שתף קטע נבחר

 
צילום: EPA

אוסטרליה: "יהודים מחונכים לא לבקר את ישראל"

עיתונאי אוסטרלי יהודי מקווה שפרשת בן זיגייר תהיה קריאת השכמה לקהילה היהודית באוסטרליה. "מגיל צעיר מחנכים אותך לתמוך בישראל באופן לא בריא, לא ביקורתי. הכיבוש של פלסטין לא ממש קיים. מעשי המוסד, כמו רצח, מתקבלים בהבנה"

השתיקה סביב פרשת "האסיר X" מצד הקהילה היהודית באוסטרליה ומשפחתו של בן זיגייר מסקרנת את התקשורת האוסטרלית. עיתונאי יהודי שעומד בראש ארגון ביקורתי כלפי הנהגת הקהילה טוען כי היא נבוכה וקורא לה לשקול מחדש את עמדתה האוהדת והלא ביקורתית לדבריו כלפי ישראל.

 

עדכונים אחרונים בפרשת זיגייר:

אוסטרליה: נחקור את מות זיגייר, דורשים תשובות

שירות הביטחון האוסטרלי "שרף" את בן זיגייר

מסתמן: דו"ח מות האסיר X ייחשף בתחילת השבוע

"למעשה לא הייתה כל תגובה לגבי מערכת היחסים בין הממסד היהודי באוסטרליה והממשלה הישראלית,

כולל המוסד, המודיעין הישראלי והשגרירות הישראלית", אמר אנתוני לווינשטיין, עיתונאי העומד בראש ארגון "קולות יהודים אוסטרלים עצמאיים", לתוכנית הרדיו AM.

 

משפחתו של זיגייר אמרה לעיתונאים עם התפוצצות הפרשה כי היא שרויה באבל וכי אין בכוונתה להגיב ומנהיגי הקהילה היו עד כה לרוב דוממים, למעט התבטאויות ספורות בעילום שם. מכרים בודדים של המשפחה שהתראיינו ביטאו קושי להאמין שזיגייר פגע בביטחון ישראל.

 

לווינשטיין בכתבה עליו באתר חדשות אוסטרלי ()
לווינשטיין בכתבה עליו באתר חדשות אוסטרלי

 

"יש כאן שני מישורים", הסביר לווינשטיין, "ברור שהמשפחה אבלה וזה מובן לחלוטין. אבל השאלה הגדולה יותר לדעתי היא העמדה של הקהילה היהודית כלפי ישראל, במיוחד בקהילות הגדולות במדינה, בסידני ובמלבורן. לדבריו, הקהילות "לא רק מעודדות את חבריהן מגיל צעיר להיות מעורבים בכל הנוגע לישראל ולבקר בה, אלא גם לעתים קרובות מאוד ללחום בצה"ל, שזה משהו שלדעתי הממשלה האוסטרלית לא צריכה לסבול אבל מקבלת, ולהצטרף למוסד".

 

"זה מתחיל בגיל מוקדם מאוד", אמר לווינשטיין כשנשאל איך הקהילה מעודדת "מנטליות מסוג זה". "זה משהו די נפוץ, בין אם אתה דתי או במקרה של המשפחה שלי די ליברלי. מצופה ממך ומחנכים אותך לתמוך בישראל באופן שלדעתי הוא לא בריא, לא ביקורתי. הכיבוש של פלסטין לא ממש קיים".

 

יהודי טוב חי בישראל

"יהודים רבים נשלחים לישראל לכמה חודשים אחרי התיכון. לא כל כך הרבה מהגרים לישראל, חלק עושים זאת. אין ספק שיש עידוד לכך – במילים אחרות, להיות היהודי הכי טוב שאתה יכול להיות, כמו שחושבים. יש מי שסבורים שהדרך היחידה לממש זאת היא ללכת לישראל ולחיות שם".

 

לווינשטיין אמר כי הנושא לא מדובר בפתיחות רבה בבתי כנסת בסידני או במלבורן, אך מציין כי המשך טבעי לראיית "היהודי הטוב" הוא התגייסות לצה"ל ואף למוסד, ללא כל שיח בנושא. הוא ממשיך ומותח ביקורת על הפעילות "האגדית" של המוסד. הוא טוען כי יש ראיות רבות לכך שהמוסד אחראי ל"רצח בלתי חוקי" של מדעני גרעין איראנים ושל מחמוד אל-מבחוח בדובאי.

 

"בקהילה היהודית עצמה המעשים האלה לא נחשבים שנויים במחלוקת", הסביר לווינשטיין, "הם נחשבים למשהו שישראל חייבת לעשות כדי לשרוד, הם מוצדקים. במילים אחרות, אם יהודי אוסטרלי מעורב בדברים האלה זה לא ייחשב לבעיה מבחינה אתית או חוקית, בזמן שלמען האמת זה צריך להיחשב כך".

 

לווינשטיין היה בין המקימים של יוזמת Independent Australian Jewish Voices (IAJV) שלפי אתר האינטרנט שלה שמה לה למטרה "להרחיב את הדיון על ישראל/פלסטין וכך לאפשר דיון יותר כנה ופרודוקטיבי שיקדם הבנה טובה יותר של הנושאים". בהצהרת הכוונות של הארגון, שפורסמה עם הקמתו ב-2007 נכתב כי "יש להכיר בזכותה של ישראל להתקיים ובזכותם של הפלסטינים למולדת". בכתבות בכלי תקשורת באוסטרליה ובבריטניה תואר הארגון כגוף אופוזיציוני להנהגה היהודית הוותיקה. מאות אישים חתמו על הזדהותם עם הארגון.

 

לווינשטיין הצהיר בעבר כי הוא תומך ב"פתרון המדינה האחת". הוא ערך ספר בנושא עם אחמד מור, פלסטיני-אמריקני, בשם "אחרי הציונות". בספר הוא מציג את יתרונותיו של רעיון זה לדעתו.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיתון באוסטרליה מדווח על פרשת זיגייר
צילום: AFP
מומלצים