תוסס בבית של עומר מילר: ארוחות בבתי שפים
סצינת מסעדות הפופ-אפ הישראלית משתדרגת עם שפים מהשורה הראשונה, שפותחים את ביתם ומארחים סועדים בסלון הביתי במסגרת תחרות "סאן בנדטו מוגז עדין". ברשימת פותחי הסרוויס בסלון: עומר מילר, שאול בן אדרת, הילה אלפרט ועוד
את חוויות האוכל המרגשות ביותר מוצאים לעיתים תכופות לאו דווקא במסעדות פאר אלא במטבחים ביתיים. גם השפים הגדולים בעולם מכינים את המנות הטובות ביותר כשהם מבשלים במו ידיהם במטבח ביתם הפרטי – ובערבים מיוחדים בהם מוקדש התפריט כולו לווריאציות על נושא אחד.
מי שהתארח בארוחות פופ-אפ ביתיות יודע לומר שאחת ההנאות הגדולות ביותר היא הקשר המיוחד הנוצר בין הסועדים לבין עצמם ובין הסועדים למארחים.
מסעדות ה"פופ אפ" הפכו בשנים האחרונות לאחד הטרנדים הקולינריים הבולטים ביותר בעולם. בלונדון ובברלין, שם מתקיימת סצינת פופ אפ ערה, מקשרים את לידת התופעה לפילוסופיית העשה זאת בעצמך (DIY) ולתנועות אידאולוגיות המדברות בשבח הקטן והבוטיקי מול הגדול והתעשייתי. בניו-יורק מייחסים את הפופולריות הגדולה למשבר הכלכלי המתמשך: ארוחות חד פעמיות שמתקיימות בחלל הביתי או בחלל שהוסב למשך זמן קצר כמסעדה זולות יותר למארחים, וכתוצאה מכך גם לסועדים.
כעת מגיע הטרנד גם לישראל. תחרות "סאן בנדטו מוגז – פסגת האירוח הביתי" מציעה לזוכים הזדמנות נדירה להתארח בסלון ביתן ולסעוד על שולחנן של חמש דמויות בולטות בעולם הגסטרונומיה הישראלי.
במסגרת התחרות מתבקשים המשתתפים לשלוח תמונות אינסטגרם המתעדות ארוחות ביתיות בלתי נשכחות.
20 הזוכים יוזמנו לארוחות ערב אינטימיות שיתקיימו בביתם של שפים, עיתונאי אוכל ובשלנים מפורסמים, כשבכל ארוחה יסעדו ארבעה זוגות על שולחן המארחים.
כל אחד מהמארחים יבשל במטבח ביתו ארוחת נושא הקשורה לביוגרפיה הפרטית או להעדפותיו הקולינריות.
השף עומר מילר ("חדר אוכל" ו"שולחן") יכין ארוחה המבוססת על תוצרת הטאבון שבחצר ותכלול מנות כמו מאפי בצק ממולאים, ירקות קלויים ונתחי בשר ודגים שייצלו בשלמותם; השף שאול בן אדרת ("קימל" ו"התרנגול הכחול") יבקש מאורחיו ללבוש בגדי חג לבנים לכבוד ארוחה צרפתית-כפרית שבמרכזה שוק טלה צלויה ומבחר סלטים צבעוני של ירקות ופירות העונה; בארוחה שתכין עיתונאית האוכל והבשלנית הילה אלפרט ("ישראל היום") יוגשו כבדי עוף צרובים על פולנטת תירס טרי, טורטליני ממולא ארטישוק ומנות נוספות בהשראת הפרק האיטלקי בחייה ; עיתונאי האוכל רונית ורד (מוסף "הארץ") וגיא רובננקו (Xnet) יגישו מנות עיטוף וייטנאמיות, עופות צלויים בנוסח קמבודי וקארי תאילנדי, בהשראת מסעות תכופים אל מטבחי דרום-מזרח אסיה; והמעצב עידו גרעיני, בעלים של סטודיו אפטיט (Studio Appétit) לעיצוב חווית אכילה, יערוך בביתו ארוחת ערב בלתי נשכחת, שמלהטטת בין אוכל לעיצוב.
איך זוכים בהזמנה אישית לביתם של המארחים?
מצלמים תמונה מקורית של שולחן אוכל ביתי ערוך לאירוח. השולחן הערוך, ההכנות לארוחה, המנות שעל השולחן, בני משפחה וחברים המסבים לשולחן – כל תמונה המשקפת את ההנאה שבאירוח ביתי ובחוויית האכילה בצוותא תתקבל לתחרות. מעלים את התמונה לאינסטגרם ומתייגים אותה בתגית #Sbdining. התמונות שיבחרו על ידי שופטי התחרות יזכו את בעליהן בהזמנה זוגית להשתתף באחת מארוחות הערב האינטימיות בביתם של המארחים.
- לפרטים נוספים: הקליקו כאן
- בשבוע הבא: מתכונים מסדרת הארוחות המיוחדות שיערכו השפים והבשלנים לזוכי התחרות