שתף קטע נבחר

 

קסטרו נבחר שוב לנשיא קובה: "אפרוש ב-2018"

נציגי האסיפה הלאומית התכנסו למושב השנתי ובחרו את בן ה-81 ל-5 שנים נוספות בתפקיד. מיגל דיאס-קאנל נבחר לסגנו, והוא המועמד המוביל לרשת את כיסא המשפחה ששולטת מ-1959. "מוכנים למסור אחריות לדור הצעיר", אמר קסטרו

612 נציגי האסיפה הלאומית בקובה בחרו אמש (יום א') כצפוי את ראול קסטרו לנשיא קובה. מיגל דיאס-קאנל נבחר לסגנו הראשון של קסטרו, והוא "הראשון בתור" להחליפו בשנת 2018. לאחר כינוס האסיפה הודיע קסטרו, בן ה-81, כי יפרוש בתום כהונתו.

 

עוד חדשות בעולם :

סעודיה סוערת: ילדה קיבלה עירוי נגוע ב-HIV

 

הנשיא הבא? מיגל דיאס-קאנל (AFP) (AFP)
הנשיא הבא? מיגל דיאס-קאנל(AFP)

 

האחים קסטרו בהנהגת קובה מאז 1959 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
האחים קסטרו בהנהגת קובה מאז 1959(צילום: EPA)

 

נציגי האסיפה הלאומית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נציגי האסיפה הלאומית(צילום: AFP)

 

בצעד לא מפתיע במיוחד אמר קסטרו עם היבחרו כי אין ברצונו להמשיך בתפקיד מעבר לחמש השנים שהתחילו ביום ראשון. "המדינה נמצאת ברגע 'נעלה' והיא מוכנה למסור את האחריות לדור הצעיר", אמר קסטרו. יורשו הצפוי בתפקיד הוא מי שנבחר לסגנו הראשון - מיגל דיאס-קאנל בן ה-52.

 

אז מי הוא דיאז-קאנס? מהנדס חשמל בהכשרתו, ושר ההשכלה הגבוהה לשעבר. היחסים בינו לבין קסטרו קרובים, ולאחרונה הוא ביקר בונצואלה כדי לברך את הנשיא הוגו צ'אבס על נצחונו בבחירות בשמו של קסטרו.

 

אם ייבחר דיאס-קאנל לנשיא ב-2018 הוא יחליף את משפחת קסטרו, ששולטת במדינה מאז ההפיכה בשנת 1959 נגד הדיקטטורה של הרודן בטיסטה. סגן הנשיא הנבחר כבר עשה היסטוריה: הוא חבר האסיפה שנבחר לתפקיד הבכיר ביותר מבלי לקחת חלק בהפיכה.

 

עוד ידיעות על השינויים בקובה:

קובה: אזרחים יוכלו לעזוב ללא אשרת יציאה

 

בישיבת הפתיחה של האסיפה נכח במפתיע פידל קסטרו, מנהיגה לשעבר של קובה שפרש לפני שבע שנים. מאז שחלה ב-2006 והעביר את הנשיאות לאחיו ראול, ויתר פידל קסטרו על כל תפקידיו הרשמיים, פרט לחברותו באסיפה הלאומית. בישיבה ביום ראשון הוא התיישב לצד אחיו הנשיא בפרלמנט הקובני בפעם השנייה בלבד מאז פרישתו, ולראשונה מאז 2010.

 

פידל קסטרו, שבימינו מכונה "המנהיג ההיסטורי של המהפכה", לא אוחז עוד בכוח אמיתי, אבל מתחזק את דימויו הציבורי דרך כתביו ומאמריו, פגישות עם אורחים חשובים והופעות נדירות לעיני המצלמות.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

כאמור, כהונה זו היא ככל הנראה האחרונה של משפחת קסטרו. "אני עומד להיות בן 82, ויש לי זכות לפרוש כבר. אתם לא מאמינים לי?", התבדח ראול קסטרו ביום שישי עם כתבים. עם זאת, הוא דחק בהם לשים לב להתפתחויות בישיבה, שהיתה סגורה לעיתונאים זרים.

 

רבים הביטו לעבר ההצבעה הצפויה כדי לראות אם יהיו פנים חדשים או צעירים יותר בקרב חברי המועצה, בייחוד בנוגע לזהות סגן הנשיא הראשון וליתר חמשת הסגנים, שכיום גילם הממוצע עולה על 70 – זהו הדור ששלט בקובה מאז שירד מההרים במהפכה של 1959. מנגד, כ-80% מחברי האסיפה הלאומית, שהגיל הממוצע שלהם מתחת ל-50, נולדו לאחר המהפכה.

 

אימוץ הרפורמות בכלכלה בהוואנה ב-2011 (צילום: AP) (צילום: AP)
אימוץ הרפורמות בכלכלה בהוואנה ב-2011(צילום: AP)

מקדמים את הרפורמה: "נשמור על הסוציאליזם ונפתח אותו" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מקדמים את הרפורמה: "נשמור על הסוציאליזם ונפתח אותו"(צילום: רויטרס)

 

פער הגילים הגדול בין הדורות במפלגה הקומוניסטית מהווה מקור לדאגה כבר כמה שנים.

"אף שניסינו לקדם צעירים למשרות בכירות, החיים הוכיחו שלא תמיד קיבלנו את ההחלטה הטובה ביותר", אמר ראול קסטרו בפני כינוס המפלגה ב-2011, "אנו ניצבים בפני ההשלכות של העובדה שאין לנו מאגר של מחליפים מאומנים. מביך באמת שלא פתרנו את הבעיה הזאת במשך יותר מחצי מאה".

 

בהתאם, אומצה בכינוס המפלגה הקומוניסטית לפני שנתיים תוכנית בת 300 נקודות לעדכון המערכת הכלכלית הסובייטית של קובה. התוכנית נועדה להפוך את דגם הצריכה והייצור השיתופיים לדגם ששם דגש על תגמול מאמץ אינדיבידואלי. ואכן, מאז קונגרס המפלגה ההוא, החלו שינויים חסרי תקדים בכלכלה הקובנית.


פורסם לראשונה 24/02/2013 23:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים לפרוש כבר? האחים קסטרו
צילום: AFP
הופעה נדירה בציבור. פידל קסטרו
צילום: רויטרס
האסיפה הלאומית בהוואנה הבירה
צילום: AFP
מומלצים