גלקסי S4 - לגעת ולהצביע
הדור החדש של הגלקסי שהושק הלילה (ה') בניו יורק יודע לעשות לא מעט דברים, אם רק תביטו בו או תצביעו לעברו, יצלם בשתי המצלמות בו זמנית וידע לתרגם בין 10 שפות שונות
בנגיעה אחת רכה באוויר
מסך המגע המלא הטוב הראשון הוצג לנו עם השקת האייפון הראשון ב-2007, ובהמשך יכולנו גם לדבר בשפה כמעט טבעית עם הסירי שהוטמעה באייפון 4S. כעת סמסונג מציעה גישה לפיה אפשר להגיד הרבה במגע עיניים או נפנוף ידיים והצבעה על המסך בלבד. מבחינתה של סמסונג, זו גם הפגנת כוח מול אפל, שלה הענקית מקוריאה עדיין חייבת פיצויים (מופחתים) על הפרת פטנטים.
ה-S4 מציג תכונות משופרות מאלה שהוצגו מהגלקסי S3, וכאלה הוצגו במידה זו או אחרת בגלקסי נוט 2. סמסונג ממשיכה בגישה של ממשק "טבעי" יותר, אך יתכן שדווקא עודף הפ'צרים והמחוות יהפוך את המכשיר למגושם מדי ולא נוח.
דק וגדול
לגלקסי S4 יהיה מעבד 1.9 גיגהרץ מרובע ליבות, או מעבד 1.6 מתומן ליבות, לפי האזור שבו ישווק. לטלפון זכרון של 32-64 גיגהבייט שאפשר להרחיב עם כרטיס SD. המכשיר מגיע עם סוללה חזקה יחסית של 2600 מיליאמפר שאפשר להוציא ולהחליף, זאת בניגוד לאייפון, לנקסוס 4 של גוגל ולמכשירים אחרים שמגיעים סגורים ואטומים. יש לו מסך בגודל 4.99 אינץ' ברזולוצית HD מלאה (1080) וצפיפות פיקסלים של 441 נקודות לאינץ' (לאייפון יש 326 בלבד). מימדיו: 136.6 מ"מ על 69.8 מ"מ. העובי הוא 7.9 מ"מ והוא שוקל 130 גרם. הוא קטן יותר וקל יותר מה-S3, אך עם מסך גדול יותר.
המצלמה האחורית היא ברזולצית 13 מגהפיקסל, ומצלמה קדמית של 2 מגהפיקסל. למכשיר גם יהיו חיישני טמפרטורה ולחות. סמסונג מציגה מעיין אולר שווצרי שכנראה יאפשר לפתח אפליקציות יצירתיות יותר, אבל בעיקר מאפשר לה להשוויץ בטלפון עתיר ביכולות - גם אם לא משתמשים בכולן. בנוסף, ה-S4 כולל עין אינפרא אדומה שמאפשרת להפוך אותו לשלט אוניברסלי.
ה-S4 יתאים לרשתות דור שלישי ורביעי בכל התדרים, ויתמוך בהורדה של עד 100 מגהביט לשניה, אבל זה תלוי גם ברשת הסלולרית וכרגע הרשתות בארץ כנראה לא יתנו מהירות כזאת.
הגלקסי מבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל בגירסה האחרונה - ג'לי בין 4.2.2. אבל האנדרואיד הוא הבסיס, ועליו מותקן הממשק של סמסונג, שהוא זה שעושה את ההבדל, והוא זה שרוצה לגרום לנו להעדיף אותו על פני מכשירים אחרים.
מגיע, לא נוגע
בניגוד לפרסומים הקודמים, הגלילה לאורך עמודי אינטרנט לא נעשית בדיוק באמצעות הטיית מבט למעלה ולמטה, אלא בשילוב של זיהוי המבט והטיית המכשיר פיזית קדימה ואחורה. המבט שלכם יכול לעצור ולהפעיל וידאו שאתם צופים אם תביטו הצידה, וחזרה היישר במסך. כמו קודמו, גם ה-S4 לא יכבה את המסך כל עוד אתם מביטים בו.
ה-S4 מציע עוד דרך להיפרד או להפחית את המגע הבלתי פוסק בזכוכית המסך, חוויה מסרסת, כפי שהגדיר אותה סרגיי ברין, אחד ממייסדי גוגל. אפשר לעשות דברים עם מחוות ידיים או להתקרב למסך. רצים להזיז אייקון למקום אחר? החזיקו אותו ונופפו ביד השניה מול המצלמה. מתעצלים אפילו להזיז את העיניים למעלה ולמטה? אפשר לנופף את היד מעלה מטה מול המצלמה, בדומה לקינקט של מיקרוסופט, והעמוד שאתם נמצאים בו יעלה או ירד.
בנוסף, אפשר לקרב את האצבע למסך והוא כבר יידע שאתם שם בלי באמת לגעת במכשיר. ה-S4 ויגיב בהתאם בדומה לתכונה שהייתה בנוט 2, אלא ששם היה צריך סטיילוס, וב-S4 מספיק אין צורך בכך. כך תוכלו לקרב את האצבע למסך בזמן הגלישה באינטרנט ולהגדיל חלקים קטנים בעמוד, להצביע על יום בלוח השנה שלכם ולראות את הפגישות, לרוץ על סרט שאתם צופים בו ולקבל את הפריימים הבאים בתצוגה מקדימה. אפשר גם לנופף ביד מול המכשיר בשביל לענות לשיחה אם האצבעות שלכם מלוכלכות ואתם לא רוצים לגעת בו.
מתורגמן אישי ומצלמה דו כיוונית
סמסונג הציגה יישומים מתקדמים לצילום. בין השאר הוצג צילום וידאו וסטילס בשתי המצלמות בו זמנית, אם אנחנו רוצים להיות שתולים בתמונה בנוסף למה שאנחנו מצלמים מלפנינו. אפשר להשתמש במצלמה הכפולה גם לצ'אט וידאו שבו אפשר לצלם את עצמכם, ואת מי שנמצא לפניכם במקביל, כדי לקיים שיחות קבוצתיות.
ישנו גם צילום סטילז במקביל להקלטת סאונד, ואפשר כך להסביר מה רואים בצילום, למשל. ב-S4 ישנו צילום של עד 100 פריימים ב-4 שניות, בשביל לבחור את התמונה הטובה ביותר, למחוק עצמים לא רצויים וליצור אפקטים של תנועה. ב-S4 תהיה אפליקציה ליצירת אלבומי תמונות.
אם נוסעי אוטובוס שמרעישים מהטלפון חושבים שהם לא יכולים להיות מעצבנים יותר – ב-S4 אפשר לשתף מוזיקה בין מכשירים שנמצאים קרוב מתוך מכשיר אחד.
הגלקסי S4 יכול להיות מתורגמן ולתרגם בין 10 שפות שונות באמצעות הקלדה או זיהוי קולי. כלומר, אפשר לדבר אל הטלפון בסינית והוא יכתוב את התרגום באנגלית על המסך, ואז לשאול שאלה באנגלית והטלפון יתרגם אותה לסינית. באפליקציה ישנן שפות אירופיות, לטיניות ואסייתיות. עברית לא נמצאת שם. חשוב לציין כי האתגרים של טכנולוגית זיהוי קולי וטכנולוגית תרגום ממוחשב עלולים ליצור אי הבנות מצערות בשימוש בתרגום הזה, אבל בסמסונג מבטיחים עבודה חלקה.
סמסונג הציגה גם מצב נהיגה. ברגע שמתחברים לדיבורית, התצוגה הופכת לגדולה יותר, והטלפון מקריא את שמו של מי שמתקשר וסמסים ומאפשר להכתיב תשובות – לא מדובר פה במהפכה, אלא בשכלול של הפעלה קולית וחיווי קולי שקיימים במכשירים אחרים ושאמורה להיות נוחה יותר ויעלה יותר.
תחרות לא קלה
סמסונג נמצאת בתחרות לא פשוטה. האייפון של אפל הביא להתחזקות של כל המתחרות הגדולות, והן עורכות אירועים משלהן להשקת הטלפונים הסלולרים בשביל לגנוב את כל תשומת הלב, והטלפון הטוב ביותר הוא בדרך כלל זה שייצא בעוד חודשיים-שלושה. בחודשים האחרונים ראינו את נוקיה ובלאקברי מנסות לעשות קאמבק, את HTC מוציאה טלפון חזק במיוחד וכמובן את כל החברות שהציגו את מרכולתן בכנס הסלולר בברצלונה.
גוגל צפויה, על פי דיווחים לא רשמים, להשיק את טלפון ה-X יחד עם אנדרואיד 5 - שדרוג משמעותי למערכת ההפעלה. ואילו אפל תציג את האייפון 6/5S/שרגא, או איך שתבחר לקרוא לו. מתי? נסיון העבר ודיווחים עדכניים מעניקים טווח של חודשי הקיץ המוקדמים ועד לתחילת החורף. ה-S4, טוב ככל שהוא, יתיישן גם הוא בעוד מספר חודשים, כאשר התחרות המידית תגיע מצידן של הענקיות.
*הכתב היה אורח חברת סמסונג בניו יורק.