סיוט: השכן המשתלט והתביעה שנסחבת 7 שנים
אוזלת היד של מערכת המשפט מוציאה מדעתם את דייריו של בניין ברחוב חרל"פ בי-ם. לטענתם, בעשור החולף השתלט שכן חדש על השטח הציבורי, שבר קירות והרס את ההסקה. בינתיים השופט בתביעה הספיק לפרוש, ולמרות הבטחות נשיאת בית המשפט, אין לו מחליף. הנהלת בתי המשפט: פסק הדין בקרוב
הסיפור העגום של הבניין ברחוב חרל"פ נפתח עם הגעתו של שכן חדש שרכש שתי דירות בקומת הקרקע, ולטענתם החל בביצוע שינויים מהותיים ללא אישור. בתחילה הוא השתלט על חדר ההסקה שבבניין, עקר את המערכת ממקומה והותיר את יתר הדיירים בקור בחורף. הדיירים פנו למפקח על הבתים המשותפים וזה קבע כי על הדייר להשיב את המצב לקדמותו, אך הוא המשיך לבצע שינויים בבניין.
ויש סכסוכי שכנים שהידרדרו לאלימות:
- סכסוך שכנים בשרון: חנה בחניה של השכן - ונורה
- חשד: נורה ונפצע בת"א בעקבות סכסוך שכנים
- רמלה: כלב נורה למוות במהלך סכסוך שכנים
על פי התביעה שהגישו הדיירים לבית משפט השלום ב-2006, כל פניותיהם לעיריית ירושלים ולמשטרה לא הועילו. לטענתם הוא השתלט על השטח הציבורי, פער פתחים חדשים, שבר קירות תומכים, חפר מתחת ליסודות ושפך פסולת בכל מקום. לדבריהם, המצב הביא לכך שכמה דיירים העדיפו פשוט לעזוב את הבניין, בהם שופטת מוכרת. חלקם אפילו מכרו את הדירות לדייר עצמו. אחרים, נטען, השאירו אחריהם דירות רפאים כי "איש לא רוצה לגור באתר בנייה".
ניקול הירשמן, שבעבר קנתה בבניין דירה להשקעה, שיפצה אותה במטרה להשכיר אותה אבל לא מצליחה למצוא שוכר. "חשבנו שמערכת המשפט תפתור את הבעיה אבל התבדנו", היא אומרת.
דרוש שופט
השופט שטיפל בתיק עם הגשת התביעה ב-2006 היה יצחק מילנוב. הדיונים התקיימו לאיטם לאורך השנים, כשבמהלכן
לפני שנתיים הגישו הצדדים את סיכומיהם בתיק, אלא שהשופט מילנוב פרש מיד אחר כך ולא כתב פסק דין גם בחודשים שהחוק מתיר לו לעשות כן. הדיירים ההמומים פנו לנשיאת בית משפט, שלומית דותן, וציינו כי הדייר הבין מהמריחה של ההליך כי "הוא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה, ללא חשש מרשויות המדינה. נואשנו, מעל שש שנים! עד מתי נסבול?".
התושבים כתבו כי הם מתחננים להעביר את התיק לשופט אחר ולסיים את הסיוט, והנשיאה דותן השיבה שהיא מעריכה שפסק הדין יינתן תוך חודשים ספורים. בפועל חלפה חצי שנה מאז תשובתה של דותן, ולא רק שאין פסק דין - גם אין כל סימן למינוי שופט חדש להליך.
מבדיקת ynet עולה כי אין שום תיעוד או הודעה בתיק במתייחסת למינוי שופט חדש להליך. התובעים ציינו זאת בפנייה לנשיאת בית המשפט, אבל עד כה לא זכו לתשובה. השבוע הם פנו אליה שוב, כשהפעם המכתב מוען גם לנשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס.
הדייר מגיב: הטענות נגדי משוללות יסוד
דייר שעזב את הבניין והותיר אחריו דירה ריקה סיפר ל-ynet כי איבד תקווה: "האיש פשוט השתלט על הכול. גם עכשיו הוא ממשיך לחפור. אנחנו עומדים חסרי אונים מול מערכת המשפט והחוק. הדירה שלי ריקה ואני משלם שכירות על דירה אחרת. בית המשפט צריך לתת החלטה כדי שנמשיך את חיינו. זאת סחבת על חשבון החיים שלנו, על חשבון קורת הגג שלנו".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet
- המרד בגבעתי מתרחב: 17 לוחמים בכלא
- מתכוננים לנחיל הבא: נמשכת הדברת ארבה בנגב
- ראש העיר ראשל"צ ורינו צרור ידליקו משואות
לסיכום אומרת בעלת הדירה הירשמן כי נואשה מניסיונותיה להשכיר את הנכס: "אדם פשוט השתלט לנו על הבניין. שנים אנחנו נלחמים בטחנות הרוח. חשבנו שמערכת המשפט תעשה משהו, אבל אחרי שבע שנים של הליך הוא ממשיך כאילו אין דין ואין דיין. אנחנו מיואשים, הפסדנו הרבה כסף".
הדייר הנתבע מסר בתגובה: "כל הטענות נגדי משוללת יסוד. מדובר בתיק מאוד מורכב שבתחילה לא התנהל בצורה טובה, שעה שבכלל שהיתי בחו"ל. הטענות נטענו בהעדרי ובאופן לא אפקטיבי. היה ניסיון למחטף ששהיתי בחו"ל, אבל הזמן יוכיח את צדקתי. אני מאמין שלמרות שההליך איטי, הוא יהיה יסודי ויוביל לאמת, שאליה יכולנו להגיע בגישור שנעשה במהלך המשפט, אבל ננטש על ידי מי שתובע אותי בגלל אגו וגאווה".
מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה: "בית המשפט מתמודד עם כלל התיקים שנותרו לכתיבת פסקי דין לאחר פרישתו של השופט מילנוב. בתיק זה נקבע מותב (שופט, א"מ). פסק הדין יינתן בזמן הקרוב ככל האפשר".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בנומבר האחרון הוגש כתב אישום כנגד הדייר לבית המשפט לעניינים מקומיים בגין חפירת שטח של 117 מ"ר. נכון להיום מתנהלים בעניינו דיונים בבית משפט".