ישראל להונגריה: לבטל פרס לעיתונאי "אנטישמי"
השגריר הישראלי בבודפשט מחה רשמית על מתן אות הוקרה לעיתונאי שהתבטא בעבר בגנות ישראל והעם היהודי. השר ההונגרי שאחראי על כך התנצל אך הסביר: אינני רשאי לקחת חזרה את הפרס
ישראל מוחה רשמית על מתן פרס לעיתונאי הונגרי שהביע דעות אנטישמיות ודורשת לבטל את הענקתו. הערותיו של העיתונאי בגנות יהודים וצוענים אף גררו קנס לפני כשנתיים, ועם ההכרזה על זכייתו פרצה סערה בהונגריה. "הפרס הוענק לאדם הלא נכון מהסיבות הלא נכונות", הצהיר גם השגריר הישראלי, אילן מור.
אנטישמיות בהונגריה - הדיווחים האחרונים:
הונגריה: פוליטיקאי אנטישמי גילה שהוא יהודי
אנטישמיות בהונגריה: הושחתו 57 קברים יהודייםר"מ הונגריה: אגן על היהודים מהאנטישמיות
פרנק סאניסלו הוא אחד משלושת העיתונאים שזכו בשבוע שעבר בפרס שמחלקת הממשלה מדי שנה לציון הישגים עיתונאיים יוצאי דופן. הזכייה עוררה פליאה רבה, שכן בשמו של סאניסלו דבק רבב לאחר שהצהיר בתוכנית שלו בתחנת "אקו TV" כי הצוענים דומים לקופים ורמז כי הם והיהודים ביצעו פשעים נגד העם ההונגרי.
בתגובה, תחנת הטלוויזיה נקנסה ב-2,000 דולר. בנוסף, בתקרית אחרת שאירעה ב-2009, הוא טען כי ייתכן שישראל תתרוקן מתושביה עד 2020 משום שהיא איבדה את חשיבותה האסטרטגית במזרח התיכון. "אבל מי ירצה שישה מיליון ישראלים?", הוא תהה אז.
שעות ספורות לאחר הענקת הפרס, פרסם השר ההונגרי שאחראי על כך, זולטן בלוג, התנצלות והודה כי הייתה זו "החלטה גרועה". "ההערות של סאניסלו מנוגדות הן לעקרונות שלי והן לעקרונות הממשלה", הוא כתב בפוסט בפייסבוק, שצוטט באתר ה-BBC.
"בהענקת הפרס, לא הייתי מודע להצהרות שלו שפגעו בכבוד האדם. הדברים האלו סותרים את דרכי שלי ואת ערכי הממשלה", הוסיף. בלוג הסביר עוד כי הוא ואנשי לא הספיקו לבדוק את הרקע של כל המועמדים והביע חרטה על כך שהעניק לסאניסלו את הפרס, אך הוא הדגיש כי אין זה בסמכותו ליטול בחזרה את
אות ההוקרה.
גם השגריר מור הדגיש כי "הרעיונות שלו אינם במקום בחברה חופשית ודמוקרטית כמו זו בהונגריה. בעוד ישראל והונגריה משתפות פעולה במלחמתן נגד אנטישמיות, פרסים מסוג זה עלולים ליצור רושם שלילי ולהפנות אותנו לכיוון הלא נכון".
גורמים נוספים התרעמו על זכייתו של סאניסלו, בהם לפחות 12 עיתונאים שזכו בעבר בפרס ועתה החזירו אותו כאקט מחאה. יש לציין כי הביקורת הוטחה אף בשני הזוכים האחרים בפרס, שאחד מהם מזוהה עם הימין הקיצוני במדינה ואילו השני הואשם גם הוא בעבר באנטישמיות.