שתף קטע נבחר

 

פיצוץ בצינור: ארבעה ימים ללא מים בבאר שבע

בערב שבת סגרו את ברז המים בכמה בניינים בשכונה ג' בעיר עקב פיצוץ בצנרת. עשרות נותרו ללא מים, ורק לסטודנטים היה לאן לברוח. "חווינו זאת כמה פעמים בשנה שעברה. אין למי לפנות", קבלו. תאגיד המים: "נזילה פרטית שהדיירים צריכים לתקן"

עשרות משפחות ותושבים בשכונה ג' בבאר שבע נאלצו להסתדר ללא מים במשך ארבעה ימים, עקב פיצוץ בצנרת שהותיר אותם חסרי אונים. בעקבות הפיצוץ סגרו בתאגיד המים "מי שבע" את הברז המוביל מים לשכונה, אך התושבים פתחו אותו כמה פעמים, לאחר שפניותיהם לתיקון הבעיה לא נענו. 

 

תושבי הבלוקים בשכונה שנחשבת לשכונת מצוקה הם מבוגרים בעיקר. הימים הארוכים ללא מים הבריחו ממנה את הסטודנטים, והם פנו לראש העיר רוביק דנילוביץ' בדף הפייסבוק שלו.

 

פיצוץ צינור מים בבאר שבע (צילום: ריבי קסטן) (צילום: ריבי קסטן)
פיצוץ צינור מים בבאר שבע(צילום: ריבי קסטן)
 

ריבי קסטן, שמתגוררת בבאר שבע יחד עם בן זוגה הלומד באוניברסיטת בן גוריון, סיפרה: "הספיק לי הזמן הקצר הזה להבין איך העיר הזו מתנהלת ולהבין שאני לא הולכת להישאר פה. זו לא פעם ראשונה שזה קורה. כשהמפגע לא ממש חמור נותנים למים לזרום ואז אנחנו משלמים חשבונות גבוהים. הפעם, בגלל שזה היה משהו מטורף, סגרו את המים. במוקד 106 אמרו שאם רוצים לפתוח את המים, אפשר ללכת ולפתוח את הברז הראשי". 

 

פיצוץ בצינור המוביל מים לשכונה    (צילום: ריבי קסטן)

פיצוץ בצינור המוביל מים לשכונה    (צילום: ריבי קסטן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קסטן דיווחה על הבעיה גם בדף הפייסבוק של ראש העיר: "חשבתי שאולי תרצה לדעת שמפקח מטעם מי שבע סגר לנו את המים. וכשאני אומרת 'לנו', אני מתכוונת לכל רחוב גוש עציון בשכונה ג'. וכשאני אומרת 'סגר לנו את המים', אני מתכוונת ל-סגרו את המים ביום שישי בערב, כבר לגמרי בתוך השבת עצמה".

 

עוד דיווחה: "אני מגיעה מכרמיאל, ומתגוררת עכשיו בבאר שבע וחייבת לספר לך שבכרמיאל זה לא קורה. גם אם יש נזילה בשטח פרטי וגם אם לא, וגם אם עכשיו נפרץ סכר, וגם אם אלוהים יודע מה, העירייה לא סוגרת מים לאנשים בשבת!"

 

רועי בלאו, סטודנט באוניברסיטת בן גוריון המתגורר בבניין, סיפר: "מרוב תסכול פשוט נשארתי בבית במודיעין עם ההורים". אך לדבריו, "העניין הוא שזה כבר שידור חוזר. חווינו את המצב לפחות שלוש פעמים בשנה שעברה. פיצוצי מים, ביוב זורם, ואין אף אחד לפנות אליו בעניין. אחר כך מקבלים חשבונות של 600 שקל על צריכה משותפת".

 

דנה זק, סטודנטית אף היא, סיפרה: "בימים האחרונים, בגלל שזו תקופת מבחנים, לא היינו בבית. חיפשנו פתרונות אחרים לעובדה שאין איך להתקלח או לשטוף כלים". לדבריה, "הכיור עלה על גדותיו וריח ביוב עלה למעלה. ממש מדינת עולם שלישי. זו שכונת מצוקה. אנשים לא יודעים איך להתמודד עם המערכת הזו. אנחנו מנסים להזיז את העניינים, אבל אם אנחנו לא היינו עושים את זה דבר לא היה קורה".

 

היא פנתה לראש העיר בפייסבוק, וכתבה: "אני לא מבינה איך יכול להיות שבבירת הנגב במדינת ישראל המפותחת, שישה בניינים ללא מים במשך ארבעה ימים בשל 'בעיה פרטית'! ומעבר לכך אין כל מתן פתרון או מענה מהעירייה!! פקחים של 'מי שבע' היו פה כבר כמה פעמים מאז ולא יכלו לתת פתרון טוב יותר מאשר לסגור את ברז המים הראשי?! ומה עם כל הקשישים והילדים שנמצאים פה? איזה פתרון יש להם?

 

"מתסכל לדעת שזו ה'עיר הסטודנטיאלית' מספר אחת בישראל. למה להשקיע זמן בלימודים כשאפשר להשקיע אותו בבירוקרטיה ובהתעסקות באטימות העירייה?" כתבה.

 

מתאגיד המים "מי שבע" נמסר: "במקום קיימת נזילה פרטית ברשת המים הפרטית שבאחריותם הבלעדית של הדיירים. הנזילה גורמת להצפה בדירות התחתונות, בהן גם בדירתו של קשיש בקומה הראשונה".

עוד הבהירו: "הניתוק בוצע לאחר שניתנו לדיירים התראות והסברים בהתאם לנוהל הקיים ועל בסיס הוראות הדין. זרם המים יחובר מיד לאחר תיקון הנזילה הפרטית בידי הדיירים". גם בעיריית באר שבע טענו: "מדובר בפיצוץ פרטי שעל התושבים לדאוג לתיקונו". 

 

לאחר ארבעה ימים שבהם פתחו הדיירים את הברז והתאגיד סגר אותו חליפות, תוקנה התקלה והמים שבו לברזים. אך ניסיונם המר של הסטודנטים לימד אותם ש"זה רק עניין של זמן עד שינתקו שוב את המים בעקבות תקלה זו או אחרת".

 

המידע הראשוני לידיעה התקבל באמצעות האימייל האדום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מים זורמים בשכונה
צילום: ריבי קסטן
מומלצים