גורמים מצרים: ישראלים נפגשו עם ראש המודיעין
אבטחת הגבול בין מצרים לישראל עמדה על הפרק בפגישה שבין משלחת ביטחונית ישראלית לראש המודיעין המצרי. כך דיווחו גורמים במצרים. גם הסכם הרגיעה עם הפלסטינים על הפרק
משלחת ישראלית ערכה ביקור קצר במצרים ונפגשה עם ראש המודיעין המצרי, הגנרל ראפת שחאתה. כך דיווחו הבוקר (יום ד') גורמים במצרים.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
תמונת השנה בעולם: שני ילדים הרוגים מעזה
צרפת במבצע להשבת יצירות אמנות ליהודים
על פי הגורמים, אנשי המשלחת פגשו בשחאתה ביום ראשון, ושוחחו עמו על אבטחת הגבול בין ישראל למצרים ועל ביסוס הסכם הרגיעה בין ישראל לפלסטינים. לדבריהם, הפגישה עסקה גם במעצרו של הישראלי אנדריי פשניצ'ניקוב, שנידון לפני שבוע לשנתיים מאסר בגין הסתננות בלתי חוקית למצרים. גם התנגדותה של מצרים למעצרם של אסירים ששוחררו בעסקת שליט עמדה על הפרק.
מוקדם יותר השבוע דווח על המגעים בין המשלחות הביטחוניות של שני הצדדים, ועל כך שלאחר ביקורה של המשלחת הישראלית בקהיר, צפויה משלחת ביטחונית מצרית לערוך ביקור מקביל בישראל. על הפרק: עתידה של רצועת עזה והסכם הרגיעה בין חמאס לישראל. כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען", אשר ציטטה גורם ביטחוני מצרי.
בעת האחרונה התקיימו דיונים בקהיר בין משלחת ביטחונית-מדינית ישראלית לנציגי חמאס בתיווך מצרים. זאת כחלק מהמו"מ שמנהלת ישראל עם ארגון החמאס במטרה להגיע להסכם קבוע שיהווה המשך להסכם הפסקת האש שסיים את מבצע עמוד ענן. המפגשים התקיימו בעקבות הבנות מבצע עמוד ענן, במטרה לשמר את השקט ברצועת עזה ולאפשר צעדים מקלים של ישראל ברצועה. ההתקדמות בשיחות בין הצדדים מתבטאת באכיפה המצרית נגד התעצמות החמאס ואכיפת השקט של המצרים ברצועה.
על פי אותו גורם, ההכנות לקראת ביקורה של המשלחת הביטחונית המצרית נערכות זה זמן. בדיווח של סוכנות הידיעות הפלסטינית נמסר כי המשלחת המצרית תציג דרישות רבות בפני הצד הישראלי, בקשר להקלות בהכנסת מוצרים לרצועת עזה במעבר רפיח וכן בנוגע להקלת המצור על הרצועה.
נשיא מצרים מוחמד מורסי, כך סיפר הגורם, פתח ערוצי דיאלוג אפקטיביים עם הצד הישראלי באמצעות מנגנון הביטחון הלאומי המצרי. הוא הגדיר את היחסים בין מצרים לישראל "חזקים מאוד". לדבריו, "רוב הדרישות המצריות מישראל קשורות להקלת ההגבלות שמוטלות על תנועת חמאס ועל רצועת עזה", והוא אף הסביר כי ישראל נענתה לדרישות אלה. דוגמה לכך ניתן למצוא לדבריו ב"היתר הישראלי להכניס חומרי בנייה מקטאר לרצועת עזה, בהם ברזל ובטון. אותם חומרים נכנסים כעת דרך מעבר רפיח מבלי שעברו דרך הצד הישראלי, דבר שישראל בעבר התנגדה לו בתוקף".
Read this article in English