אלפי סטודנטים, מעט מקום: מי יפגוש את אובמה?
כל האוניברסיטאות בארץ (חוץ מאריאל) יזכו לשלוח כמה עשרות נציגים לנאום של הנשיא האמריקני בבנייני האומה. הבעיה: אלפים הציעו את עצמם אבל המקום באולם מוגבל. איך בוחרים? הגרלה, תחרות סטטוסים בפייסבוק ואפילו ועדה מסדרת
באוניברסיטת בן גוריון הוטלה המשימה לבחור את השמות על אגודת הסטודנטים, שתערוך הגרלה בין השמות. מלכתחילה השגרירות לא ציינה קריטריונים לבחירת הסטודנטים, אבל נציגיה ממתינים לרשימת השמות על מנת לאשר אותם מבחינה בטיחותית. ההרשמה נפתחה אתמול (ג') והיא נמשכת עד היום אחה"צ.
ביקור אובמה - כתבות נוספות ב-ynet:
- י-ם מתכוננת לפקקים בדגלים: שבוע לביקור אובמה
- ניו יורק טיימס: "אובמה מתייחס למזה"ת כתחביב"
- שייח סלאח הזהיר את אובמה: אל תגיע לאל-אקצא
- הנשיא אובמה היקר: כמה יעלה לנו הביקור שלו
ההערכה היא שבסופו של דבר תכלול הרשימה מבן גוריון כ-150 איש, אבל כבר עד שעות הבוקר נרשמו 1,030 סטודנטים. "ברגע שנדע את מספר הכרטיסים הסופי שמוקצה לסטודנטים, נקיים את ההגרלה", הסביר יו"ר אגודת הסטודנטים, נתי חסון.
ההגרלה תהייה ממוחשבת ותתבצע בפיקוח של ועדת הביקורת של האגודה ושל היועץ המשפטי שלה. ביום הנאום תארגן האוניברסיטה אוטובוסים שיסיעו את הסטודנטים לאירוע, ללא תשלום, ואגודת הסטודנטים תחלק להם חולצות מיוחדות עם הדפס של הנשיא.
הטכניון: עדיפות לסטודנטים המקוריים
אבל לא כל האוניברסיטאות יבחרו את השמות באמצעות הגרלה. מהטכניון נמסר כי הוקצו להם 120 מקומות לסטודנטים ואנשי סגל שיוכלו להגיע לנאום אובמה. ברגע שהתקבלה הפנייה מהשגרירות נפתח עמוד פייסבוק עבור הסטודנטים, וכל
פונה התבקש להסביר מדוע מגיע לו להשתתף באירוע. "קיבלנו כבר 300 פניות, רובן יפות מאוד", אמר יו"ר אגודת הסטודנטים, דני מגנר. "היו כאלה שכתבו על ההיסטוריה שלהם והיו כאלה שאפילו כתבו שיר לאובמה".
לשם כך הקימה האגודה ועדה משותפת להנהלה ולסטודנטים המונה ארבעה חברים. הם יקבלו לידיהם את הפניות וידרגו כל אחת מהן מ-1 עד 10. הסטודנטים שיקבלו את השקלול הגבוה ביותר – יסעו לאירוע בבנייני האומה.
באוניברסיטת חיפה, בעקבות מחאת סטודנטים, שונתה שיטת הבחירה. בתחילה רצתה אגודת הסטודנטים לבחור את 180 המקומות שניתנו לה על פי קריטריונים קבועים. הדבר עורר התנגדות אצל חלק מהסטודנטים, שהפיצו עצומה לשנות אותה. אחד המתנגדים אמר ל-ynet: "למה להציב קריטריונים? למה לא לעשות הגרלה הוגנת ושווה בין כל הסטודנטים?".
בעקבות זאת התקיימה פגישה בין ראשי האגודה לבין דיקן האוניברסיטה והמנכ"ל, ובסיומה הוחלט ש-129 שמות ייבחרו מחר בהגרלה (שתפוקח על ידי רואה חשבון, יועץ משפטי ו-ועדת הביקורת של אגודת הסטודנטים). 50 כרטיסים נוספים יוענקו על ידי האוניברסיטה לסטודנטים הלוקחים חלק בתוכניות צבאיות ופרויקטים חברתיים.
בין האוניברסיטה הפתוחה לאריאל
באוניברסיטה הפתוחה, שתקבל ככל הנראה כ-100 הזמנות לנאום אובמה, החליטו לבחור את המשתתפים בדרך משולבת: חלק מהסטודנטים ייבחרו לפי מפתח שאמור לייצג את המגזרים השונים,
חלק אחר באמצעות הגרלה וחלק לפי תחרות סטטוסים בעמוד הפייסבוק של האוניברסיטה. הגולשים יתבקשו להעלות סטטוסים שיענו לשאלה: אם היית פוגש את אובמה, מה היית מספר לו על האוניברסיטה הפתוחה? הסטודנטים שיזכו למספר הלייקים הגבוה ביותר יזכו לנסוע לנאום אובמה.
האוניברסיטה היחידה שלא קיבלה פנייה מהשגרירות האמריקנית היא אריאל, שרק לאחרונה זכתה סופית להכרה. יו"ר אגודת הסטודנטים, שי שחף, זעם על כך: "זה הפתיע אותנו מאוד. אחרי כל מה שעברנו כדי להפוך לאוניברסיטה, עדיין מתייחסים אלינו בחוסר שוויון. כעת אנחנו פועלים בצינורות המקובלים. חברי כנסת מהבית היהודי לקחו על עצמם את הטיפול בסוגיה. אנחנו ממתינים לתגובה רשמית מהשגרירות, ואם נקבל תשובה שלא תניח את דעתנו, אני סבור שנפעל בהתאם".