שתף קטע נבחר

 

גורמים במשטרה: היו ראיות נגד "השופט המכה"

במשטרה משוכנעים שחקירת החשדות לאלימות בבית השופט הייתה יכולה להסתיים עד עתה. גורם המעורב בפרשה מותח ביקורת על יהודה וינשטיין: "מישהו לא עשה את העבודה". ח"כ זהבה גלאון: "היועמ"ש צריך להסיק מסקנות ולהתפטר"

למשטרה היו ראיות לכאורה נגד השופט והיא ביקשה לחקור אותו, אבל היועץ המשפטי לממשלה מנע זאת. גורמים במשטרה אמרו היום (ה') ל-ynet כי חקירת הפרשה שבמסגרתה שופט היכה לכאורה את ילדיו, עשויה הייתה להסתיים לפני זמן רב, אבל אי מתן אישור לחקור אותו גרם לעיכוב של יותר משלוש שנים - עד היום.

 

מוקדם יותר הודיעה הנהלת בתי המשפט כי השופט החליט לצאת לחופשה מרצון. במקביל, גורם המעורב בחקירת הפרשה אמר כי "צריך לחקור באופן מיידי גם את השופט וגם את השאלה מדוע הוא לא נחקר בשלוש השנים מאז הוגשה נגדו התלונה. מישהו פה לא עשה את עבודתו ולא ברור למה". 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

 

וינשטיין. לשופט אין דם כחול (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
וינשטיין. לשופט אין דם כחול(צילום: גיל יוחנן)

 

הגורם יוצא נגד מדיניות האיפה ואיפה שאותה לכאורה נקט היועץ המשפטי בפרשה: "אם ההחלטה לא לחקור נבעה מכך שמדובר בשופט, אז המעשה חמור ביותר, כי הדם שלו לא כחול. הוא לא מורם מעם וצריך לטפל בו כמו אחרון העבריינים שמכים את ילדיהם. קראתי שוויינשטיין אמר שהוא לא נחקר בגלל טובת הילדים. אם זה ככה אז צריך לשחרר את כל ההורים שהיכו את ילדיהם ואת כל הפדופילים שתקפו מינית את ילדיהם. טובת הילדים, לא?".

 

ראשית הפרשה לפני יותר משלוש שנים. באוקטובר 2009 הועבר דיווח מבית הספר של אחד מילדיו של השופט לפקידת סעד. לפי הדיווח, הילד סיפר למורתו על מעשי אלימות מצד אביו. ביוני 2010, בעקבות דיווח על אלימות נוספת מצד האב נגד ילדיו, דיווחה פקידת הסעד על העניין למשטרה.

 

בסוף נובמבר 2010 תושאלו הילדים על ידי חוקרת ילדים ובינואר 2011 הועבר העניין לראשונה ללשכתו של היועץ המשפטי לממשלה, אך הוא בחר לא לפתוח בחקירה נגד השופט.

 

השופט. כנראה ייחקר ביחידה ארצית של המשטרה (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
השופט. כנראה ייחקר ביחידה ארצית של המשטרה(צילום: שאול גולן)

 

על פי הגורם המעורב בפרשה, אי הרחקתו של השופט מילדיו היא מסוכנת: "אם החשדות יתבררו כנכונים, להשאיר אב מכה עם ילדיו במשך כל התקופה הזאת זה כמו להשאיר פדופיל עם ילדים".

 

במשטרה חוזרים היום ואומרים שעשו את עבודתם נאמנה. "אם לא היו ראיות לכאורה נגד השופט, לא היינו מבקשים לחקור אותו", אמרו במשטרה. "ייתכן שלאחר החקירה שלו הדברים היו נראים אחרת, אבל כל עוד הוא לא נחקר אנחנו לא יכולים להגיע לאמת. אם לא היה צריך אישור לחקור שופט, החקירה הייתה כבר מסתיימת לפני שלוש שנים והפרשה הזאת הייתה מאחורינו".

 

במשטרה מעריכים שאם כעת תתקבל החלטה לחקור את השופט, הוא לא ייחקר בתחנה שבה הוגשה התלונה אלא ביחידה משטרתית אחרת, ככל הנראה יחידה ארצית.

 

גלאון: שרשרת כישלונות של וינשטיין

גם במערכת הפוליטית נשמעת ביקורת על התנהלות היועץ המשפטי. יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ אורלי לוי אבקסיס פנתה בשאילתה דחופה לשר המשפטים בנוגע לפרסום החשדות וכתבה: "כיצד ייתכן שבמשך שלוש שנים מכהן שופט בכיר במערכת המשפט, כאשר על צווארו מונחת החרב בדבר חשדות חמורים לכאורה. יש לבדוק אם השופט פסק בעניינים שלהם זיקה דומה, כגון התעללות בילדים או ענייני משפחה, ולקחת זאת בחשבון".

 

לוי אבקסיס טוענת כי יש להתייחס למקרה כמו כל מקרה אחר: "האם אדם שמכהן בתפקיד ציבורי כזה או אחר חסין בפני החוק?

האם מבחן בוזגלו הידוע שוב נותר כביטוי משפטי שחוק ובלתי ישים?". כיו"ר השדולה לילדים ובני נוער בסיכון ציינה ח"כ לוי אבקסיס כי "ראוי היה שהיועץ המשפטי ישתף את הציבור בשיקולי ההחלטות ובמניעים לעיכוב נקיטת ההליכים במקרה".

 

יו"ר מרצ, זהבה גלאון, קראה לווינשטיין להסיק מסקנות אישיות ממה שהיא מגדירה "שרשרת כישלונותיו המצטברים". לדבריה, התנהלותו "הגיעה לשפל בפרשת השופט המכה, ועליו לפרוש מתפקידו. דווקא כמי ששוללת כל התערבות פוליטית במערכת המשפטית, ומתנגדת לכל יוזמה להדחה של היועץ, אני קוראת ליועמ"ש להסיק בעצמו את המסקנות".

 

בהכנת הכתבה השתתפה מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט. המשטרה: "הפרשה יכולה הייתה להסתיים כבר"
צילום: שאול גולן
מומלצים