ילד ישראלי בן 12 נאבק בסרטן לבד במנזר בתאילנד
לקרוא ולא להאמין: כבר שנה שלמה שבמנזר בצפון תאילנד חי ילד ישראלי, רחוק מביתו ומשפחתו. אחרי שחלה בסרטן החליטו הוריו לשלוח אותו לטיפול על ידי נזיר ומאז הוא שם, לבדו. לתיירים הישראלים שפגש הסביר: "אמרתי לכולם שאני רוצה לחזור, אבל כבר התרגלתי"
הילד סיפר לתיירים מישראל כי הוא לומד במנזר בצ'אנג מאי שבצפון תאילנד, ואין לו מושג עד מתי יהיה שם. כששאלו אותו הישראלים אם הוא לא רוצה להגיד להוריו שייקחו אותו בחזרה לארץ ענה הילד: "אמרתי כבר לכולם, זה בסדר, התרגלתי."
את תיעוד השיחה העבירו התיירים מישראל לקונסוליה בבנגקוק, שהעבירה אותו למשרד החוץ בירושלים. הבדיקה שערך משרד החוץ חשפה סיפור מאוד לא שגרתי: הילד, בן להורים גרושים המתגוררים ביישוב מבוסס בדרום ומנהלים אורח חיים בודהיסטי ומתרגלים מדיטציה, לקה בסרטן הדם כשהיה בן .3 מאז הוא עבר סדרה ארוכה של טיפולים, ולפני שנתיים וחצי עבר השתלת מח עצם. הוא נאלץ לשהות בבידוד במשך שנתיים ולמעשה הפסיק ללמוד בבית־הספר.
לטענת ההורים והעובדת הסוציאלית שמטפלת במשפחה, הטיפול הרפואי בילד נכשל והמערכת הרפואית הרימה ידיים. לפני שנה, בהמלצת נזירים, החליטו ההורים לשלוח אותו למנזר בודהיסטי בתאילנד. אמו של הילד מסבירה כי בזכות הטיפול שקיבל במנזר בדיקות הדם שלו נקיות ולכן המשפחה הגיעה למסקנה שזה המקום הנכון עבורו. "במנזר יש אדם מואר, והוא שומר על החיים של הילד," אמרה אתמול האם לחדשות ערוץ .2 "זו אנרגיית החיים. רק רופאים מרפאים? הרופאים לא יודעים לרפא, הרופאים יודעים לפרק את הגורמים הפוגעים. זה מושג שונה."
בסוף השבוע יצא הילד לטיול במקומות הקדושים לבו־ דהיזם והגיע בלווית מתנדבים למנזר בבנגקוק - משם היה אמור לטוס לביקור במקומות הקדושים לבודהיזם בהודו. המטיילים הישראלים שפגשו את הילד בבנגקוק שמעו ממנו שהוא רוצה לחזור הביתה, אך כאשר אמו נשאלה מה תגובתה על כך היא השיבה: "בגיל 18 הילד יחליט מה הוא רוצה לעשות."
בריאיון לחדשות 2 סיפרה אמו של הילד כי הוא כל הזמן רוצה לחזור הביתה. עם זאת, היא הדגישה כי "כל מי שלא חי במחלקה האונקולוגית ארבע שנים ולא ראה את הילדים שלא יוצאים משם, ולא ראה את הילדים שמתעוותים מרוב טיפולים, ולא ראה את כל הסבל הזה, שלא יבוא וישפוט למה כשהבן שלך בריא את רגועה ואת לא מוכנה לקחת את הסיכון שהוא יחיה בארץ ישראל הנפלאה ויחזור למחלקה." האם מגיעה לתאילנד ומבקרת את בנה לסירוגין עם אביו. "הילד שלי שנה בריא, הילד שלי לומד, הילד שלי גדל, הילד שלי יהיה אדם נהדר, והוא יהיה בחיים."
בית החולים שטיפל בילד מסר בתגובה כי הילד עבר טיפול מציל חיים - לרבות השתלת מח עצם מוצלחת, אך לאחר כשנה הופסק המעקב בבית החולים. בית החולים טוען כי ללא טיפול רפואי כפי שעבר הילד הוא לא היה מבריא ממחלתו, ועמדת הרופאים היא שהילד חייב בהמ־ שך מעקב על מנת לאפשר לו חיים רגילים. בבית החולים מדגישים כי הטיפול בתאילנד לא מהווה תחליף לטיפול ולמעקב רפואי.
כעת נמצא הנושא בטיפול משרד החוץ ומשרד הרווחה, שיצטרכו לקבל החלטה האם על מדינת ישראל להתערב בסוגיה. שירותי הרווחה במקום מגוריו של הילד לא מכירים את משפחת הילד ואת סיפורו, שכן לא מדובר במשפחה שנ־ זקקה לטיפול שירותי הרווחה. "הנושא הימצאותו של הילד בחו"ל נמצא בטיפול משרד החוץ," נמסר ממשרד הרווחה. "המשרד מטפל בנושא בישראל ובוחן דרכים להתערבות." ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "הנושא מוכר לנו והעברנו את כלל המידע בעניין לרשויות המוסמכות בישראל."
בהכנת הידיעה השתתף רן עזר