ליל הסדר במלונות: עיקר ההוצאה על הכשרות
ערב החג, מדווחים בתי המלון בארץ על תפוסות גבוהות, כשעיקר ההוצאה הכספית (כ-90 מיליון שקל) נובעת מתשלום לעובדי ניקיון והכשרה, תחת פיקוח משגיחי הכשרות
שבוע לקראת לליל הסדר, נמצאות ההכנות בבתי המלון בעיצומן, כשתפוסות החדרים גבוהות, אולם עדיין יש מקומות פנויים למי שמעוניין להעביר את החג באחד המלונות בארץ.
עוד על פסח בערוץ התיירות:
לפי דיווח של התאחדות המלונות בישראל, מסתמן כי אלה תהיינה התפוסות בחג:
אילת: ליל הסדר/חג ראשון: כ- 70%-75% תפוסה, חול המועד: למעלה 90% חג שני: בינתיים כ- 70%-75% (אם כי, מסתמן שתחזית תשתנה, משום שמחלקות ההזמנות בבתי המלון מדווחים על ביקושים מתעוררים בימים אלה).
ים המלח: ליל הסדר/חג ראשון - כ-95% תפוסה, חג שני- 85%, חול המועד - 90%.
ירושלים: ליל סדר/חג ראשון: למעלה מ- 90%, תפוסה, חול המועד: 70%-80%, חג שני - 70%.
טבריה: ליל סדר/חג ראשון: 90%, שאר החג: 75% תפוסה.
חיפה: כלל ימי החג: כ- 80% תפוסה.
נתניה: ליל הסדר/חג ראשון: 90% תפוסה, חג שני- 70%, חול המועד- 70%.
תל אביב: כלל ימי החג: 70%-75% תפוסה.
בתי הארחה של הקיבוצים: כלל ימי החג (ליל סדר, חול המועד וחג שני): 80%-90% תפוסה.
עיקר ההוצאות של המלונות: ענייני כשרות
עלות הכשרת המלונות בישראל לחג הקרוב מסתכמת בכ-90 מיליון שקל. בתי המלון נמצאים כעת בעיצומם של מבצעי
ניקיון ומגדילים באופן ניכר את היקפי הכביסה ואת תיקוני התחזוקה.
בנוסף, בבתי המלון מדפיסים תפריטים מיוחדים לחג, עוסקים בקניית מוצרי מזון כשרים לפסח, שוכרים חזנים ומנהלי טקסי ליל סדר, מכינים את צוותי הבידור ועוד.
בימים אלה עיקר ההוצאה הכספית של המלונות נובעת מתוספת שעות, לעובדים המועסקים בעבודות ניקיון והכשרה, תחת פיקוח משגיחי הכשרות. ישנה תוספת גם לעלויות תפעול שוטפות הקשורה לנושא הכשרות: החלפת כלי הבישול
הרגילים (סירים, מחבתות וכיו"ב) וכלי ההגשה - בכלים מיוחדים (לרבות עבור שירותי הרום-סרויס), שנקנים במיוחד לפסח.
לפי התאחדות המלונות, מדובר בהשקעה ניכרת בקניית חומרי ניקוי ובמצרכים לפסח. למעשה, המלונות מגדילים את הוצאות התפעול שלהם בימי ההכנות לחג לעומת ימי חול רגילים בממוצע בכ-40-30 אחוז.
במלונות, שהופכים ל'גלאט כשר', גדלה ההוצאה היומית אף ב-60% לעומת ימים רגילים! טווח ההוצאות הנובע מההכנות לחג נע בין כ- 80 אלף שקל למלון בודד קטן (שלא מחזיק מטבח), ועד לכ -1.2 מיליון שקל במקרים של מלונות גדולים 'גלאט כשר'. המלונות מנסים בעיקר להעמיד את מצבת כוח האדם של המלונות בפסח על 35 אלף עובדים.