ההמונים הפגינו, חומת ברלין נשארת לעמוד
אחרי סוף שבוע שבמהלכו הפגינו אלפי בני אדם נגד הריסת קטע ממה שנותר מחומת ברלין, הודיע הקבלן שמקים מגדלי יוקרה במקום כי העבודות יופסקו לעת עתה וכי הוא מוכן לפתוח בדיאלוג עם מתנגדי התוכנית
עוד חדשות בעולם :
שובתת רעב 12 שנה מואשמת בניסיון התאבדות
קניה: הקלפיות נפתחו, שוטרים נהרגו במומבסה
ביום שישי מנעו מאות מפגינים מפועלי הבניין להסיר את קירות הבטון שמרכיבים את "גלריית הצד המזרחי" – שריד של החומה באורך 1.3 קילומטרים שצדו המזרחי מכוסה בציורי קיר של אמנים מפורסמים. הפועלים הצליחו להסיר קיר בודד. כ-6,000 הפגינו אתמול נגד הכוונה להרוס את הגלריה כדי לסלול במקומה שביל גישה לבנייני המגורים.
הגלריה היא אטרקציה תיירותית ומוקד משיכה לחובבי היסטוריה ואמנות שרוצים לגעת בפיסת ההיסטוריה החיה, אחד מהשרידים האחרונים לחומה שחילקה את ברלין במשך 28 שנים והייתה סמל לפילוג בין מזרח למערב. היא נמתחה לאורך 155 קילומטרים אולם היום נותרו ממנה רק כשלושה. לשם מימוש המיזם יש צורך להסיר 22 מטרים מקטע הגלריה.
"הכסף מפיל את החומה!", נכתב בשלטים שהניפו המפגינים. "אם אני הייתי הנשיא אובמה הייתי אומר לראש העיר ווברייט 'תשאיר את החומה הזאת'", אמר לקהל המפגינים הדי-ג'יי הידוע ד"ר מוטה, וכיוון בדבריו לאמירתו המפורסמת של הנשיא רונלד רייגן לנשיא בריה"מ מיכאיל גורבצ'וב "להפיל את החומה הזאת" ב-1987. החומה, שנבנתה ב-1961, הופלה לבסוף ב-1989, במאורע מרגש שהפך להיות סמל לנפילת הקומוניזם.
עבודות הבנייה היו אמורות להתחדש השבוע אך דובר של המשקיע מאיק אווה הינקל אמר כי הן הושעו עד 19 במרס, לאחר שהינקל שוחח עם ראש עיריית ברלין. באותו יום אמור להתכנס פורום של אנשי רשויות ותושבים מקומיים. הינקל אמר ל"ברלין צייטונג" כי הוא מוכן לדיאלוג עם מתנגדי המיזם.