קו המשווה: האם לשנות את שיטת הבחירות?
האם צריך להעלות את אחוז החסימה, כמה שרים יש למנות בממשלה הקרובה, ואולי דרושות דווקא בחירות אזוריות? שישה פוליטיקאים מכל גוני הקשת עונים על השאלה: האם שיטת הבחירות הנוכחית רעה לישראל?
- תוצאות הבחירות היו יכולות להראות אחרת – הכנסו לעמוד המיוחד
שר התחבורה ישראל כץ הבהיר: "יש יותר מדי מפלגות בישראל וחייבים להעלות את אחוז החסימה. ראש הממשלה תמך בחלק מהיוזמות הללו". הוא הדגיש את הצורך להקטין את מספר השרים בממשלה ואמר: "צריכים להיות בין 18 ל-22 שרים. מספר השרים צריך להיות נמוך כבר מעכשיו. צריך לשאוף למשהו דומה ל-22 שרים כעת ולקבוע מספר נמוך לפעם הבאה". צפו בראיון עם ישראל כץ:
בראש המתנגדים לשינוי השיטה בכנסת הנוכחית עשויה לעמוד מפלגת הבית היהודי. חברת הכנסת איילת שקד אמרה ל-ynet: "לא עסקנו בשינוי השיטה ואני מתנגדת לכך. השיטה שלנו לא בהכרח גרועה. בפעם האחרונה שניסו לשנות משהו בישראל רק הרסו. שיטת הממשל היא לא הבעיה". צפו בראיון עם איילת שקד:
דווקא מרצ מציגה עמדה דומה לזו של הבית היהודי. חברת הכנסת מיכל רוזין: "המערכת הדמוקרטית שלנו חזקה ויציבה, לראש הממשלה יש יכולת משילות משמעותית". רוזין הוסיפה: "הסחטנות היא של כל סיעות הבית והשינוי תלוי רק בנו חברי הכנסת". צפו בראיון עם מיכל רוזין:
במסגרת יום השידורים המיוחד נביא ראיון נרחב עם השר הפורש משה כחלון, ועם אנשי כלכלה ואקדמיה בהם עמוס שפירא, ויוצג סימולטור מיוחד שבוחן כיצד שינוי שיטה יכול היה לשנות את תוצאות הבחירות.