בכיר בצבא ארה"ב: הסנקציות על איראן לא עובדות
ראש הפיקוד המרכזי הודה בסנאט: "הסנקציות על איראן לא עובדות וכך גם המאמצים הדיפלומטיים. לאיראן יש היסטוריה של הונאה, וגם עכשיו היא מנסה למשוך זמן באמצעות משא ומתן". הוא טען: יש לנו דרכים להכניע את טהרן, גם בלי עימות פתוח
המפקד הבכיר ביותר של צבא ארצות הברית במזרח התיכון, גנרל ג'יימס מטיס, אמר הערב (יום ג') כי הסנקציות נגד איראן אינן עובדות וכך גם האמצעים הדיפלומטיים שנועדו למנוע מהרפובליקה האיסלאמית לפתח נשק גרעיני.
עוד חדשות מהעולם :
- נחשף 'באטמן' שהסגיר פורץ - שליח של אוכל סיני
- הבחירות לנשיאות קניה: יתרון קל לנאשם בהאג
- ארה"ב לדיפלומטים באו"ם: אל תבואו שיכורים
- יפן: בן 75 מת אחרי ש-25 בתי חולים סירבו לקבלו
גנרל מטיס, ראש הפיקוד המרכזי של צבא ארה"ב, אמר לוועדת השירותים המזוינים של הסנאט כי לטהרן יש היסטוריה של הכחשות והונאה וכי היא מעשירה אורניום לרמה שהיא מעבר לכל רמה שניתן להגדירה כ"העשרה למטרות שלום".
בדבריו בפני הוועדה של הסנאט אמר מטיס כי ייתכן שעדיין ניתן להשתמש בסנקציות ובאמצעי לחץ נוספים כדי לשכנע את איראן לוותר על תוכנית הגרעין הנוכחית שלה, אבל הדגיש גם כי איראן מנצלת את המשא ומתן כדי למשוך זמן בעודה מקדמת את תוכנית הגרעין. כשנשאל אם ארה"ב יכולה להכניע את איראן, השיב מטיס כי לאמריקנים יש כמה דרכים לעשות זאת, גם בלי עימות פתוח.
ובינתיים - פתיחה מוצלחת למערכת היחסים בין ישראל לשר ההגנה האמריקני החדש. שר הביטחון אהוד ברק הפך היום לעמית הזר הראשון שנפגש עם השר הטרי צ'אק הייגל, כשבוע לאחר שמינויו לתפקיד אושר רשמית בסנאט. הייגל, שקיבל את פניו של ברק במשמר כבוד בפנטגון, הצדיע לו והעניק לו חיבוק אמיץ. בהמשך הוא הצהיר כי ארה"ב תמשיך לתמוך בפיתוח הישראלי של מערכות הגנה מפני טילים, חרף האילוצים הפיסקליים. לפגישה חשיבות גדולה, לאור העובדה שסנאטורים בארה"ב ניסו להקשות על מינוי הייגל בשל הצהרות שהשמיע בעבר ושנתפסו כלֹא חד-משמעיות מספיק בעד ישראל.
לשני הבכירים הביטחוניים כבר הייתה הזדמנות להכיר זה את זה בעבר, אולם זו הייתה פגישתם הראשונה בתפקיד. מטרת השיחה, שנמשכה כשעה וחצי, הייתה בעיקר לבדוק את הדופק לגבי יחסו של הייגל לשני נושאים: הסוגיה האיראנית ושימור ופיתוח מערכת היחסים המיוחדת בין
מערכות הביטחון של שתי המדינות. לפי דובר הפנטגון, הייגל הביע רצון לבקר בישראל וברק הצהיר בתגובה כי ישראל מצפה לארח אותו בעתיד הקרוב.
בסוף השבוע החל בארצות הברית קיצוץ תקציבי הדרגתי בהיקף 85 מיליארד דולר, ובעקבות זאת עלה החשש כי אם המשבר לא ייפתר בפשרה שתושג במהלך שנת התקציב הנוכחית של 2013, כפי שמקווים בארה"ב, ישראל עלולה להפסיד סיוע ביטחוני בהיקף של עד 660 מיליון דולר. לכן, ההצהרה של הייגל טומנת בחובה משמעות מעודדת.