האיש מאחורי המילים: כותב הנאומים של אובמה
סגן היועץ לביטחון לאומי, בן רודס, רק בן 35 ונחשב למקורב ביותר לנשיא ארה"ב. האיש שסייע בחיבור דו"ח הקונגרס לבדיקת אסון התאומים וכתב את נאום אובמה בקהיר יכתוב גם את המילים שיפנו ללב העם בישראל ביום חמישי בבנייני האומה
מי מכניס את המילים לפיו של מנהיג העולם החופשי: בן רודס, סגן היועץ לביטחון לאומי של נשיא ארצות הברית ברק אובמה שיגיע השבוע לישראל, קנה את עולמו ככותב נאומים, שאף כתב לנשיא את הנאום המפורסם שנשא באוניברסיטת קהיר בתחילת כהונתו ביוני 2009.
לקראת ביקור אובמה - כתבות נוספות:
הכי מאובטח בעולם: כך שומרים על ברק אובמה
תרגיל במלון: כך יחולץ אובמה עם מנוף
העיתון "ניו יורק טיימס" הקדיש הלילה (יום א') כתבה לרודס בן ה-35, בן ליהודייה ליברלית מניו יורק, שצבר מאז אותו נאום בקהיר מוניטין והשפעה במדיניות החוץ האמריקנית ועכשיו גם יכתוב לאובמה את הנאום שיישא בירושלים.
הנאום הפעם יפנה ישירות לציבור הישראלי וינסה להשפיע על הרגשות בנושא המשא ומתן עם הפלסטינים, אך גם יחדד את המסרים מול איום הגרעין האיראני ומול המשבר החמור בסוריה.
רודס, כותבים ב"ניו יורק טיימס", אדם ותיק ומנוסה בממשל אובמה בעל קול רך אבל מחזיק בדעות מוצקות ובמוניטין בבית הלבן כאדם שמתעל את אובמה במדיניות החוץ. העיתון כותב שהשפעתו של רודס חורגת מעבר לכתיבת נאומים ושהוא אף סייע לבוס שלו לנקוט עמדה פעילה יותר כלפי מצרים ולוב.
הוא גם היה בין אלה שתמכו בהצטרפות אמריקנית לפעילות צבאית במסגרת נאט"ו כדי למנוע טבח בבנגזי בעת ההפיכה בלוב. אבל רודס נשאר מתוסכל בנושא אחד והוא המשבר בסוריה. לדעתו, הנשיא האמריקני לא מצא בינתיים את הדרך להגביר את תמיכתו באופוזיציה הסורית כדי להפסיק את הטבח המתחולל במדינה כבר יותר משנתיים.
המפנה בחייו של רודס הגיע באסון התאומים. הפיגועים ב-11 בספטמבר 2001 גרמו לו לעבור לוושינגטון. שם הוא סייע ללי המילטון הדמוקרטי, שהיה אחד ממחברי דו"ח הקונגרס על פיגועי הטרור, לנסח את הדו"ח שהיה הבסיס לעמדתו של אובמה, ששימש אז כסנאטור, נגד המלחמה בעיראק.
בעקבות הדו"ח ושיתוף הפעולה נוצר החיבור בין אובמה לרודס, שהפך לכותב הנאומים שלו במסע הבחירות לנשיאות ארה"ב. מערכת היחסים הקרובה בין השניים הפכה את רודס לשותף בקביעת מדיניות באמצעות הנאומים וההצהרות של הנשיא.
בתדרוך שערך לאחרונה לכתבים על ביקורו של אובמה השבוע בישראל, הבהיר רודס כי הביקור יתמקד בתמיכה הבלתי מעורערת של ארצות הברית בישראל ועל הצורך של הממשלה בירושלים לשכנע את הציבור הערבי ברצינותה.