוניים, מנסים העובדים להשיג הישגים בנוגע להחלת תשלום שכר עידוד" (שכר מיוחד מעבר לשכר הרגיל), וזאת "בעת שעל הצדדים חל, בין היתר, הסכם קיבוצי הקובע מתווה מוסכם ליישוב חילוקי דעות, תוך מיצוי טענות הצדדים בהקשר זה מבלי לנקוט בצעדים ארגוניים".
בפנייה לבית הדין נאמר כי בסוף החודש שעבר שיגר יו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים ליו"ר ועד העובדים במשרד רה"מ הודעה, שכותרתה "סכסוך עבודה ומטלות חדשות". בהודעה נאמר, בין היתר, "אבקשך להנחות את העובדים שלא לבצע משימות ומטלות חדשות במקום העבודה, לרבות קליטת עובדים חדשים, התקשרות עם קבלנים, ספקים ויועצים חיצוניים, ועדות בוחנים, ועדות מכרזים, פעולות הדרכה וטיפול ביחידות חדשות אשר נוספו לאחרונה, כולל תפעול".
לדברי המדינה, "האמצעים הננקטים על ידי העובדים מהווים הפרה של ההסכם הקיבוצי, אינם לגיטימיים ואינם מוגנים. זאת לאור תחולתו של הסכם קיבוצי תקף אשר הוראותיו ברורות ומחייבות. בנוסף, מדובר בצעדים לא מידתיים אשר יש בהם כדי לפגוע פגיעה קשה בהתנהלות המשרד בתקופה רגישה זו, שהיא, כאמור, תקופת ערב כינונה של ממשלה חדשה על כל הנגזר מכך, וכן בטרם אישור תקציב המדינה לשנת 2013".
לטענת המדינה, היא זו שהציעה להנהיג במשרד ראש הממשלה פיילוט להחלת שיטת שכר עידוד חלופית, ואולם ההסתדרות החליטה בניגוד למחוייבותה ההסכמית, ותוך הפרת הסכם הקיבוצי, לנקוט באמצעים ארגוניים לשיבוש העבודה השוטפת של המשרד.
חשש לשיבושים לקראת ביקור אובמה
לדברי המדינה, העובדים מקיימים התכנסויות ברחבה החיצונית של משרד ראש הממשלה, וכן נעשה ניסיון לשבש את קיומו של כנס מנהלים כלליים שהתקיים במשרד החוץ בשבוע החולף. בכל מקרה, ועד העובדים כבר הודיע על כוונתו להחריף את צעדיו בהמשך, ובפרט לקראת ביקורו הצפוי של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, בישראל.
בנוסף נטען, מעוכבים תהליכים חיוניים של קליטת עובדים ליחידות שונות, שמתפקדות באופן לקוי עקב מחסור בכוח אדם (ובראשן המטה הקיברנטי). זאת במקביל לאיום למנוע את קליטת היחידות החדשות והעובדים הנכנסים עם כינון הממשלה החדשה - מה שעלול לגרום לשיבוש מהותי ביכולת התפקוד שלה כבר בימיה הראשונים.
לדברי המדינה, "העיתוי שנבחר על ידי ההסתדרות לנקיטת צעדים ארגוניים כנגדה, מספר ימים לאחר יום הבחירות לכנסת, וערב כינונה של ממשלה חדשה, מהווה חוסר תום לב ביחסי העבודה בין הצדדים".
לפיכך מבקשת המדינה מבית הדין למנוע בצו זמני את נקיטת הצעדים הארגוניים עליהם החליט ועד העובדים במשרד ראש הממשלה, ולהורות להסתדרות לגרום לקיום עבודה מלאה סדירה ותקינה במשרד ראש הממשלה ללא כל הפרעות ושיבושים.