שתף קטע נבחר

"תייר החלל" הראשון יממן מסע זוגי למאדים

מולטי מיליונר מחפש זוג נשוי שיסכים לשהות 501 יום בחלל בכלי בגודל חצי קרוואן ולשתות שתן ממוחזר. הפלוס: סיבוב מסביב למאדים. הקצין הטכני של היוזמה הפרטית: "שווה להסתכן עבור דבר כזה". נאס"א לא מעורבת בפרויקט

ייתכן שתוך חמש שנים זוג נשוי יהיה בדרכו למאדים במסע פרטי ונועז, שייקח אותם סביב כוכב הלכת ובחזרה לכדור הארץ. מי שאמון על התוכנית הוא איל הון שהיה ל"תייר החלל" הראשון בעולם, שמנסה לנצל את חלון ההזדמנויות לשיגור שייפתח ב-2018.

 

עוד חדשות בעולם:

"ארה"ב שוקלת למסור נגמ"שים למורדים בסוריה"

 

לפי התוכנית, המסע למאדים ייקח את הבעל והאישה האסטרונאוטים למרחק 100 מייל מהפלנטה, אבל ידרוש מהשניים לבלות 16 חודשים בקפסולת חלל בגודל של חצי קרוואן ממוצע. הפרויקט הפרטי שאינו לכוונות רווח נקרא "השראה מאדים" (Inspiration Mars), ויקבל מימון ראשוני מיועץ ההשקעות המולטי-מיליונר דניס טיטו, שביקר בתחנת החלל הבינלאומית ב-2001.

 

היה בתחנת החלל הבינלאומית ב-2001. דניס טיטו (צילום איי פי) (צילום איי פי)
היה בתחנת החלל הבינלאומית ב-2001. דניס טיטו(צילום איי פי)

 

צוות התוכנית לא חשף מה תהיה העלות הכוללת של הטיסה, אבל מומחים מהחוץ מעריכים שתג המחיר יהיה יותר ממיליארד דולר. נאס"א, סוכנות החלל האמריקנית, לא תהיה מעורבת. במקומה, מתכננים המממנים להשתמש ברקטה פרטית ובקפסולה בתכנון ספרטני, שיוכל לקחת אנשים למאדים במחיר נמוך בהרבה ממה שעולה לנאס"א לשלוח לשם רובוטים.

 

אנשי הצוות לא יצטרכו כלי נחיתה על כוכב הלכת, וגם לא חליפות חלל כדי לצאת להליכה מחוץ לחללית. הם יצרכו כמויות מינימליות של מזון וישתמשו במעט בגדים. כמו כן, השתן שלהם יעבור טיהור וסינון חזרה למי שתייה. "זו לא תהיה משימה קלה", סיפר טייבר מקאלום, הקצין הטכני הראשי וייתכן שאחד מאנשי הצוות, "אנחנו מכנים את הפרויקט 'המסע של לואיס וקלארק למאדים'".

 

 (צילום איי פי) (צילום איי פי)
(צילום איי פי)

 

אנשים המעורבים בפרויקט מודים כי הסיכון הטמון בניסיון הזה גבוה בהרבה ממה שסוכנות ממשלתית כמו נאס"א תקבל על עצמה. עם זאת, מקאלום טוען: "שווה להסתכן עבור דבר כזה". לטענתו, מדובר בחזרה לימים שבהם לסיכונים שאנשים קיבלו הייתה משמעות, ולכן הם קוראים לתוכנית "השראה".

 

הוא גם הסביר למה הבחירה בבני זוג. לדבריו, אם גבר ואישה צריכים לבלות זמן כה רב במסע בתנאים צפופים, הגיוני שהם יהיו נשואים כדי שיוכלו לתמוך זה בזה רגשית, כפי שבטח הם יצרכו כשיסתכלו מבעד לחלון ויראו את כדור הארץ נעשה קטן יותר: "אם התמונה הזאת לא מפחידה, אני לא יודע מה כן".

 

הפרויקט מנסה לנצל חלון הזדמנויות שנפתח פעם בדור, עם התקרבות מסלוליהם של כדור הארץ ושל מאדים. לוח הזמנים של המשימה בת 501 הימים מפורט במאמר הטכני שיוצג בחודש הבא במפגש מדעי, ולפיו השיגור יתרחש ב-5 בינואר 2018, המעבר ליד מאדים יקרה ב-20 באוגוסט, והחזרה לכדור הארץ תהיה ב-21 במאי 2019.

 

בתגובה לדברים אמר דובר נאס"א דייוויד סטייץ כי הפרויקט נותן תוקף להחלטת הנשיא ברק אובמה להסתמך יותר על חדשנות המגזר הפרטי בחקר החלל. "זו עדות לתעוזה של תעשיית החלל המסחרית של ארצות הברית ולרוח ההרפתקנית של האזרחים-מגלי העולמות". הוא הוסיף: "נאס"א תמשיך בדיונים עם 'השראה מאדים' כדי לראות איך אפשר לשתף פעולה בפעילויות עם תועלת הדדית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המטרה: מאדים ב-2018
צילום: איי פי
היה פעם אחת בחלל. דניס טיטו
צילום: איי פי
מומלצים