האו"ם: יועץ של מפקד כוח האו"ם בגולן נעדר
רשת "סקיי" בערבית דיווחה שיועץ משפטי ממוצא אוסטרי בשם קרל קמפו נחטף ב-7 בפברואר, והאו"ם אישר: חבר בכוח אונדו"ף שמוצב בגבול בין ישראל לסוריה אכן נעדר. לא נמסר מי מחזיק בו, אולם בארגון הבהירו שהם נמצאים בקשר עם הגורמים הרלוונטיים
רשת "סקיי" בשפה הערבית דיווחה הערב (ב') כי יועצו של מפקד כוח האו"ם המוצב בגולן הסורי נחטף ב-7 בפברואר. לפי הדיווחים, מדובר ביועץ משפטי בשם קרל קמפו, שמוצאו אוסטרי. לא נמסרו פרטים נוספים לגבי נסיבות החטיפה ומי עומד מאחוריה, וגם לא ברור להיכן נחטף ומי מחזיק בו. האו"ם אישר: חבר בכוח אונדו"ף אכן נעדר.
סגן דובר האו"ם, אדוארדו דל בואי, הודיע כי "אנחנו יכולים לאשר שחבר בכוח נעדר ואנחנו נמצאים בקשר עם הצדדים הרלוונטיים בניסיון לקבוע מה קרה. אין לנו עוד פרטים למסור בשלב זה". גם הערוץ הלבנוני אל-מיאדין המזוהה עם חיזבאללה דיווח הערב כי יש ידיעות על כך שיועצו של מפקד כוחות האו"ם בגולן נחטף. קמפו מייעץ למפקד כוח אונדו"ף, הגנרל איקבאל סנגה, העומד בראש הכוח שמוצב בגבול בין ישראל לסוריה ואוכף את הסכם הפסקת האש מ-1975.
הכוח פועל רובו ככולו בצד הסורי של גדר המערכת ובצד הישראלי נמצאים בעיקר בסיסי הלוגיסטיקה שלו. חייליו, שמוצאם אוסטרי, יפני או סקנדינבי, מבצעים סיורים לאורך הרצועה המפורזת שבין המדינות ומתאמים במקרה הצורך את חציית הגבול במעבר קוניטרה. בניגוד לכוחות יוניפי"ל הפועלים בגבול לבנון, אנשי אונדו"ף אינם מזוינים, אך נוכח חילופי האש הכבדים בכפרים הסוריים באזור בין צבאו של אסד למורדים, הם החלו להתנייד בחלק מהמקרים בשריוניות ממוגנות.
בתקופה האחרונה הצליחו המורדים הסורים להשתלט על עוד ועוד יישובים באזור הגולן, אולם לא ידוע אם יש להם קשר לחטיפה. בצה"ל גם מעריכים כי הכפרים הסוריים סמוך לגבול מאוכלסים על-ידי פעילי טרור עולמי, שערוכים להוציא לפועל פיגוע גדול. צה"ל אף תפס באחרונה אוספי מודיעין סורים בכסות של רועי צאן, ובתגובה יחידות מילואים הוחלפו בלוחמים מיחידות מובחרות.
כוח האו"ם המוצב בגולן הסורי עלה באחרונה לכותרות על רקע התקיפה האווירית בסוריה שיוחסה לישראל. סוריה הביעה את מחאתה על כך בפני האו"ם, וזימנה ללשכת משרד החוץ בדמשק את הגנרל סנגה. על פי דיווח בסוכנות הידיעות הסורית הרשמית "סאנא", הרשויות הציגו רשמית את מחאתן נגד ישראל וטענו כי היא הפרה את הסכם שביתת הנשק שנחתם ב-1974.
בתגובה הצהיר דוברו של מזכ"ל האו"ם כי כוח האו"ם ברמת הגולן לא הבחין במטוסי קרב ישראליים שחדרו לשטח סוריה. הדובר ציין גם כי הכוח שמוצב באזור התמודד עם תנאי מזג אוויר קשים בעת החדירה האווירית לכאורה לשטח המדינה הערבית ולכן לא ניתן לאשר אותה.
Read this article in English