שתף קטע נבחר
 

לא רק סינים: הישראלים חוזרים לעבוד בבניין

למעלה מ-300 חיילים משוחררים הוכשרו לעסוק בענף הבנייה במסגרת המיזם "ישראלים בונים". כעת יוצאים 14 בוגרים ראשונים לקורס נוסף, שיכשיר אותם להיות מנהלי עבודה, בעקבותיו יוכלו להרוויח 20 אלף שקל בחודש. יו"ר הסתדרות עובדי הבניין: זה מוכיח שישראלים כן מוכנים לעבוד בענף"

האם אנחנו בדרך למציאת פתרון למחסור בעובדים בענף הבנייה  ? 14 עובדי בניין ישראלים משתתפים בימים אלה בקורס שיכשיר אותם בתוך 10 חודשים לתפקיד מנהלי עבודה בבנייה. "זה מוכיח שהטענות שישראלים לא רוצים לעבוד בענף הבנייה פשוט לא נכונות", אומר יצחק מויאל יו"ר הסתדרות עובדי הבניין.

 

 

הקורס מתקיים במסגרת המיזם "ישראלים בונים", שהוקם לפני כשנתיים על ידי הסתדרות עובדי הבניין, ארגון בנוי הארץ ומשרד התמ"ת. מיזם זה נועד להכשיר ישראלים לעבודה בענף הבנייה והכשיר עד כה למעלה מ-300 חיילים משוחררים לעבודות בניין.

 

כל משתתפי הקורס החדש הם בוגרי ההכשרות הללו, שהחליטו להישאר ולהתקדם בתחום. הקורס מתקיים בבי"ס אורט סינגלובסקי תל אביב ועתיד להמשך עד סוף השנה הקרובה. הבוגרים, שממוצע הגילאים שלהם נע בין 24 ל-26, עתידים להרוויח שכר התחלתי של 10 אלף שקל בחודש, שעשוי לטפס עם הזמן והניסיון לכ-20 אלף שקל בחודש.

 

המטרה: להחזיר ישראלים לענף

מויאל מפרט כי מיזם ישראלים בונים הוא למעשה פילוט שנועד להחזיר את הישראלים לענף הבנייה באמצעות מימון קורסים לחיילים משוחררים בתחום. במסגרת זו נערכו עד כה כ-16 קורסים של שלדאים שבכל אחד מהם השתתפו כ-30 תלמידים.

 

קורסים אלה נמשכים כחצי שנה, 3 חודשי לימודים ו-3 חודשי סטאז', ובמהלכם זוכים התלמידים גם למלגת קיום. בתום ההכשרה נקלטים הבוגרים לעבודה כעובדי בניין בחברות הבניה השותפות לפרויקט, כאשר שכרם מתחיל בכ-8,000 שקל ויכול לטפס עד לכ-14 אלף שקלים.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מחסור של 3,000 מנהלי עבודה

הקורס החדש נפתח עבור הבוגרים הראשונים שבחרו להישאר בתחום ומעוניינים להתקדם בו לתפקיד בכיר בשכר גבוה יותר. מויאל מוסיף כי ייחודו הוא במתן אפשרות להשתתף בו לאחר ותק של 3.5 שנים בלבד בענף, בעוד שבדרך כלל נדרש ותק של 6 שנים.  

 

"חברות הבניה בישראל מדווחות על חוסר חמור של כ-3,000 מנהלי עבודה" הוא אומר. מאחר שמדובר בתפקיד הדורש ניסיון והכשרה פורמלית, קשה לחברות הבנייה לגייס עובדים זרים לתפקידים אלו וללא הכשרה מקצועית רחבה יותר - לא תיפתר בעיית המחסור החמורה. אנחנו דורשים יותר תקציבים כדי להרחיב את התחום ובגדול - יש להקצות בין 50 ל-70 מיליון שקל בשנה להכשרת ישראלים לעבודה בענף".

 

"המיזם הצליח והוכיח בניגוד לטענות, שישראלים כן מוכנים לעבוד בבניין", הוא מוסיף. "אמנם הרוב אינם מעוניינים לעבוד במקצועות הרטובים כמו טיח או ריצוף, אבל יש 42 מקצועות נוספים בענף, שישראלים כן מעוניינים לעבוד בהם ואין איפה ללמוד אותם, כמו אינסטלציה, מיזוג משקופים או בנייה מתועשת. זה מוכיח שהממשלה עשתה טעות שסגרה את כל בתי הספר המקצועיים בארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים