האוצר מבקש: גם התקציב הבא יהיה דו שנתי
משרדי האוצר והמשפטים הפיצו תיקון לחוק יסוד תקציב המדינה, לפיו תקציב 2014-2013 יוגש כחוק אחד. בנוסף, מבקש האוצר להאריך את מועד הגשת התקציב לשנים אלה לתקופה של 120 יום ממועד השבעת הממשלה
האוצר מבקש להמשיך במתכונת התקציב הדו שנתי: משרדי האוצר והמשפטים הפיצו הערב (ה') תיקון לחוק יסוד תקציב המדינה, הקובע בהוראת שעה כי תקציב המדינה לשנים 2014-2013 יוגש כחוק אחד, הכולל שני טורים נפרדים המתייחסים לכל אחת משנות התקציב.
- לכתבות נוספות בנושא התקציב הדו שנתי
- הגירעון בתקציב בפברואר: 4.3 מיליארד שקל
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות
בנוסף לכך, מבקש האוצר להאריך את מועד הגשת התקציב לשנים אלה - ולקבוע כי יוגש תוך 120 ימים מהשבעתה של הממשלה החדשה. זאת, כיוון שעדיין לא התקיימו בממשלה דיונים בנושא התקציב, וההחלטה על הקדמת הבחירות נתקבלה בעקבות חוסר הסכמות בנוגע לתקציב המדינה. על פי החוק, על ממשלה חדשה להעביר את התקציב בכנסת תוך 45 יום מרגע השבעתה.
זו הפעם השלישית ברציפות בה משרד האוצר מגיש תקציב מדינה דו-שנתי. הפעם הראשונה היתה בהוראת שעה בשנים 2010-2009, בעת המשבר הכלכלי העולמי. לאחר מכן, הוגש תקציב מדינה דו-שנתי לשנים 2012-2011.
מדוברות האוצר נמסר, כי כתובת המייל להערות הציבור בנוגע להצעה היא tazkir@mof.gov.il, וכי המועד האחרון למשלוח הערות הוא 14 במרס בשעה 12:00.
"ניסוי בכלכלת ישראל"
בחודש שעבר פורסם, כי מבקר המדינה, יוסף שפירא, החליט לבדוק את סוגיית התקציב הדו-שנתי. הבדיקה באה בעקבות בקשה של חבר הכנסת אראל מרגלית (עבודה). בפנייתו למבקר, ציין מרגלית כי "הניסוי בכלכלת ישראל שבו נהגה הממשלה להתהדר נחל כישלון חרוץ.
"תחזית הכנסות מופרזת שהתנפצה אל קרקע המציאות; גירעון של קרוב ל־40 מיליארד שקל, למעלה מכפלים מהיעד הקבוע בחוק; פגיעה אנושה באמינות משרד האוצר והמדיניות הכלכלית - כל אלה הם תוצאת הרצון להעדיף שרידות פוליטית על פני התמודדות מול המציאות הקשה".
בסמוך לכך אף פורסם דו"ח של בנק ישראל שקבע כי לתקציב הדו-שנתי הייתה השפעה שלילית על גובה הגירעון בשנת 2012.
שר האוצר, יובל שטייניץ, מנגד, רואה בתקציב הדו-שנתי את אחד מהישגיו המשמעותיים ביותר ואף ציין זאת פעמים רבות. לטענת שטייניץ, התקציב הדו-שנתי הוא אחת הסיבות המרכזיות לכך שכלכלת ישראל נחלצה במהירות יחסית מהמשבר העולמי שפרץ ב-2009.