שתף קטע נבחר

 

יוניצ"ף: ישראל משפילה ילדים פלסטינים עצורים

דו"ח קרן האו"ם לילדים, שהסתמך על עדויות ומסמכים רבים, קובע כי מאות ילדים פלסטינים נעצרים, נחקרים ונשפטים בכפוף לתהליכים שמפרים את החוק הבינלאומי. משרד החוץ: "נלמד את המסקנות ונפעל ליישומן תוך המשך שיתוף הפעולה עם הארגון"

ילדים פלסטינים רבים שעצורים בישראל סובלים מטיפול לא הולם שמפר את החוק הבינלאומי. כך קובעת היום (ד') יוניצ"ף, קרן האו"ם לילדים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

בכיר בצבא ארה"ב: הסנקציות על איראן לא עובדות

נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס הלך לעולמו בגיל 58

 

בדו"ח שפרסמה, העריכה הקרן כי 700 ילדים בגיל 17-12, רובם בנים, נעצרים, מוחזקים ונחקרים בידי כוחות הביטחון הישראליים מדי שנה בגדה המערבית. לטענתה, "ישנן כמה דוגמאות לדפוסי התנהגות ושיטות חקירה שתכליתן השפלה ואכזריות, בניגוד לאמנת האו"ם לזכויות הילדים ולאמנה נגד עינויים".

 

ההפרות, נטען, מתחילות כבר בשלב המעצר - פעולה שמשלבת במקרים רבים כוחות צבא גדולים ונערכת באישון ליל - וממשיכות גם בעת הגשת האישום והמשפט עצמו.

 

ילד פלסטיני מיידה אבנים (צילום: AP) (צילום: AP)
ילד פלסטיני מיידה אבנים(צילום: AP)

 

"הדפוס כולל כיסוי עיניים, קשירת ידיים באזיקונים, התעללות מילולית ופיזית בדרך לחדר החקירות והצבת העציר בתנוחות כואבות", נכתב. הקטינים שאליהם מתייחס הדו"ח נעצרים, על פי רוב, בשל זריקת אבנים. הם הופכים מטרה לאיומים ולאלימות במהלך חקירתם והודאתם נכפית עליהם. באתו זמן, טוענת הקרן, הם אינם מקבלים גישה לעורך דין ולא נהנים מביקורי קרובים.

 

הטיפול הלקוי, הוסיף הדו"ח, ממשיך גם במהלך המשפט. "העצירים הקטינים מובלים לדיונים כשהם אזוקים בשלשלאות ואינם זוכים לאפשרות שחרור בערבות או לפיקוח מבוגר בעת התהליך. פעולות אלה מיושמות באופן נרחב, שיטתי וממוסד".

 

הקרן ביססה את ממצאיה על יותר מ-400 תיקים מאז שנת 2009 ונעזרה גם במסמכים משפטיים, דו"חות רשמיים וראיונות עם קטינים פלסטינים וגורמים רשמיים משני הצדדים. לטענתה, ישראל ערכה "שינויים חיוביים" בשנים האחרונות בנושא, שכללו - בין היתר - שיטת אזיקה חדשה שנועדה למנוע כאב ופציעות.

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "ישראל הייתה שותפה לגיבוש החומרים של הדו"ח יחד עם הצוות המקצועי של יוניצ"ף. נציגי משרד החוץ וצה"ל קיימו מפגשים ודיונים עם נציגי הארגון במטרה משותפת למצוא דרכים לשיפור הטיפול בנושא. יש לציין כי יוניצ"ף מברכת על השיפור שחל בשנים האחרונות ביחס של מדינת ישראל כלפי הקטינים הפלסטינים המצויים במעצר ובהליכי שיפוט.

 

"נלמד את המסקנות ונפעל ליישומן תוך המשך שיתוף הפעולה עם הארגון, שאת עבודתו אנו מעריכים ומכבדים. ישראל חברה השנה במועצת המנהלים של הארגון, ומקיימת עמו שיתוף פעולה וקשרי עבודה שמוערכים על ידי הקהילה הבינלאומית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים