הפילה ולא קיבלה די גימלים: "טרטרו אותי"
חיילת קרבית מספרת על הטרטור שנכפה עליה לקראת ההפלה שעברה וגם לאחריה כדי להסדיר אישורי מחלה. לבסוף התמוטטה בבסיס. דובר צה"ל: הבדיקה תושלם בהמשך
דווקא בימים שבהם מדווח צה"ל על מאות פניות שהתקבלו בשנה הראשונה לפעילותו של מרכז ההתמודדות והתמיכה (מהו"ת), לידי ynet הגיעה עדות של חיילת שנאלצה לעבור הפלה ללא כל סיוע בהתמודדות או תמיכה מצד גורמי הרפואה הצבאיים.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
עוד תלונה נגד הגינקולוג: הציע לי ניתוח מיותר
חקירה נגד 3 אלופי-משנה באגף הלוגיסטיקה
החיילת משרתת בתפקיד מבצעי בגבול הצפון, ולפני כחודש וחצי גילתה שהרתה. יחד עם בן זוגה החליטה להפיל את העובר ויצרה קשר עם מהו"ת. לקרובי משפחתה סיפרה כי קבעו לה תור אצלם לאחר יומיים בצריפין. שם הופנתה לבדיקות דם, אולטרה-סאונד, בדיקה גינקולוגית ושיחה עם עובדת סוציאלית. בנוסף נתנו לה שלושה גימלים שהסתיימו ביום שישי, וקבעו שביום ראשון בבוקר תתחיל את תהליך ההפלה הכרוך בנטילת כדורים.
לקרוביה סיפרה עוד: "מאחר שאני מתגוררת בדרום והבסיס שלי בצפון הרחוק, ידעתי שלא אספיק להגיע בזמן לתחילת התהליך בבית החולים. בלילה שבין חמישי לשישי ביקשתי שני ימי מנוחה לסוף השבוע עד לתחילת התהליך, אבל בחדר המיון בדרום סירבו. אמרו שאני באמת לא צריכה להיות בבסיס במצבי אבל אין להם סמכות לרשום לי גימלים. גם במרפאת ביקורופא הסמוכה סירבו בתוקף".
החיילת, שלאורך שירותה תפקדה ללא דופי, העדיפה לשמור על המקרה בסוד ממפקדיה ומחבריה בצבא. "היא העדיפה מחוסר ברירה להישאר בבית כי לא יכלה לנסוע לבסיס. ביום ראשון, כשנטלה בבית החולים את הכדור הראשון, החלו תופעות לוואי - בחילות, הקאות, דימומים כבדים, כאבי תופת, התכווצויות רחם. למרות זאת סירבו לתת לה גימלים. כשהיא התקשרה למהו"ת וביקשה עזרה, אמרו לה שאין זה תקין שלא קיבלה גימלים והבטיחו - 'נחזור אלייך ונטפל', אבל לא חזרו וכלום לא השתנה".
היא נאלצה שוב להעביר יומיים בבית ללא אישור עד לנטילת הכדור הנוסף ביום שלישי, ורק לאחריו היא קיבלה שבעה גימלים אף שהתהליך נמשך שבועיים. החיילת נאלצה לחזור לבסיס ולתפקידה המבצעי, אך תוך זמן קצר התמוטטה בחדרה מכאבים עזים. "לדבריה, שעה וחצי היא שכבה בחדר ולא פונתה, היא לא רצתה לגלות למפקדים ממה היא סובלת. רק בהמשך פונתה לבית חולים בצפון, שם נתנו לה מיד שבעה גימלים", סיפר קרובה.
כעת, בתום התהליך, היא ממשיכה בשירותה התובעני ומפגינה מוטיבציה גבוהה למרות היחס שקיבלה: "אני מבוגרת יחסית אבל היו איתי שם באותו תהליך חיילות-נערות בנות 18 שבריריות יותר, חששתי להן. זכיתי ליחס חסר אנושיות, עם טרטורים ובירוקרטיות. הם מבטיחים שלא אהיה לבד, ובמציאות היחס הוא הפוך, ברגעים שגם ככה קשים נפשית".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "מפאת סודיות רפואית לא ניתן לחשוף את פרטי המקרה. עם זאת מבדיקה של גורמי הרפואה בתחום עולה כי החיילת טופלה בהתאם לנוהלי הצבא". גורמים צבאיים הוסיפו כי "החיילת קיבלה ייעוץ וליווי על ידי אחות ייעודית תוך זירוז התורים בבתי החולים. כמו כן קיבלה החיילת ימי מנוחה על פי מדיניות החיל וההנחיות הקיימות. המשך בחינת הטיפול הרפואי בחיילת לאחר השלמת ההליך והחזרה ליחידה נמצא בבדיקה ויושלם רק עם העברת המסמכים מהגורמים האזרחיים המטפלים".
Read this article in English