בוחרים ועד במחנה יהודה: "להחזיר את הקונים"
בעלי הדוכנים מעידים על ירידה ברווחים נוכח קשיי התעבורה באזור ועקב הפיכתו של השוק לאתר תיירות. המועמדים לתפקיד יו"ר הוועד ניסו לשכנע כי בידם הצעות טובות לשיפור
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
תיק יקר: נעצר במסלול הירוק עם 26 אלף יהלומים
אגדת עם: "סינדרלה" של שבדיה מתה בגיל 97
בשנים האחרונות הפך השוק מוקד עלייה לרגל והפך גם למקום בילוי. חלק מהבסטות הישנות הוחלפו בחנויות תכשיטים, חנויות מעצבים ופאבים. אך יש שטוענים שמצבם הורע. יאס אהרון (58) בעל חנות קטניות, סיפר כי מיום היוולדו הוא בשוק, אך אופיו השתנה ולכן "צריכים ועד שיחזיר את הלקוחות, שיקנו במקום לטייל. אני רוצה פרנסה, אני לא רוצה להיות קוף בגן החיות. חייבים שהקונים יחזרו לפה וצריך לעשות את זה בעזרת תוספת חנייה והנגשת השוק. השנים האחרונות היו קשות, הפדיון יורד".
הוועד צפוי לקבוע את מדיניות המסחר ועליו להתנהל מול העירייה והגופים השונים. המנשרים שהופצו בשטח בישרו על חלוקת אנשי מחנה יהודה לשתי קבוצות, כל אחת מהן מעוניינת להיות זו שנציגה ייבחר ליו"ר. בצד האחד שמעון דרויש, מוכר ירקות המכהן גם כיו"ר הנוכחי. בצד האחר: אלי מזרחי מ"קפה מזרחי", שכיהן כיו"ר הוועד בשנת 2010.
"יותר קשה לבחור ירקות מאנשים, כי על אנשים מקבלים אינדיקציה לאורך זמן, אבל לגבי פירות, לא תמיד יודעים איך הם", אמר דרויש. לדבריו, "השאיפה שלנו היא שלא תהיה פגיעה בסוחרים הקלאסיים כמו מוכרי ירקות ופירות. זה קרה לאחרונה ואז הבינו שעשו פה טעות". הוא הגיע לבחירות מוכן ורשימה בידו, שלושה עטים צבעוניים לשירותו: "באדום אני מסמן את מי שלא נמצא. בירוק - אלה שבוחרים בנו בוודאות, ושחור - למתנדנדים שצריכים להשפיע עליהם".
מזרחי רואה את הדברים מעט אחרת: "על השוק להפוך למרכז מסחרי מוביל. אמורים להיבנות בקרוב בסביבה מרכזים מסחריים, ואנחנו פוחדים שזה יפגע בנו. יש מספר מצומצם של עסקי אוכל למשל, ולכן השוק צריך להתקדם. צריך לגוון את השוק. דור הקניונים רוצה לבוא למקום פתוח לקנות בו, אבל הוא רוצה שיהיה בו הכול, גם מתנות ובית קפה וגם מסעדה".
אל הקלפי שהוצבה בכניסה לשוק הגיעו במהלך היום בעלי זכות הבחירה, 440 במספר, שעמם נמנים בעלי עסקים או נכסים בשוק. בסופו של יום מתוך 12 מועמדים ייבחרו שבעה חברי ועד מנהל, והם יבחרו בעצמם את היו"ר. בין המועמדים אין אף מועמד ערבי אחד, ובגזרה הנשית מתמודדת אחת בלבד. המועמדת טלי פרידמן, בעלת סטודיו לבישול, סיפרה: "אנשים לא הרימו גבה על ההתמודדות שלי. גם אני הופתעתי בהתחלה שמקבלים נשים בזרועות פתוחות, אבל זה מאוד אמיתי וכן. בשבע השנים שאני נמצאת כאן אני זוכה להרבה כבוד".
עו"ד אריק חמו, יו"ר ועדת הבחירות, ציין כי זו פעם ראשונה שבה הסוחרים התאגדו. אלא שבביקור בשוק אותרו כמה שועלי פריימריז ותיקים, שבידיהם רשימות מסומנות ודילים. הקונות דווקא היו מרוצות: "אני לא מחליפה את השוק בעד שום הון שבעולם", אמרה אתי. "אני מקווה שזה יביא להם פרנסה ויהיה להם כוח כדי שהשוק יחזור להיות מה שהיה".
אך היה מי שהעדיף לא לממש את זכותו הדמוקרטית: ניר, בעל חנות פירות, אמר ל-ynet: "הכול אשליה. אף אחד לא יתרום לשוק. הוא נפל ב-80% ביחס לשנים עברו. אין פה מספיק מקומות חנייה, בחורף הגג דולף והקליינטים לא יכולים לעמוד. הרכבת מונעת מתחבורה ציבורית להגיע לכאן, ולכן אני לא הולך לבחור, לא מעניין אותי מי ייקח".