שתף קטע נבחר
 

אושר בממשלה: פיצוי לבכירים על תקופת הצינון

ממשלת נתניהו השנייה אישרה בישיבתה האחרונה תגמול לבכירים שפרשו משירות המדינה עבור תקופת הצינון שנדרשת מהם על פי החוק, בטרם יקבלו על עצמם תפקידים בשירות גורמים עסקיים. גובה התגמול ייקבע על ידי האוצר

ממשלת נתניהו השנייה אישרה היום (א'), בישיבתה האחרונה, תגמול לבכירים שפרשו משירות המדינה עבור תקופת הצינון שנדרשת מהם על פי החוק, בטרם יקבלו על עצמם תפקידים במגזר הפרטי.

 

לכתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

הצעת המחליטים שהוגשה על ידי שר המשפטים, יעקב נאמן, קובעת כי יש להטיל על הממונה על השכר במשרד האוצר לגבש תוך 45 יום הסדר מפורט שיגדיר מי הם הבכירים הזכאים לתגמול עבור תקופת הצינון ומה יהיה גובה התגמול.

 

בהצעה נטען, כי למרות שהחוק קובע תקופת צינון לעובדים בכירים בשירות הציבורי בטרם יוכלו להתמנות לתפקיד במגזר העסקי הפרטי, "הלכה למעשה עובדים רבים פונים אל הוועדה למתן היתרים בבקשה לקצר את תקופת הצינון המוטלת עליהם מכוח החוק, ומשום כך יש ליצור הסדר שיטיב עם עובדים שתקופת צינון מוטלת עליהם".

 

טרכטנברג המליץ

ההחלטה באה בעקבת המלצת ועדת טרכטנברג שקבעה כי על מנת להבטיח את השמירה על כללי האתיקה בשירות הציבורי, יש לתגמל עובדים בכירים על תקופת הצינון שנדרשת מהם. זאת, בטרם יוכלו להתמנות למשרה בשירותם של גורמים עסקיים שהיו תחת פיקוחם או תחת השפעת החלטותיהם במהלך שירותם הציבורי.

 

בעקבות ההחלטה מונתה בדצמבר 2011 ועדה, בראשות השופט בדימוס אורי גורן. הוועדה המליצה לקבוע מנגנון לתגמול בכירים בשירות הציבורי לאורך תקופת הצינון, על מנת למנוע פגיעה בחופש העיסוק שלהם ולהגדיל את האטרקטיביות של השירות הציבורי עבור אנשים איכותיים.

 

עם זאת, במשרדי המשפטים והאוצר דנו בהמלצות וקבעו כי לא ניתן ליישמן ככתבן וכלשונן. זאת, כיוון שנותרו סוגיות רבות שלא הובהרו די צורכן על ידי הוועדה, כמו מה גובה התגמול הראוי, מי זכאי לו ומי מקבל את ההחלטה בנוגע לכל פורש ופורש.

 

הוועדה אמנם המליצה לקבוע תשלום חודשי בהיקף של 70% משכרו החודשי של העובד טרם פרישתו, אולם לא ברור כי כך יוחלט בסופו של דבר.

 

מסיבה זו החליט שר המשפטים להגיש הצעה לממשלה, כי הממונה על השכר באוצר יגבש מתווה מוסדר ומוסכם למתן התגמול. ההצעה זכתה לתמיכתו של שר האוצר ולאישורו של היועץ המשפטי לממשלה.

 

בחוות הדעת המשפטית שלו התייחס היועץ המשפטי לעובדה ש"ההצעה מוגשת לאחר תום תקופת בחירות, בזמן כהונתה של ממשלה יוצאת", ואולם, קבע היועץ המשפטי, "חרף הריסון הנדרש ממשלה זו, אין מניעה לאישור ההחלטה. זאת מאחר שמדובר בהמלצתה של ועדה ציבורית אשר לגביה לא מתקיים חשש לקבלת החלטה משיקולים פוליטיים פסולים".

פורסם לראשונה 10/03/2013 10:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים