שני ישראלים נעצרו בחשד לסחר בביציות ברומניה
30 איש נחקרו בפשיטה על קליניקה בבוקרשט ורופא וטכנאית מישראל נעצרו בחשד למעורבות במכירת ביציות. לפי המשטרה, הישראלים גרפו רווחים משמעותיים מהעסקים הלא חוקיים במרפאה. לפני 4 שנים נעצרו שם רופאים ישראלים על רקע דומה
אחרי שלוש שנים, שוב פרשיית סחר ביציות ברומניה שבה מעורבים ישראלים: בפשיטה על קליניקה בבוקרשט נעצרו היום (ג') שני ישראלים, רופא וטכנאית, בחשד שהיו מעורבים במכירת ביציות של נשים מקומיות לישראליות. בנוסף, נחקרו כ-30 בני אדם, רומנים וישראלים. על פי החשד, מדובר בשיתוף פעולה בין נציגי מרפאות פרטיות בבוקרשט עם מומחי הפריה מישראל, שעברו על חוק השתלות האיברים ברומניה.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- ראשונה להיכנס: לבני שרת המשפטים של נתניהו
- הדו"ח: מחדלים בשב"ס גרמו למותו של זיגייר
- תובעת כ-2 מיליון מסורוקה: בגללכם מתו העוברים
העצורים הם פרופ' רפאל רון-אל, מנהל יחידת ההפריה התוך-גופית בבית החולים אסף הרופא, וגב' דפנה קומורבסקי, טכנאית המעבדה שהתלוותה אליו. מבית החולים נמסר כי "פרופ' רון-אל עוסק זה 15 שנה בפעילות זו בקליניקה בבוקרשט תחת אישור משרד הבריאות הישראלי ותחת רישיון עבודה רשמי רומני. במשך כל השנים הללו ההתנהלות שלו הייתה על פי החוק הישראלי והרומני, ואנו משוכנעים כי גם הפעם אין כל דופי בהתנהגות ובהתנהלות שלו ושל גב' קומורבסקי".
המשטרה המקומית ערכה חיפוש בקליניקה הרומנית וכן בבתיהם של שישה מהנחקרים, והחשד הוא כי המומחים הישראלים זכו להכנסות משמעותיות מהעסקים הבלתי חוקיים שהתנהלו במרפאה. לטענת המשטרה, המומחים במרפאה שאבו ביציות מנשים רומניות בגילאים 18 עד 30, חלקן סטודנטיות, ובתמורה שילמו להן בין 600 ל-800 אירו. לאחר מכן, הם מכרו את הביציות לזוגות ישראלים במחיר 4,000-3,000 אירו. לפי החשד, בפעילות הפלילית היו מעורבים 11 איש בסך הכל, בהם אזרחים ישראלים ורומנים.
כאמור, אין זו הפעם הראשונה שבה מעורבים רופאים ישראלים בסחר בביציות ברומניה. תעשיית תרומת הביציות של נשים ישראליות משגשגת בשנים האחרונות בעיקר במוסדות רפואיים בחו"ל,
שכן החוק בארץ מטיל מגבלות רבות על העניין, במיוחד בכל הנוגע לתשלום לתורמות. התהליך נעשה לפיכך במרפאות פרטיות ברומניה, באוקראינה, בקפריסין, בספרד ובמרפאות הפריה נוספות ברחבי אירופה.ביולי 2009 נעצרו בבוקרשט כ-30 ישראלים במרפאה שבה התבצעו הפריות, גם כן בחשד למעורבות בפרשיית סחר בביציות. בין העצורים היו מנהלי המרפאה, הרופאים הארי ויאיר מרון, וכן פרופ' נתן לויט וד"ר גניה זיסקינד. אף שחלקם כבר חזרו לישראל, ב-15 בנובמבר האחרון גזר עליהם בית המשפט ברומניה חמש שנות מאסר. הרופאים הגישו ערעור על העונש.
בין הנחקרים בפרשה זו היו גם תורמות ישראליות שנחשדו בכך שמכרו ביציות מגופן תמורת כסף. מנהל הסוכנות הלאומית להשתלות אמר אז כי המרפאה המדוברת הייתה מעורבת בפרשייה מסוג זה גם ב-2002.