המסחר בוול סטריט ננעל בירידות
המדדים המובילים ננעלו בירידות: דאו ג'ונס ו-S&P 500 נחלשו שניהם ב-0.2% ונאסד"ק איבד 0.3%. ברקע - ירידה באמון הצרכנים ועלייה במדד המחירים לצרכן
המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות כשמדד דאו ג'ונס ננעל בירידה לראשונה זה 11 ימים, כשברקע נתונים רשמיים המראים כי אמון הצרכנים האמריקאים נפל באופן לא צפוי. מדד S&P 500 ננעל בירידה של 0.2% על 1,560 נקודות, לאחר שפתח את המסחר במרחק של שתי נקודות משיא כל הזמנים - 1,565 נקודות, השיא שנקבע ב-2007.
דאו ג'ונס ירד גם הוא בשיעור של 0.2% וננעל על 14,514 נקודות, לאחר שרשם אמש את רצף העליות הארוך ביותר מאז 1996, ועלה מתחילת השנה ביותר מ-10% בדרכו לרשום את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 1998. מדד נאסד"ק נחלש בשיעור של 0.3% וננעל על 3,249 נקודות.
מוקדם יותר הערב ננעל המסחר באירופה בירידות שערים. פוטסי בלונדון נחלש ב-0.6%, דאקס בפרנקפורט איבד 0.2% ומדד קאק בפריז ירד ב-0.7%.
בנק ההשקעות קרדיט סוויס העלה את התחזית למדד S&P 500 וצופה כי זה יגיע ל-1,650 נקודות על רקע תוכנית הרכישות של הפד. זאת לעומת תחזית קודמת של הבנק כי המדד יגיע ל-1,550 נקודות. מנגד, ג'ים אוניל מנכ"ל גולדמן זאקס טוען כי "רק צמיחה יכולה לתמוך בעלייה של המדד מעל 1,600 נקודות".
אתמול נפתחה בבריסל ועידת הפסגה האירופית שתימשך יומיים. מנהיגי אירופה צפויים להקל את הגבלות הגירעון שדרשה גרמניה בעוד המיתון והאבטלה הגואה במדינות דרום אירופה מאיים בהעמקת משבר החובות האירופי.
הפסגה האירופית צפויה לאשר תוכניות לביצוע הערכות מבניות של תקציבים של המדינות החברות, כך על פי טיוטת הצהרה המעניקה למדינות המשבר כגון צרפת, ספרד ופורטוגל ארכה לצמצום הגירעון שלהן.
בורסות אסיה ננעלו הבוקר בעליות כאשר הניקיי טיפס ב-1.5% לשיא מאז ספטמבר 2008. בתוך כך, הפרלמנט הסיני אישר היום את מינויו של לי קצ'יאנג (57) לתפקיד ראש הממשלה במקומו של וון ג'יה-באו. בעקבות כך יעמוד בראש הכלכלה השנייה בגודלה בעולם בירוקרט דובר אנגלית, שמתכוון להשיב את הצמיחה באמצעות הרחבת הצריכה הפרטית.
מאקרו
מדד המחירים לצרכן זינק ב-0.7%, השיעור החד מאז יוני 2009 - כך לפי נתוני חודש פברואר ולעומת צפי לעלייה של 0.6%. עיקר העלייה היא בהובלת סעיף הדלק שזינק ב-9.1%. במקביל, מחירי המזון טיפסו בחודש שעבר ב-0.1%.
מדד האמפייר סטייט לסקטור הייצור האמריקאי נותר כמעט ללא שינוי במרס - ירד לרמה של 9.2 נקודות במרץ מ-10 בפברואר. המדד נשאר בטריטוריה חיובית, זה החודש השני ברציפות, לאחר שישה חודשים של קריאות שליליות.
מדד הייצור התעשייתי של הפד עלה בשיעור של 0.7% בחודש פברואר, יותר מהתחזיות שציפו לעלייה ב-0.5% בפברואר לאחר ירידה של 0.1% בינואר. התפוקה התעשייתי במפעלים, מכרות ושירותים טיפסה בחודש שעבר ב-0.7%, השיעור הגבוה ביותר זה שלושה חודשים ויותר מהתחזית החציונית בסקר בלומברג.
מניות במרכז
סמסונג חשפה הלילה את הגלקסי 4S והגבירה את התחרות מול יצרנית האייפון אפל. הגלקסי S4 אינו שונה בהרבה מסמארטפוני דגל אחרים שהושקו לאחרונה: מסך 5 אינץ' באיכות Full HD, רזולוציה של 1,980 על 1,200 פיסקל וצפיפות פיקסלים נאה של 441ppi, משקל קל (130 גרם), גזרה דקיקה, מצלמה אחורית בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל ומצלמה קדמית עם שני מגה-פיקסל.
מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון, ניסה להסתיר את הפסדי המסחר של הבנק שעמדו בסיכומו של יום על יותר מ-6.2 מיליארד דולר. דיימון הוליך שולל את המשקיעים והתחמק מהרגולטור לאחר שהימור מפלצתי על נגזרים השתבש בשנה שעברה, כך עולה מחקירה שניהלה ועדה מיוחדת של הסנאט.
חברת התעופה בואינג צופה כי תוך שבועות הדרי מליין יחזור לכשירות ולא תוך חודש כפי שנמסר קודם. מטוס ה-787 קורקעו על רקע תקלה בסוללת הליתיום.
מנכ"ל וולס פארגו, ג'ון סטמפ, זכה בעלייה של 8% לשכרו שהסתכם ב-19.3 מיליון דולר ב-2012. זאת לאחר שהבנק הציג עלייה של 19% ברווחים לשנה ל-18.9 מיליון דולר. בכך הפך סמפט לאחד ממקבלי השכר הגבוה בסקטור הבנקאות בארה"ב.
קבוצת דלק מכרה אתמול (ה') 19% ממניות החברה הבת דלק US תמורת 1.6 מיליארד שקל בעסקת המימוש הגדולה ביותר של החברה מעולם. העסקה נעשתה במסגרת הצעת מכר בבורסה האמריקאית, עליה דווח בלעדית ב"כלכליסט" בשבוע שעבר.