יונס: אין סכנה לבנקים מתחום האשראי
למרות פעולות המנע וההגבלות של בנק ישראל בתחום ההלוואות לדיור, טוען מנכ"ל מזרחי-טפחות כי לא נשקפת כל סכנה לבנקים הן משוק המשכנתאות והן מההלוואות הבנקאיות בכלל
"המאפיין את המשכנתאות בישראל היא רמת הסיכון המאוד נמוכה. אין כאן שום רמת סיכון שצריכה להביא לחרדה. גם אם תהיה חלילה האטה, יכולת הספיגה היא גבוהה מאוד", כך אמר היום (ב') אלי יונס, מנכ"ל מזרחי-טפחות.
- מזרחי-טפחות: יעקב פרי הרוויח 2.3 מיליון שקל ב 2012
יונס, שדיבר במסיבת העיתונאים לפרסום הדוחות הכספיים של הבנק, הוסיף "אנחנו הרצנו תוכניות קיצון מאוד חריגות ויוצאות דופן על התיק שלנו (תיק האשראי – א.ר.) וגם בנק ישראל עשה את זה. בדקנו גם מה יקרה אם מחירי הדיור ירדו ב-40% ". יונס הדגיש כי גם במשבר הכלכלי החמור של כל הזמנים בשנות ה-30 של המאה הקודמת, הירידה הגיעה ל-30% "בלבד".
עם זאת, הוא ציין כי באופן טבעי הבנק יפגע ולכן יש צורך להיערך. יש לציין כי הכנסות הבנק ממתן הלוואות משכנתא עמדו על 633 מיליון שקל בשנת 2012. בתקופה זו הבנק נתן משכנתאות חדשות (למעט מחזורי משכנתא) בהיקף של 17.3 מיליארד שקל ומחזיק בכשליש משוק המשכנתאות.
המשימה: עידוד הצריכה
מנכ"ל מזרחי-טפחות התייחס גם לאשראי הצרכני (הלוואות קמעונאיות שאינן לדיור) וטען כי הוא נחשב נמוך מאוד ביחס לעולם. "אנחנו נמצאים ברמה מאוד נמוכה של אשראי צרכני, וגם רמות גבוהות בהרבה לא היוו בעיה בתקופת משבר".
בהתייחס למשימות המוטלות על הממשלה החדשה, בה חבר גם מי ששימש עד לפני מספר חודשים כיו"ר הדירקטוריון של הבנק, יעקב פרי, אמר יונס כי על הממשלה להתמקד בעידוד הצריכה מצד הציבור ופחות בהעלאת המיסוי.
על פי דוחות הבנק, עלות שכרו של יונס, בשנת 2012 עמדה על 8.2 מיליון שקל.
אין סכנה משוק ההלוואות
צילום: shutterstock
מומלצים