שתף קטע נבחר

טאבלט זול ונחמד - ארכוס 101XS

בשוק הטאבלטים הזולים ישנה תחרות בין מותגי מדבקה לבין המכשירים הפשוטים של היצרניות הגדולות. ארכוס יצאה בגרסה חדשה והוכיחה פעם נוספת שאתה מקבל את מה שאתה משלם עבורו

תרצו או לא, כולנו צרכני תוכן. וככאלה אנחנו מחפשים את הדרך הנוחה ביותר לצרוך את התוכן שאנחנו אוהבים בין אם זה פיד הפייסבוק שלנו או כתבות שפורסמו בפיד הפייסבוק שלנו. אחת הדרכים הנוחות ביותר היא דרך טאבלט. השוק רווי במכשירים בכל מיני רמות ומחירים, לכן החלטנו לבדוק מכשיר שנמצא בקבוצת מחיר נמוכה יותר, זהו הארכוס 101XS.

 

עיצוב נאה עם חומרה טובה ()
עיצוב נאה עם חומרה טובה

 

לא כל טאבלט הוא אייפד

אחת מהחברות הבולטות בתחום הטאבלטים הזולים בארץ היא החברה הצרפתית ארכוס. עד לאחרונה, הדגמים שהוציאה היו בינוניים ומטה, עם מעטפת פלסטיק זולה, חיבורים בעייתיים, ואורך חיים מוגבל. הפעם ארכוס מבטיחה שהיא למדה והפיקה לקחים והם יושמו בארכוס 101XS - טבלט 10.1 אינץ' מבוסס אנדרואיד.

 

עיצוב

הארכוס 101 הוא טאבלט נאה למדי. עם סממנים האופיינים למובילות בתחום, גם ה-101 בעל פינות מעוגלות וקווים חלקים. הוא מגיע בצבע לבן בלבד כשחלקו הפנימי עם מסגרת כסופה. מכשיר נאה אבל לא מפיל.

 

מסך מבריק שאין בו כל שימוש בשמש ()
מסך מבריק שאין בו כל שימוש בשמש

 

שימוש

ראשית המכשיר מגיע עם אנדרואיד 4.0.3 שזה די חדש, רק שהמקלדת החיצונית הייעודית למכשיר, לא תפעל עד שתעדכנו לגרסה 4.1.1. הצורך לעדכן מיד אחרי הרכישה רק כדי לעשות שימוש כלשהו במוצר ייעודי למכשיר הזה ספציפית, נראה לנו קצת מיותר.

 

המערכת מגיבה במהירות טובה ומספר הפעמים שמצאנו עצמו ממתינים לתגובה היו מעטות ביותר. המסך מגיב בדיוק רב כשהוא תומך בריבוי מגע של עד 10 אצבעות, שבו תשתמשו לפי התוכנה. (רמז: אין הרבה כאלה שדורשות יותר משלוש אצבעות). בתהליך ההתקנה הראשוני עולה שאלה אם אנחנו מעוניינים להתקין אפליקציות צד ג' שלא מצויין מהן, כשאישרנו קיבלנו הודעה שלא נמצאו אפליקציות להתקנה. לא יכלנו לוותר על השלב הזה?

 

סוללה

ל-101 יש נטייה להשתמש בסוללה גם כשהמכשיר במצב שינה. לאורך זמן מגלים שאי אפשר לסמוך עליו. גם אם לא התעסקנו איתו זמן מה, גילונו שהסוללה אזלה. הטעינה איטית למדי אבל לא איטית יותר מהאייפד החדש. על פי נתוני חברה המכשיר אמור להחזיק עד 10 שעות גלישה, בפועל מעולם לא הגענו למצב שבו גלשנו ברצף כל כך הרבה זמן לאור מצב ההמתנה הבזבזני.

 

אנטנת Wi-Fi חזקה במיוחד ()
אנטנת Wi-Fi חזקה במיוחד

 

קישוריות

אנטנת ה-Wi-Fi הוכיחה עצמה כעוצמתית ורגישה כשהיא קלטה רשתות מרוחקות שבצורה מעניינת רק מכשירי אנדרואיד קולטים במשרדינו (אף מכשיר אפל לא זיהה אותם כאן). פחות באשמת המכשיר ויותר מערכת ההפעלה, בזמן גלישה הטאבלט מזוהה כמכשיר נייד והאתרים מפנים לגרסה מיוחדת של האתר המיועד למכשירים סלולריים צרים ולא למסך 10 אינץ' או למחשב שולחני רגיל.

 

כך מתקבל אתר דל ובעל מראה מוזר במקום אתר תקין. עד לשלב זה אנחנו תוהים לגבי הבלוטות' כי חרף כל ניסיונותינו, לא הצלחנו להתחבר לאף התקן. עם זאת ישנה אנטנת GPS, שבטאבלט בקבוצת המחיר הזה, יוצא דופן למצוא. אפל למשל תכריח אתכם לקנות את דגם ה-3G היקר רק כדי שתוכלו לנווט דרך המכשיר.

 

ה-101 מאפשר להשתמש בו כמכשיר ניווט לכל דבר, ואם תרצו להשתמש במפות מקוונות כמו Waze או מייט, תוכלו לפתוח נקודה חמה בסלולרי כדי להתחבר לרשת, ולגלוש דרכו.

 

הנגיעה של ארכוס

אפליקציה נחמדה של ארכוס מיועדת למיפוי בקרים. דרכה ניתן למפות בקר וירטואלי של משחק, לבקר פיזי שחיברתם למכשיר. כך ניתן לשחק בנחת על הטאבלט, מבלי להשתמש במסך המגע הידוע כבעייתי למשחקי אקשן. עוד אפליקציה חביבה היא השלט רחוק של ארכוס. ברגע שהמכשיר מחובר לרשת הביתית, תוכלו, בעזרת אפליקציה המותקנת על מכשיר אנדרואיד אחר, לשלוט במכשיר. אם תחברו אותו לטלוויזיה דרך יציאת המיני HDMI, אז ה-101 יהפך למדיה סנטר של ממש.

 

פחות אהבנו את החלק של ארכוס במקלדות. ברגע ההתקנה תגלו שישנה שפה אחת בלבד להקליד והיא אינה אנגלית. אני יודע מה אתם חושבים אבל ניסיתם פעם לגלוש לכתובת כלשהי בעברית? לאחר שהוספנו ידנית את האנגלית, גילינו שלא ניתן להחליף שפות במשיכה של כפתור הרווח כמו ברוב מכשירי האנדרואיד, אלא דרך תפריט קטן ולא נוח. ואנחנו עדיין תוהים, למה המכשיר לא מגיע מוכן עם שתי השפות המינימליות האלה?

 

אפליקציות ייעודיות הופכות אותו למכשיר מוצלח יותר ()
אפליקציות ייעודיות הופכות אותו למכשיר מוצלח יותר

 

מצלמה

באזור הצילום תמצאו מצלמה קדמית בלבד שהמילה "סבירה" תהייה הגזמה לאיכות שלה. עם 1.3 מגה פיקסל היא מיועדת לשיחות וידאו ולא יותר,  אך אם לא תפעילו תאורה על הפנים, גם בחדר מואר לא יראו אתכם. בגלל שהמצלמה ממוקמת בקצה השמאלי, ואנחנו כבני אדם נוטים להסתכל לאנשים בעיניים, תתאכזבו לגלות שתמיד יראו אתכם לקראת סוף הפריים במקום במרכזו. תוכלו להקליט וידאו ברזולוציה של 1280x720 אבל אל תתנו למספרים להטעות אתכם.

 

 

סטנד מגנטי הדורש פתיחה של רגלית מוזרה ()
סטנד מגנטי הדורש פתיחה של רגלית מוזרה

 

מקלדת חיצונית

ניתן לרכוש את ה-101 עם מקלדת חיצונית המתחברת אל הטאבלט דרך מגעים בתחתית המכשיר. כדי להשעין את הטאבלט יש לפתוח מין רגלית מתקפלת כזו ואז להניח את המכשיר על המגעים. נקודות החיבור האלו נמצאות קצת אחרי אמצע המקלדת, כך שאם תרצו לסגור את הטאבלט על גבי המקלדת, תאלצו לנתק אותו, לקפל את הרגלית ולנסות לסדר אותו בדיוק מעל המסגרת של המקלדת.

 

הסגירה אגב לא מכבה את המכשיר. בעוד שהמקלדת לא בנויה לכך, ניתן להעמיד את המכשיר אנכית כשהוא ישמר במקומו על ידי המגנט שבגבו. רק כך אפשר לנהל שיחת וידאו ולהיות במרכז התמונה.

 

מקלדת דקה עם כניסת מתח אך ללא סוללה ()
מקלדת דקה עם כניסת מתח אך ללא סוללה

 

 
Archo 101XS

Archo 101XS
מעבד OMAP 4470 1.5GHz
כרטיס גרפי PowerVR SGX544
מערכת הפעלה Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
מסך 10.1 אינץ' MVA 1280x800
אחסון 16GB, ניתן להוסיף כרטיס זיכרון MicroSD עד 128GB
קישוריות WiFi, Bluetooth 4.0, מיני HDMI, מיקרו USB
סוללה (יצרן) עד 40 שעות מוזיקה או עד 7 שעות וידאו או עד 10 שעות גלישה באינטרנט
משקל 600 גרם

 

סיכום

אנדרואיד היא מערכת הפעלה גמישה מאוד, ואלו האוהבים להשיג גישה לנבכי הקוד ולהתאים אותה אישית יהנו מאוד ממגוון האפשרויות העומדות בפניהם גם במכשיר זה. לעומת זאת, אם אתם אוהבים מכשיר שעובד מעולה מהרגע הראשון שלו, זה פחות המכשיר בשבילכם.

 

אין ספק שמדובר בשיפור משמעותי לעומת הדגמים הקודמים של החברה, אך יש לה עוד לאן לשאוף. מחיר הטאבלט 1,499 שקל והמקלדת 299 שקל. ניתן להשיג ברשת באג.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיפור משמעותי מהדגמים הקודמים
מומלצים