תוחלת החיים בישראל גבוהה בהרבה מהממוצע האירופי
אנחנו חיים יותר מרוב האירופאים, כמעט לא שותים אלכוהול ונמצאים במצב הטוב ביותר בשיעור התמותה ממחלות לב וכלי דם. דו"ח ארגון הבריאות העולמי חושף: למרות הכל, דווקא טוב לנו
אז איך אתם מרגישים? אם לשפוט לפי דו"ח ארגון הבריאות העולמי, מצוין. תוחלת החיים בישראל היא הגבוהה באירופה, יחד עם שווייץ. הישראלים חיים בממוצע 82 שנים, עלייה של חמש שנים ביחס ל־.1995 תוחלת החיים בישראל גבוהה בהרבה מהממוצע באירופה, העומד על 76 שנה. הנשים במדינה חיות כמעט 84 שנים בממוצע, בעוד הגברים הישראלים עוברים במעט את גיל .80 העובדה שבישראל קיים פער קטן בין תוחלת החיים של הגברים לזו של הנשים, כך לפי הדו"ח, מעידה על נגישות שווה לבריאות לשני המינים.
במקביל, הישראלים גם מתים פחות מהאירופאים. שיעור התמותה באירופה עמד בשנת 2010 על 813 מקרי מוות למאה אלף אנשים, ואילו בישראל הוא פחות מ־600 מקרים למאה אלף אנשים. רק בשווייץ, באיטליה, באיסלנד, בצרפת, בספרד, בשוודיה ובנורווגיה מתים פחות אנשים מישראל, שמקדימה מדינות כמו אוסטריה, הולנד, בלגיה, גרמניה ובריטניה.
כשמדובר בתמותה ממחלות לב וכלי דם, ישראל נמצאת במצב הטוב באירופה 20 – מקרים לכל מאה אלף אנשים, פחות מהממוצע של 15 המדינות המתועשות באירופה. לפי הדו"ח, בשנת 2010 חיו באירופה 900 מיליון בני אדם, עלייה של 5% מאז ,1990 והאוכלוסייה מזדקנת במהירות. 15
אחוז מהאירופאים היו בני 65 ומעלה ב־,2010 עלייה של 30% מאז ,1980 וארגון הבריאות העולמי צופה שעד שנת 2050 תהווה האוכלוסייה המבוגרת כרבע מסך התושבים באירופה.
31 אחוז מהגברים הישראלים ו־18 אחוז מהנשים מעשנים, וישראל בסך הכל נמצאת במקום טוב באמצע. המצב בישראל פחות טוב לעומת שוודיה, שם רק 16 אחוז מהנשים ו־12 אחוז מהגברים מעשנים, אבל טוב בהרבה מאשר מדינות אחרות.
לעומת העישון, בישראל שותים מעט מאוד 2.5 – ליטרים של אלכוהול נקי בשנה לאדם בלבד. רק בטג'יקיסטן, בטורקיה ובאזרבייג'ן שותים פחות. השיאנית היא מולדובה עם 21 ליטר בשנה לאדם, ואחריה לוקסמבורג עם 16.5 ליטר. צריכת האלכוהול הנמוכה בישראל מסבירה חלקית את תוחלת החיים הגבוהה ואת התמותה הנמוכה ממחלות לב וכלי דם, מאחר שארגון הבריאות העולמי מסביר ש־6.5% ממקרי המוות באירופה נגרמים מאלכוהול.