שתף קטע נבחר

 

שנתיים לאסון ביפן: רעידת האדמה הורגשה בחלל

לוויין סוכנות החלל האירופית GOCE, המרחף בגובה נמוך, קלט גלי קול שיצרה רעידת האדמה האימתנית שהביאה לאסון הצונאמי ביפן לפני שנתיים. בטוקיו הפגינו אלפים נגד כוונת הממשלה לחדש את השימוש באנרגיה גרעינית

ערב יום השנה השני לרעידת האדמה שגרמה לצונאמי הקטלני ביפן , מתברר כי עוצמתה הייתה כה אדירה עד כי הורגשה בחלל. רשת BBC דיווחה היום (יום א') כי הלוויין GOCE של סוכנות החלל האירופית, המצויד בחיישנים רגישים ביותר, קלט את הרעידה במרחק 255 קילומטרים מעל לכדור הארץ. רעידת האדמה פקדה את צפון-מזרח יפן ב-11 במרס 2011 והובילה לצונאמי שגרם למשבר גרעיני. הרשויות דיווחו על כמעט 16 אלף הרוגים וכ-2,600 נעדרים. לקראת יום השנה, הפגינו היום אלפים בטוקיו נגד הכוונה לחדש את השימוש באנרגיה גרעינית.

 

הפגנה נגד אנרגיה גרעינית בטוקוי. "אנשים מתחילים לשכוח את פוקושימה" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנה נגד אנרגיה גרעינית בטוקוי. "אנשים מתחילים לשכוח את פוקושימה"(צילום: EPA)

 

תזכורת: אסון הצונאמי ביפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רעידות אדמה בעלות עוצמה גדולה יוצרות גלי קול בתדירות נמוכה ביותר, שנקראים גלים אינפרה-סוניים, שאוזן אדם לא יכולה לחוש בהם. עד כה אף כלי טיס לא הצליח לקלוט אותם.

 

"בעבר ניסינו לאתר את האות הזה באמצעות לוויינים אחרים ולא ראינו אותו, כנראה משום שיש צורך בכלי רגיש ביותר", אמר ל-BBC ד"ר רון פלוברגגן, מנהל צוות הלוויין בסוכנות האירופית, "החיישנים של GOCE בערך פי מאה רגישים יותר מכל כלי בעבר ואנחנו איתרנו את הגל האקוסטי לא פעם אחת אלא פעמיים – כשהוא חלף דרכו מעל האוקיינוס השקט ומעל אירופה". הלוויין טס נמוך יחסית והדבר אפשר לו לקלוט את הגלים שיצרה הרעידה.

 

ואילו ביפן עצמה ממשיכים לעסוק בהשלכות של אסון הטבע והאסון הגרעיני שבא בעקבותיו. אלפים הפגינו היום מול הפרלמנט בטוקיו בקריאה לממשלה להפסיק את השימוש באנרגיה גרעינית.

 

מפגינים בטוקיו. "יותר ויותר חשוב למחות" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בטוקיו. "יותר ויותר חשוב למחות"(צילום: EPA)

"עצרו את הרדיואקטיביות" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"עצרו את הרדיואקטיביות"(צילום: EPA)

מפגינים מול הפרלמנט. רק שתיים מתוך 50 תחנות הכוח הגרעיניות פועלות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים מול הפרלמנט. רק שתיים מתוך 50 תחנות הכוח הגרעיניות פועלות(צילום: EPA)

הממשלה החדשה אותתה כי בכוונתה לחדש את פעילות הכורים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הממשלה החדשה אותתה כי בכוונתה לחדש את פעילות הכורים(צילום: EPA)

מפגינים בטוקיו. "אני עושה זאת למען ילדיי" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בטוקיו. "אני עושה זאת למען ילדיי"(צילום: EPA)

 

"יותר ויותר חשוב למחות", אמרה מפגינה בת 32 לסוכנות רויטרס, "אני עושה זאת למען ילדיי, אנחנו לא יכולים להשאיר להם את הבלגן של אנרגיה אטומית. האנשים והתקשורת מתחילים לשכוח את פוקושימה ואת מה שקרה שם". היא צעדה עם חבריה מול משרד הכלכלה, המסחר והתעשייה, בקריאות "עצרו את האנרגיה הגרעינית", "למען עתיד ילדינו".  

 

הקריסה וההתכה הגרעינית בתחנת הכוח פוקושימה דאיצ'י הביאה לפינוי 160 אלף בני אדם מבתיהם. רבים מהם טרם שבו למקום ולא יוכלו לשוב אליו בעתיד הנראה לעין בשל זיהום גרעיני. האירוע גם הצית דיון בתוך יפן ובמדינות אחרות על סכנות השימוש באנרגיה גרעינית. לנוכח המחאה הציבורית נסגרו 50 תחנות הכוח הגרעיניות ביפן, ולמעט שתיים, כולן נותרו סגורות עד היום.

 

אולם ניצחונו בבחירות של ראש הממשלה שינזו אבה מדאיגה את המתנגדים לשימוש בכוח הגרעיני. הוא מעוניין להפעיל מחדש את הכורים, תוך יישום הוראות בטיחות חדשות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה של הלוויין GOCE. "פי מאה יותר רגיש מכלים בעבר"
הדמיה: ESA
מומלצים