פייסבוק מגייסת עובדים - מישראל לקליפורניה
הרשת החברתית מנסה לפתות מהנדסי תוכנה ישראלים בהצעות שכר נדיבות. פונה בעיקר ליוצאי יחידות טכנולוגיות בצה"ל. בפייסבוק מסבירים: 5 מתוך 10 המשחקים הבולטים בפייסבוק שנוצרו באירופה, המזה"ת ואפריקה נוצרו בישראל
פייסבוק מנהלת בשבועות האחרונים קמפיין לגיוס מהנדסים ישראליים ומטיסה אותם לקליפורניה לעבודה במרכז הפיתוח של החברה בפאלו אלטו, כך נודע ל'כלכליסט'. צוותי הגיוס של פייסבוק בישראל כוללים בין השאר גם נציגים ישראלים של החברה, כמו למשל עובדי סנאפטו לשעבר, חברת הסטארט־אפ הישראלית הראשונה שנרכשה על ידי פייסבוק. אלה מציעים משכורות נדיבות למהנדסי תוכנה ישראליים ומפתים אותם בחבילות מעבר לעמק הסיליקון, שכוללות בין השאר את מימון המעבר וסיוע בחיפוש דירה באזור.
- לכתבות נוספות בערוץ הקריירה
לפי ההערכה, מדובר בשכר הגבוה בממוצע בכ-10%-20% מהשכר שהם מקבלים בארץ. עוד נודע כי פייסבוק פונה בעיקר ליוצאי יחידות הטכנולוגיה המודיעיניות של צה"ל וכן לבוגרי מסלול ממר"ם ותלפיות, וכי הפנייה נעשית במיוחד לצעירים שבהם.
נציגים מפייסבוק ביקרו בארץ במהלך ששת השבועות האחרונים וביצעו ראיונות רבים. ככל הנראה שחלק משמעותי מהם הגיע כתוצאה מהמלצה של עובדים ישראלים שמועסקים כבר כיום בפייסבוק.
מרדף אחר ויזת העבודה
עיתוי הקמפיין בחודשים אלה אינו מקרי. ל"כלכליסט" נודע כי חברות סטארט-אפ נוספות מארה"ב שביקשו שלא להחשף לכתבה זו נמצאות כעת במרוץ להוצאת אשרות עבודה לארה"ב עבור מהנדסים ישראלים, כאשר תאריך היעד להוצאת האשרות הינו ה-1 באפריל, אז מנפיקה רשות ההגירה האמריקאית כ-65 אלף ויזות מסוג H1B, המאפשרות לחברות הייטק אמריקאיות להעסיק עובדים זרים.
בשנה שעברה חולקו האשרות לכל 2012 במשך שלושה שבועות בלבד, כך שמהנדסים ישראלים שביקשו לעבוד בארה"ב נתקלו במחסום עד השנה. אלה שיזכו לקבל את הויזה המיוחלת, יוכלו להתחיל לעבוד בארה"ב החל מה-1 באוקטובר. לפי ההערכה, פייסבוק צדה עד כה עשרות בודדות של מהנדסים ישראלים והציעה להם הצעות שכר מפתות, אם כי לא גבוהות בהרבה מאלה שהיו יכולים לקבל בארץ.
"אין לישראלים תחרות"
אחד המנכ"לים הישראלים שנלחמו על עובד שכזה מספר: "המשכורת שמציעה פייסבוק לא גבוהה בהרבה מזו שמוצעת להם כאן, אבל מרכיבי עלות העובד לפייסבוק זולים יותר מבישראל בגלל מס המעביד, הזכויות הסוציאליות וגילום הרכב. עלות העובד למעסיק בארה"ב גדולה ב-10% מהמשכורת שלו בעוד שבישראל הדבר מגיע לכ־30%. "יש הבנה בעמק הסיליקון שבכל אפליקציה של מובייל או אינטרנט, שבפיתוח המנוע והאלגוריתמיקה שמאחורי התוכנה, אין לישראלים תחרות", כך אומר גורם בכיר בענף ההשמה להייטק.
על פי גורם בכיר בענף גיוס העובדים להייטק, החברות האמריקאיות ש"צדות" מהנדסים בישראל, מחפשות בדרך כלל את המהנדסים המצטיינים ומסוגלות להציע הצעות שכר נדיבות שמגיעות לכ-150 אלף דולר בשנה, משכורת ששות ערך לכ-50 אלף שקל לחודש.
אבישי אברהמי, מנכ"ל Wix, חברת אינטרנט ישראלית שמגייסת בימים אלה עשרות מהנדסים, מספר על הקושי לשמר מהנדסים טובים בארץ למרות התחרות מול חברות זרות: "התעשייה הישראלית מאבדת מהנדסים טובים בתוך שניות. יש כאלה שפשוט נשברים ולא רוצים לגור כאן, הם מרוויחים יפה אבל רואים שאי אפשר לגמור כאן את החודש. המסים הגבוהים בארץ ועלות המחיה מכריעה אותם. לצערי המדינה עושה מעט מאוד כדי לשמר את הנכס היחיד שמממן אותה".
מפייסבוק נמסר: "אנחנו מחפשים לגייס עובדים מוכשרים מהעולם כולו. בנוסף, אנחנו רוצים לפתח את היחסים שלנו עם מפתחי האפליקציות במדינות שונות ולעודד אותם לשלב את האפליקציות שלהם בפייסבוק וכך לספק להם גישה למשתמשים בעולם. בישראל היה לנו ניסיון מוצלח במיוחד בנושא. 5 מתוך 10 המשחקים הבולטים בפייסבוק שנוצרו באירופה, המזה"ת ואפריקה נוצרו בישראל. בין החברות הישראליות שהצליחו לגדול באמצעות פייסבוק נמצאות Plarium ו-Mytopia.
"זיהינו שמועד ההפקות אשרות העבודה בארה"ב מתחיל בראשון באפריל ולכן חברות ההיי-טק, סטארט-אפים וחברות גדולות כאחד מרכזות מאמץ גדול כדי להביא כמה שיותר מהנדסי תוכנה ישראלים ומציעות להם חבילות אטרקטיביות במיוחד", אמר ל"כלכליסט" דניאל חלבי, מנכ"ל SeeV, חברת השמה המתמחה בגיוס להייטק.
"לאחר שזיהינו זאת, הקצנו משאבים לטיפול באיתור וגיוס מהנדסים כאלה לחברות בארה"ב. גם בעמק הסיליקון וגם בניו יורק יש מודעות גבוהה לאיכויות שמביא איתו מהנדס התוכנה הישראלי, אם זה באמצעות הידע הרב שצבר באקדמיה או בשירות הצבאי בממר"ם או ב-8200".