שתף קטע נבחר
 

עמוס שפירא: "לא ניתן לתכנן בארץ שום דבר"

"יש לנו בסיס נכון, עכשיו אנחנו חייבים גם ממשלות שחושבות לטווח ארוך". איך שיטת הממשל הנוכחית משפיעה על המגזר העסקי והאם שינויה יוכל לקדם את המשק? צפו בדיון על שינוי השיטה באולפן ynet, בהשתתפות עמוס שפירא ושרגא ברוש

כששרי אוצר מתחלפים בתדירות גבוהה לגורמים השונים במשק קשה לתכנן מהלכים עסקיים - כך טוענים בכירים במגזר העסקי שהשתתפו בדיון מיוחד שהתקיים באולפן ynet. בשידור, שעסק בשינוי שיטת הממשל, השתתפו נשיא אוניברסיטת חיפה עמוס שפירא, נשיא התאחדות התעשיינים לשעבר, שרגא ברוש ואיש העסקים אורי דורי המשמש כנשיא המרכז להעצמת האזרח.

 

תוצאות הבחירות היו יכולות להראות אחרת – הכנסו לעמוד המיוחד

 

לדברי שפירא: "צריך להפנים שהבעיה שלנו עכשיו שהמערכת משתנה, שהבעיה היא לא בנבחרים, אלא בשיטה". לדבריו, " נוצרה מראית עין של יציבות, אבל ראש הממשלה מקדיש המון זמן כדי להעביר החלטות. ראש הממשלה עסוק כל הזמן בתשלומים".

 

צפו בשיחה המלאה

צילום: הילה ספאק ואורי דוידוביץ'

צילום: הילה ספאק ואורי דוידוביץ'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שפירא התייחס לניסיון להביא לשינוי השיטה באמצעות המערכת הפוליטית: "אנחנו מנסים להפעיל לחץ על המערכת כדי שראש הממשלה יגיד לכל מפלגה שהיא צריכה להתחייב מראש לשינוי שיטה. עכשיו כשהמערכת זזה צריך להפנים שהבעיה היא לא בפוליטיקאים".

 

שרגא ברוש התייחס גם כן להיעדר האפשרות להציג תוכניות לטווח ארוך: "האם ראש הממשלה היה מוכן לנחש שהוא יגמור ארבע שנים, איזה שר היה מוכן להמר על כך. עצם העובדה שבאת למעט זמן גורמת לך לומר – 'תשתיות, את מי זה מעניין'".

 

אורי דורי הבהיר כי יש צורך בהגדלת אחוז החסימה ובשיטת בחירות בה ראש הממשלה הוא ראש המפלגה הגדולה ביותר. "המחלה החברתית הכי קשה זו אבטלה, אם אתה רוצה למנוע אבטלה צריך תמיכה וצמיחה נוצרת באמצעות זמן ותכנון ולכך דרוש יציבות".


פורסם לראשונה 26/02/2013 17:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הילה ספאק ואורי דוידוביץ'
רוצים תכנון מוקדם. פאנל הכלכלנים
צילום: הילה ספאק ואורי דוידוביץ'
מומלצים