שתף קטע נבחר

 

הייגל לברק: נמשיך לתמוך, חרף הקיצוץ בתקציב

שר ההגנה האמריקני הטרי נפגש עם מקבילו הישראלי המבקר בוושינגטון, הצדיע לו והעניק לו חיבוק חם. בהמשך, לפי דובר הפנטגון, הוא התחייב שארה"ב תתמוך בפיתוח הישראלי של מערכות הגנה מפני טילים "חרף האילוצים הפיסקאליים"

סיפתח מוצלח למערכת היחסים עם שר ההגנה האמריקני החדש. שר הביטחון אהוד ברק הפך היום (ג') לקולגה הזר הראשון שנפגש עם השר הטרי צ'אק הייגל, כשבוע לאחר שמינויו לתפקיד אושר רשמית בסנאט. הייגל, שקיבל את פניו של ברק במשמר כבוד בפנטגון, הצדיע לו והעניק לו חיבוק אמיץ. בהמשך הוא הצהיר כי ארה"ב תמשיך לתמוך בפיתוח הישראלי של מערכות הגנה מפני טילים, חרף האילוצים הפיסקאליים.

 

לשני הבכירים הביטחוניים כבר הייתה הזדמנות להכיר זה את זה בעבר, אולם זו הייתה פגישתם הראשונה בתפקיד. מטרת השיחה, שנמשכה כשעה וחצי, הייתה בעיקר לחוש את הדופק לגבי יחסו של הייגל בשני נושאים: הסוגיה האיראנית ושימור ופיתוח מערכת היחסים המיוחדת בין מערכות הביטחון של שתי המדינות. לפי דובר הפנטגון, הייגל הביע רצון לבקר בישראל וברק הצהיר בתגובה כי ישראל מצפה לארח אותו בעתיד הקרוב.

 

כאילו אכלו מאותו המסטינג. השר האמריקני מצדיע (צילום: AP) (צילום: AP)
כאילו אכלו מאותו המסטינג. השר האמריקני מצדיע(צילום: AP)

ומתחבק עם מקבילו אהוד ברק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ומתחבק עם מקבילו אהוד ברק(צילום: EPA)

 

לאחר שסקרו את מסדר הכבוד נכנסו שני האישים לפגישת העבודה עם עוזריהם, ובתומה הסתגרו לפגישה מצומצמת יותר. הדובר, ג'ורג' ליטל, מסר: "הייגל הביע מחויבות עמוקה לביטחונה של ישראל, לרבות שימור היתרון האיכותי של צה"ל והמשך התמיכה האמריקנית במערכות הגנה מפני טילים, חרף האילוצים הפיסקאליים". הוא ציין כי שני הבכירים "הסכימו שהיחסים בין שתי המדינות בתחום הביטחון מעולם לא היו חזקים יותר כמו בזמן כהונת אובמה, וששתי המדינות ימשיכו לשמור על שיתוף פעולה הדוק".

 

בסוף השבוע החל בארצות הברית קיצוץ תקציבי הדרגתי בהיקף 85 מיליארד דולר, ובעקבות זאת עלה החשש כי אם המשבר לא ייפתר בפשרה שתושג במשך שנת התקציב הנוכחית של 2013, כפי שמקווים בארה"ב, ישראל עלולה להפסיד סיוע ביטחוני בהיקף של עד 660 מיליון דולר. לכן, ההצהרה של הייגל טומנת בחובה משמעות מעודדת.

 

הניח את התשתית לקשר "כמו עם פאנטה"

ביחס לאיראן, הייגל חזר והצהיר כי הנשיא אובמה מחויב למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, וכל האופציות עדיין על השולחן. הוא הוסיף כי ארצות הברית עוד מאמינה כי יש זמן לפתור את הסוגיה בדרכים דיפלומטיות, אף כי חלון ההזדמנויות הולך ומצטמצם. גם מלשכתו של ברק נמסר כי השניים דנו באתגרים המשותפים לשתי המדינות ובמרכזם הסוגיה האיראנית. בהודעה נמסר עוד כי "שר הביטחון איחל להייגל הצלחה בתפקידו והוסיף שהוא בטוח שהוא ימשיך לשרת את העם האמריקני כפי שהוא עשה לאורך כל חייו הציבוריים".

 

נסיעתו הנוכחית של ברק, שביקר בשנים האחרונות בפנטגון יותר מכל שר אחר

 בעולם, תהיה קרוב לוודאי האחרונה שלו כשר הביטחון. עם זאת, בירושלים מייחסים לה חשיבות מיוחדת, במיוחד מאחר שהנושא הישראלי הוצג כסיבה לעיכוב ההצבעה לאישור מינויו של הייגל. ברק קיים מערכת יחסים אישית מיוחדת עם שר ההגנה היוצא לאון פאנטה, ולכן הוא נשלח גם להניח את התשתית לקשר דומה עם מחליפו.

  

ברק הגיע לפנטגון מלווה בשגריר ישראל בוושינגטון מייקל אורן, שמיד לאחר הפגישה בפנטגון אמר: "עבדתי עם שני מזכירי הגנה (רוברט גייטס ולאון פאנטה - יב"ח) וראיתי כיצד היחסים הביטחוניים והצבאיים התחזקו והתהדקו. אני בטוח שיחסים אלו יימשכו ואף יעמיקו בזמן כהונתו של הייגל. אנו מצפים לעבוד עמו ועם הנשיא אובמה על מנת להתגבר על האתגרים המשותפים הניצבים אל מול שתי המדינות".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיבוק בין חברים. הייגל וברק, היום
צילום: AP
מומלצים