שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

אובמה דן עם ערבים-אמריקנים בביקורו בישראל

הנשיא האמריקני, שנפגש באחרונה עם פעילים יהודים לקראת הגעתו ארצה, ערך מפגש דומה עם נציגים של ארגונים ערביים-אמריקניים - וגם להם הבהיר שלא יציג תוכנית מדינית מפורטת. הנציגים התאכזבו: "בחרנו בו כי חשבנו שיקדם את תהליך השלום"

ארבעה ימים לאחר שנפגש עם נציגי ארגונים יהודיים בארצות הברית, הזמין הנשיא ברק אובמה לבית הלבן גם כמה ראשי ארגונים ערביים-אמריקניים על מנת לשוחח איתם לקראת מסעו לישראל בשבוע הבא. אובמה הצהיר בפגישה כי בכוונתו להיות "שותף של הרשות הפלסטינית", אולם האורחים יצאו מהמפגש בתחושת אכזבה לאחר שהתרשמו כי אין בכוונתו ללחוץ על ישראל לוויתורים.

 

במפגש הקודם שלו עם פעילים יהודים, הכריז אובמה כי ביקורו בארץ יהיה "ביקור הזדהות עם החברה הישראלית", אולם הדגיש שאל להם לצפות ממנו להציג תוכנית כוללת לשלום. בפגישתו אתמול (יום ב') הוא העביר מסרים דומים: גורם אמריקני רשמי מסר כי הנשיא "הדגיש שביקורו לא נועד להציג מדיניות מסוימת אלא הוא מהווה הזדמנות להתייעץ עם גורמים ירדניים, ישראליים ופלסטיניים במגוון נושאים".

 

לוח הזמנים לביקור    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ')

לוח הזמנים לביקור    (צילום: ניצן דרור ואורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההכנות בארץ לביקור אובמה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההכנות בארץ לביקור אובמה(צילום: AFP)

 

לדברי אותו גורם, "הביקור הוא הזדמנות עבור הנשיא להפגין מעורבות בענייני האזור, ולהיות שותף של הרשות הפלסטינית בשעה שהיא בונה את מוסדותיה שיהיו נחוצים להקמת מדינה פלסטינית עצמאית". הבית הלבן, יש לציין, לא פרסם הודעה רשמית בתום המפגש. עם זאת, כמה מראשי הארגונים שנכחו במפגש, ובהם "כוח המשימה האמריקנית לפלסטין" המקורב לראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד, הפיצו הודעה שבה הביעו סיפוק והכרת תודה לנשיא על עצם המפגש.

 

אמנם הנשיא האמריקני יגיע לביקור ברמאללה וייפגש עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן ועם ראש הממשלה פיאד, אבל הפלסטינים חשים שהוא פוסח עליהם ואינו מעניק להם תקווה לעתיד. הנציגים הערבים-אמריקנים, שראו במפגש עם הנשיא הזדמנות להעביר לאובמה את המסר שלדעתם עליו להעביר הלאה לעם הפלסטיני, קבעו עוד בתום הפגישה כי "ארה"ב יכולה לקדם תוצאה של שלום בר-קיימא לסכסוך הישראלי-פלסטיני, שהיא חיונית לביטחון לטווח ארוך במזרח התיכון, באמצעות מעורבות עקבית, מאוזנת ומועילה".

 

ג'ים זוגבי, הנשיא הוותיק של המכון הערבי-אמריקני, אמר לתקשורת לאחר

המפגש כי אמנם אובמה לא יופיע בפני ציבור פלסטיני, "אבל יהיו לו הזדמנויות לומר דברים שיגיעו לציבור על המחויבות האמריקנית כלפיהם ועל ההזדהות האמריקנית עם מצבם". זוגבי הבהיר כי "אני לא מצפה שהנשיא יחזור עם נוסחה שתאפשר לסיים את הכול, אבל זו התחלה ואנחנו רוצים להיות חלק ממנה. הזימון שלנו היה התחלה חשובה".

 

מנגד, נשיא "הוועדה האמריקנית-ערבית למניעת אפליה", וורן דיוויד, היה דיפלומטי פחות בדבריו והודה כי הוא יצא מהמפגש עם הנשיא אובמה כשבפיו טעם "חמוץ מתוק". "הרבה מאוד ערבים-אמריקנים מאוכזבים", הוא טען, "הרבה מהם בחרו בנשיא, יותר מאשר אי פעם בעבר, כי הם חשו שהנשיא יקדם את תהליך השלום".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה. פונה לכולם
צילום: AFP
מומלצים