שתף קטע נבחר

 

'יחידה סודית בצבא סין פרצה למחשבים בארה"ב'

על פי דו"ח חריג של חברת אבטחת מחשבים אמריקנית, המעצמה הקומוניסטית מנהלת מלחמה מקוונת נגד ארה"ב מתוך בניין רב-קומות בשנחאי. "ניו יורק טיימס" על יחידה 61398 ששמה לה ליעד לפגוע בתשתיות אמריקניות חיוניות

יחידה מיוחדת של צבא סין אחראית למרבית הפריצות למחשבי החברות הגדולות בארצות הברית ולארגונים וסוכנויות ממשלתיות אמריקניים: כך דיווח היום (יום ג') העיתון "ניו יורק טיימס". המודיעין האמריקני איתר את מוקד הפעילות בבניין לבן שמתנשא ל-12 קומות בפרברי שנחאי, שמתוכו מתנהלת זה שנים המלחמה המקוונת של המשטר הסיני נגד ארה"ב. על פי הדיווח, מי שמנהלת את מבצע הפריצה למחשבים אמריקניים היא יחידה 61398 של צבא השחרור העממי של סין.

 

הכתבה ב"ניו יורק טיימס" שהכעיסה את בייג'ינג:

מבוכה לרה"מ הסיני: "הון של מיליארדי דולרים"

 

עוד חדשות בעולם :

אסד: "איני חיית פרא, שוכחים שאני בשר ודם"  

הטבח בניוטאון: "לנזה רצה 'לנצח' את בריוויק"

נסטלה הורידה מוצרי "1% סוס" באיטליה וספרד

 

דו"ח חריג מסוגו בסוגיית מתקפת הסייבר שאורכו 60 עמודים יתפרסם היום על ידי חברת אבטחת המחשבים האמריקנית "מנדיאנט". בדו"ח מציינים בפעם הראשונה שמות של אנשים מכ-20 קבוצות האקרים מתוחכמות ביותר, בהן "צוות תגובות" ו"קבוצת שנחאי", שמקושרות ישירות לרב-הקומות שבו ממוקמת יחידת ההאקרים הלאומית הסינית ושממנו מבוצעות התקפות יומיות על מחשבים בשטח ארה"ב.

 

רב-הקומות שממנו יצאו המתקפות המקוונות. שנחאי (צילום: ניו יורק טיימס) (צילום: ניו יורק טיימס)
רב-הקומות שממנו יצאו המתקפות המקוונות. שנחאי(צילום: ניו יורק טיימס)

 

קווין מנדיה, שעומד בראש החברה שביצעה את חקירת הפריצה למחשבים האמריקניים, אמר בראיון ל"ניו יורק טיימס" שברב-הקומות בשנחאי ובסביבתו הקרובה פועלים אלפי אנשים שמבצעים התקפות על מערכות המחשבים בארה"ב. הדו"ח הפרטי של חברת האבטחה "מנדיאנט" תואם הערכה של 16 סוכנויות הביון של ארה"ב, לפיהן הקבוצות שמבצעות את ההתקפות המקוונות נגד ארה"ב מנוהלות ישירות על ידי קציני צבא סינים או שהן קבלניות שפועלות בשירות הצבא הסיני.

 

בין המותקפים: מחשבי "ניו יורק טיימס"

ל"ניו יורק טיימס" יש עניין מיוחד בחקירת ההתקפות הסיניות לאחר שמחשבי העיתון הותקפו לאחרונה, ועל פי הערכה הסיבה לכך הייתה כתבות שפורסמו בעיתון נגד המעצמה הקומוניסטית.

גם עיתונים גדולים אחרים בארה"ב הותקפו כנראה לאחר שכתבו ביקורת על סין כמו גם חברות אמריקניות כמו למשל "קוקה קולה". אולם, הדבר המרכזי שבו מגלים ההאקרים מסין עניין הוא פגיעה בתשתית הקריטית של ארה"ב: רשתות חשמל ומערכות אספקת מים וגז.

 

אחד היעדים של ההאקרים הסינים היה חברה אמריקנית שיש לה גישה ל-60 אחוזים מצינורות הנפט והגז בצפון אמריקה. חברה אמריקנית נוספת שהותקפה היא חברת אבטחת המחשבים RCA שאחראית על אבטחת מאגרי נתונים של הממשל האמריקני ושל תאגידים גדולים בארה"ב.

 

למלחמה המקוונת יהיו נזקים כשל פיגועי 11/9. אובמה ופאנטה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
למלחמה המקוונת יהיו נזקים כשל פיגועי 11/9. אובמה ופאנטה(צילום: רויטרס)

 

ציר הקונגרס הרפובליקני מייק רוג'רס, שמכהן בתפקיד יו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים, אמר כי הדו"ח הפרטי שמתפרסם היום משקף את המידע שהוא ועמיתיו קראו בתקופה האחרונה. דובר המועצה לביטחון לאומי טומי ויטור אמר ש"אנחנו מעבירים בקביעות את הדאגה שלנו בפני הדרגים הגבוהים ביותר בסין, כולל בצבא, ונמשיך לעשות זאת". סוגיית הפריצה למחשבים אמריקניים יצרה בתקופה האחרונה מתיחות דיפלומטית בין וושינגטון לבין בייג'ינג. הסינים מצדם מכחישים בתוקף שהם תוקפים מערכות מחשבים בארה"ב.

 

למרות ההכחשות הסיניות, משרדי ההגנה והחוץ של ארה"ב הם יעדים מרכזיים של הריגול המקוון הסיני. בכירים בממשלו של ברק אובמה הבהירו שהם מתכוונים להודיע בשבועות הבאים להנהגה החדשה בבייג'ינג, בראשותו של הנשיא שי ג'ינגפינג, שההתקפות המקוונות הסיניות עלולות לפגוע ביחסים בין שתי המדינות.

 

שר ההגנה האמריקני היוצא לאון פאנטה הזהיר לפני כמה ימים שארה"ב עלולה להיות חשופה בכל רגע להתקפה מקוונת שנזקיה יהיו כשל פיגועי 11 בספטמבר 2001 בארה"ב. כאמור, החשש הגדול בוושינגטון הוא מהתקפה על תשתיות המים והחשמל ותשתיות חיוניות אחרות בשטחי המעצמה הגדולה בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttershock
(אילוסטרציה)
צילום: shuttershock
מסכן את היחסים עם וושינגטון. נשיא סין המיועד שי
צילום: gettyimages
מומלצים