10 הפאדיחות הכי גדולות שעושים עם מחשבים
המורה מכפר סבא לא לבד: כולנו כושלים מדי פעם וקורעים מעצמנו את מסכת הצביעות היומיומית בטעות. הנה הכשלים הנפוצים ודרכים להימנעות וטיפול. ספוילר: אין באמת מה לעשות וחשוב לזכור: לא רוצים שיידעו מה אתם חושבים? אל תשלחו את זה במייל. על לא דבר
אבוי, חוות דעת של מורי תיכון על תלמידי כיתות י"א שעתידים לצאת במשלחת לפולין דלפה והתפרסמה, לאחר שרכזת המשלחת שלחה את הרשימה בטעות לאחד התלמידים המשתתפים. במקום קובץ אחר. התלמידים מאוד לא שמחו לגלות מה חושבים עליהם והתיכון הכפר סבאי התעורר ליום של הפגנות. חוץ מלהאשים את המורים, שאמרו מה שאולי לא צריך לומר, אפשר להאשים את הטכנולוגיה שגורמת לכל כך הרבה כשלים שכאלה. ריכזנו את הנפוצים ביותר לעשירייה.
והנה הרשימה שלנו:
1. הקובץ הלא נכון
הפאדיחה של המורים מהתיכון על שם רבין יכולה לקרות לכולם. בדרך כלל זה יקרה כי אנחנו שומרים את כל הקבצים על הדסקטופ בעירבוביה.
איך נמנעים? נשמע מאוד בסיסי אבל זה תמיד טוב לתת לקבצים שמות עם מה שבאמת יש באותם קבצים. "1", "2" או "כחכחכח" לא יזכירו לכם כלום.
מה עושים אם בכל זאת קרה? יועץ תקשורת יכול לעזור, אולי מכונת זמן עדיפה.
2. המשיב לכולם
כאן מדובר בטעות קלאסית: במקום להשיב לשולח המייל את התשובה "וואו, זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי, ההנהלה הזו דפוקה לגמרי", אתה שולח את זה לכל מי שקיבלו את המייל.
איך נמנעים? לא עושים "השב לכולם" או, אם האצבע שלכם קלה על המקש - משתמשים באפשרות "עיכוב מיילים" (תוכלו לקרוא על זה כאן).
מה עושים אם בכל זאת קרה? לוקחים קופסה גדולה ושמים את התמונה של המשפחה, את ההיפופוטם-מגנט שמחזיק פתקים ואת שאר השטויות מהשולחן. בהצלחה בדרכך החדשה!
3. הריקול
אפשרות ה"אחזור" מאפשרת לך בתוך הארגון לבטל את שליחת האימייל ששיגרת בטעות. עם זאת, לצערנו הרב לא ניתן לסמוך על הריקול, תמיד יהיה מי שכבר הספיק לקרוא. במקרה כזה, לא רק שהקולגות ייראו מה כתבת, הם גם ידעו גם שהתחרטת על הדברים - מה שמדגיש את הטעות.
איך נמנעים? לא עושים ריקול.
מה עושים אם בכל זאת קרה? אמרנו לכם לא לעשות!
4. השארת אתר מביך פתוח
מה לעשות, הדפדפן לא יודע לסגור את עצמו. אז היה מאוחר, היית עייף ובכלל עברת לטאבלט ושכחת מהמחשב. אלא שאז ניגשה אליה אשתך, וזה מה שהיא צריכה לראות? בושה.
איך נמנעים? סוגרים את הדפדפן. ותוספת למביכים באמת: מוחקים היסטוריה. יש עמים שלמים שזה עבד להם. שיטה: Control + Shift + Delete בכל דפדפן יובילו אתכם בדיוק לאן שאתם צריכים.
מה עושים אם בכל זאת קרה? מסבירים שאתה עורך מחקר על התפתחות דימויים גבריים באתרי פורנו הומוסקסואליים. לא באקדמיה? מיד להירשם לקורס במדעי הרוח. אולי תכיר מישהו חמוד.
5.משאיר את "עקוב אחרי שינויים"
מסמך וורד שנשלח עשוי לגלות הרבה יותר ממה שכתבתם. אם לא שלחת גרסה נקייה מתיקונים ועקבות, הנמען יכול לגלות כיצד נראה המסמך בשלבי התפתחותו השונים.
איך נמנעים? שימו לב שכיביתם את האפשרות "עקוב אחרי שינויים" לפני שאתם שומרים.
ואם בכל זאת קרה? תגידו שמישהו אחר ישב על המחשב שלכם. הוא ברח. לא יודעים היכן הוא.
6. הודעה בפריוויו
המכונה "הפאדיחה הסלולרית". אתה יושב לך לארוחה עם הבוס ופתאום סמס בדחיפה (PUSH) מסגיר את זה שאתה רועה בשדות זרים. יותר גרוע: יכול לקרות גם עם בעלך או אשתך ומסרון מהסודית.
איך נמנעים? מבטלים את הנוטיפיקיישנס.
ואם בכל זאת קרה? תגיד שלקחת את הטלפון של אשתך בטעות. אם זה יקרה לך עם אשתך תגיד שלקחת את הטלפון של הבוס או שהוא שוכב עם אשתך. לא יודעים. פשוט אל תשימו את הסלולרי על השולחן כל הזמן. זה גם לא מנומס.
7. פורוורד ללא ניקוי תכתובת
מאוד נפוץ בארגונים. נניח ששולמית מכספים שלחה לארנון מלקוחות מייל לגבי חיובים של העובדים שלו, הוא ענה לה שמה לעשות שהעובדים שלו מטומטמים והיא בתורה השיבה באופן רשמי שיש להעביר להם את ההנחיה שאין לחגוג על המיני בר בנסיעות לחו"ל. הוא העביר לכולם ושכח שקודם כינה אותם מטומטמים.
איך נמנעים? עשו לכם הרגל. תמיד לנקות את כל מה שלא רלוונטי. זה גם יותר נוח ככה.
מה עושים אם בכל זאת קרה? מסיבת בריכה לכל החברים במשרד ומתנת פסח מושקעת במיוחד.
8. כתבתי על מישהו דברים רעים בפייסבוק והוא ראה את זה.
הו לא, הרשת הזו באמת מגיעה לכולם אפילו אם הם לא חברים שלי! אחותי, זה ממש לא משנה שמישהו לא חבר שלך. החוק הוא אחד: אנשים תמיד יראו את מה שהם לא צריכים לראות כי יש אנשים שיראו להם את זה. למה? כי זה מה שאנשים עושים משחר ימי האדם. וכן, די בטוח שאיזה אדם קדמון פעם הרבה למישהו ציור שלו עם ממותה בתנוחה מביכה באיזו מערה שהוא לא היה אמור להיכנס.
מה עושים כדי להימנע? אי אפשר באמת להימנע אבל הגדרות פרטיות ישאירו את ההודעה שלכם בגזרת החברים שלכם, ואתם יכולים גם למחוק את הפטפטנים יותר מביניהם.
מה עושים אם בכל זאת קרה? במקרה הסביר הזה פשוט תגידו שזה נאמר באירוניה.
9. הצ'אט המפדח
כתבתם בחלונית השיחה בג'ימייל או בפייסבוק למישהו ובדיוק האדם שכתבתם עליו עבר מאחוריו וראה שאתם לא מתכוונים לבוא "ליומולדת הטיפשית שלו".
מה עושים כדי להימנע? בג'ימייל ישנה אפשרות בה התוכנה לא תשמור את ההיסטוריה מה שעשוי לעזור. שימו לב – הצד השני צריך ממש לצאת מהתוכנה. עוד טיפ קטן: כפתור שיפט יחד עם אנטר מייצר רווח ריק אותו אפשר לשלוח לצד השני כדי להטיס למעלה שורות מביכות. נסו.
מה עושים אם בכל זאת קרה? אתם יכולים להתנחם שעכשיו באמת אתם לא צריכים ללכת ליומולדת הזו.
10. החלפת השמות
אופסי. ההשלמה האוטומטית של המייל השלימה לך את הכתובת והנמסיס שלך קיבלה מייל שהיה מיועד ליועצת המשפטית בארגון. ו-לך תצא מזה עכשיו.
איך נמנעים?כאמור, אפשר לעכב מיילים שיוצאים מהתיבה שלכם. בהצלחה.
מה עושים אם בכל זאת קרה? שאלו את נתן אשל.
.
רוצים לספר לנו על עוד פאדיחות? כתבו לנו עליהן בטוקבקים יחד עם מספר כרטיס האשראי שלכם וקוד האבטחה.