שתף קטע נבחר

רוצים לחיות יותר? אל תרוצו לנשיאות ארה"ב

חוקרים טוענים שמנהיג העולם החופשי מאבד בממוצע חמש שנים מחייו, בעוד זכייה ב"אמי" מוסיפה יותר משנתיים לחיים

משרתו של נשיא ארצות הברית אמנם נחשבת לנחשקת במיוחד, אך ספק אם כל אלו החולמים על לשבת מאחורי השולחן בחדר הסגלגל מודעים למחיר שזה עלול לגבות מהם: לטענת חוקרים מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק, המינוי הנכבד גורם לקיצור תוחלת החיים בכחמש שנים. מנגד, אם אתם מעוניינים להאריך את חייכם ולאכול בריא פשוט לא מספיק בעיניכם, תנסו לזכות בפרס "אמי" - לפי המחקר, זה דוחה את הקץ ביותר משנתיים.

 

עוד בערוץ החדשות:

הביקורת שדלפה: בירור למנהלת, המורה הושעתה

איראן תתחייב במכתב לאו"ם: "לא נייצר פצצה"

 

לפי הדיווח בעיתון "דיילי מייל", החוקרים האמריקנים שהגיעו למסקנות האלו בחרנו במסגרת עבודתם בחנו את ההשפעה של הצלחה על תוחלת החיים. מחקרים קודמים הצביעו בעבר על קשר בין מעמד סוציו-אקונומי לבין בריאות טובה, אך לא היה ברור אם המצליחנים חיים יותר משום שיש להם נגישות למשאבים רבים יותר או מסיבה אחרת.

 

כדי לענות על השאלה הזו, החוקרים בחנו את חייהם של שחקני בייסבול מיתולוגיים, זוכים בפרס ה"אמי" שמחולק מדי שנה לעובדים בתעשיית הטלוויזיה האמריקנית, וכן נשיאים וסגני נשיאים אמריקנים. הם השוו בין תוחלת החיים של המפסידים לבין המועמדים שיצאו כשידם על העליונה.

 

כוכבי הסדרה "שובר שורות" אוחזים בפרס. תוספת של 2.7 שנים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כוכבי הסדרה "שובר שורות" אוחזים בפרס. תוספת של 2.7 שנים(צילום: רויטרס)

 

הממצאים האלו כי באופן כללי המנצחים לא נהנו מתוחלת חיים גבוהה יותר, אולם בקטגוריות מסוימות כן נרשמו הבדלים בולטים. כך למשל, נמצא כי המנצחים במרוץ לבית הלבן – הנשיאים וסגניהם – איבדו 5.3 שנים מחייהם לעומת המועמדים שאותם הביסו. עובדה זו ניתן לכך שנשיאים חשופים יותר לאפשרות של התנקשות, אולם כאשר החוקרים הוציאו את המשתנה הזה מהמשוואה, הם עדיין הגיעו למסקנה כי לפעמים שווה יותר להפסיד בתחרות.

 

כמו כן, נמצא כי שחקנים שזכו ב"אמי" נהנו מחיים ארוכים יתר ב-2.7 שנים בממוצע לעומת שחקנים שלא זכו לאותו אות הוקרה, אולם כשמדובר בתסריטאים, המגמה היא הפוכה: תוחלת החיים של המפסידים ארוכה יותר בכשלוש שנים. עם זאת, בכל הקשור לשחקני בייסבול, לא נרשם הבדל משמעותי בתוחלת החיים בין אלו שנכנסו להיכל התהילה האמריקני לבין אלו שלא.

 

לא סתם שערו של אובמה האפיר תוך שבועות

לפי החוקרים, את הפערים שגילו ניתן להסביר דרך בחינה מעמיקה של ההזדמנויות והלחצים שגוררת הזכייה בכבוד כזה או אחר. כך לדוגמה, קטיפת ה"אמי" מובילה לרוב לפתיחת דלתות חדשות בפני השחקנים שאחרת היו נשארות סגורות, בעוד הכניסה להיכל התהילה של הבייסבול מתרחשת בדרך כלל בתום הקריירה המקצועית, לאחר השחקנים כבר רשמו הישגים בולטים.

 

אובמה וקלינטון. אחד האפיר, השני עבר ניתוח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אובמה וקלינטון. אחד האפיר, השני עבר ניתוח(צילום: EPA)

 

מהמחקר עלה עוד כי 15 האנשים שהנהיגו את ארצות הברית במהלך המאה ה-20 ושהלכו לעולמם עד 2008, חיו בממוצע 1.9 שנים פחות מאשר כלל האמריקני בני אותו גיל. עדות נוספת למחיר שגובה התפקיד ניתן לראות בתהליך ההלבנה המואץ של שיערו של ברק אובמה: כבר לאחר שישה שבועות בתפקיד, בכהונתו הראשונה, הבחינו עיתונאים כי הוא מאפיר בקצב מהיר.

 

השינוי בצבע השיער הוא תהליך שאפיין גם כהונתם של ביל קלינטון וג'ורג' בוש בבית הלבן. עם זאת, האפרת השיער של השניים לא התרחשה במהירות גדולה כמו זו שעובר אובמה. לבית הלבן אין השפעה טובה גם על בריאות דייריו והנשיאים תיאודור רוזוולט, וודרו ווילסון ופרנקלין רוזוולט פיתחו לחץ דם גבוה במהלך כהונתם. קלינטון אף עבר ניתוח לב אחרי שעזב את הבית הלבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה מושבע שוב. תוחלת החיים תתקצר כפליים?
צילום: AFP
ג'ו ביידן. גם סגן הנשיא חי פחות
צילום: AP
מומלצים