סידהרתא לנו לביבות: אוכל הודי ללא גלוטן
קמחי קטניות מחומוס ועדשים עשירים בברזל ובערכים תזונתיים ונטולי גלוטן. 3 מתכונים לטבעות בצל, פאקורה - לביבות ירקות ובג'יה פניר עם גבינה, כולם על טהרת קמח העדשים וללא גלוטן
המטבח ההודי עושה שימוש במבחר עצום של קמחים ולצד קמחי החיטה המוכרים, מככבים גם קמח אורז, קמח תפוחי אדמה, קמח חומוס, קמח אפונה וקמח עדשים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
קמחי הקטניות הם מרכיב עיקרי בבלילה של שלל חטיפי רחוב אהובים כמו הבג'יה והפקורה, שמוגשים לאורכה ורוחבה של תת היבשת, מהבילים וחמים, הישר מסירי הטיגון הגדולים כשהם עטופים בנייר עיתון לספיגת עודפי הטיגון.
היתרון הגדול בקמחי הקטניות השונים, מעבר להיותם עשירים בברזל ובערכים תזונתיים, נטולי גלוטן ויכולים לשמש תחליף מעולה למיני המאפה השונים. כעת, כל שנותר הוא להכין את הבלילה והמחבת לטיגון מהיר ולזלול חם היישר מהשמן.
בג'יה פניר - חטיפי גבינת עזים מטוגנת
גיוון:
במקום גבינת פניר ניתן להשתמש בגבינת חלומי.
המרכיבים:
200 גרם גבינת פניר (גבינת עזים הודית לבנה קשה), חתוכה לקוביות גדולות.
1 כפית כמון
מעט אבקת זנגוויל
1 כוס קמח עדשים
קמצוץ אבקת סודה
שמן לטיגון עמוק
מעט מים
1.5 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מפזרים על קוביות הפניר כמון, 1/2 כפית מלח וזנגוויל ומניחים בצד למשך 20 דקות.
- מערבבים את קמח העדשים בקערה עם הסודה ויתרת המלח.
- מוסיפים בהדרגה מים תוך ערבוב עד קבלת בלילה סמיכה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. טובלים את גבינת הפניר בתערובת ומטגנים בשמן עד להזהבה.
פאקורה ירקות - לביבות ירקות
המרכיבים:
1 כוס קמח עדשים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית גאראם מסאלה
1 כף כוסברה קצוצה
1 פלפל צ'ילי קצוץ, מגולען
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מים
שמן לטיגון עמוק
ירקות לטיגון:
1 תפו"א בינוני, קלוף ופרוס דק
3 בצלים אדומים קטנים, פרוסים לטבעות
1 כוס פרחי כרובית
1 חציל קטן סגול, פרוס לעיגולים קטנים
1 פלפל ירוק, פרוס לטבעות
1 פלפל אדום, פרוס לטבעות
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה עמוקה את הקמח, אבקת האפייה ויתר התבלינים (כורכום, אבקת שום, צ'ילי, פפריקה חריפה, מלח, גאראם מסאלה) ומערבבים.
- מוסיפים מיץ לימון ומים בהדרגה תוך בחישה מתמדת עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה (מרקם של קרם). אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים. מכניסים את הירקות לבלילה, מצפים ומעבירים לטיגון.
- מטגנים את הירקות בשמן עמוק למשך 5 דקות עד שהם מתבשלים היטב והמעטפת מוזהבת וקריספית.
- הגשה: מקשטים בכוסברה קצוצה ובפלחי לימון דקיקים.
בג'יה בצל - טבעות בצל
המרכיבים:
4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
קמצוץ פלפל לבן טחון
קמצוץ קורנפלור
מעט זנגוויל קצוץ
קמצוץ אבקת סודה
1 כוס קמח עדשים
מעט שמן לטיגון עמוק
1 כוס מים
1.5 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את טבעות הבצל עם כמון, 1/2 כפית מלח, פלפל לבן, קורנפלור, זנגויל, פפריקה וכורכום ומניחים בצד למשך 20 דקות. מערבבים את הקמח בקערה עם אבקת סודה וכפית מלח.
- מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בלילה סמיכה נוזלית ואחידה.
- מחממים במחבת שמן עמוק לטיגון. טובלים את הבצל בתוך התערובת ומטגנים בשמן עמוק על טמפרטורה בינונית-
- גבוהה עד להזהבה. מגישים לצד רוטב כוסברה הודית קצוצה, טריה.
- "אינדירה"- שדרות שאול המלך 4 תל אביב. 7 ימים בשבוע, 12:00- 24:00. 03-6954437.
כל טורי שני צמחוני