המדינה: השופט שהוסגר עז מצח וחסר גבולות
הפרקליטות ביקשה להאריך עד תום ההליכים את מעצרו של השופט דן כהן, שהוסגר מפרו 8 שנים לאחר שברח מישראל. "הוא חש שהאדמה בוערת תחתיו - ונמלט", נכתב בבקשה. המדינה מאמינה שבידיו נותר כסף רב: "חי חיי רווחה בפרו"
"דן כהן חש שהאדמה בוערת תחת רגליו - ועזב את הארץ". כך כותבת הפרקליטות, שביקשה היום (ג') להאריך עד תום ההליכים את מעצרו של השופט שהוסגר לארץ ונאשם בקבלת שוחד. מחרתיים הוא יובא בפני שופט. הפרקליטות חוששת כי כהן יימלט שוב, וטוענת כי יש להשלים חקירתו עכשיו בנוגע לחשדות שנחשפו לאחר בריחתו לפרו.
לעיון בבקשה להארכת מעצרו של דן כהן - לחץ כאן
בבקשת הארכת המעצר שהוגשה על ידי מחלקת מיסוי וכלכלה בפרקליטות מחוז תל אביב, נכתב כי כהן נחקר ברשות לניירות ערך במאי 2003 תחילה כעד, ולאחר מכן שוב בנובמבר 2003 ובאוגוסט 2005. לקראת סוף אוגוסט, לאחר חקירתו האחרונה, עזב כהן את ישראל ומאז סירב לשוב ארצה.
בינואר 2009 הוגש נגדו כתב אישום במסגרת הליכי ההסגרה, ורק לפני ארבעה ימים נעצר על ידי הרשויות בפרו והוטס ארצה בליווי שוטרים דרך ספרד. ביום הנחיתה הובל כהן למתקן כליאה ונעצר. בתחילת השבוע התקיים דיון בבקשת המעצר, אולם כהן לא הגיע אליו, לבקשתו של סנגורו. בקשת המעצר מפרטת את האישומים נגדו. פרט ללקיחת שוחד, כהן מואשם גם במרמה והפרת אמונים של עובד ציבור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, סיוע לקבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, שיבוש מהלכי משפט וכן בכך שגרם להכללת פרטים מטעים בדו"חות כספיים.
לדברי הפרקליטות, "כהן עשה כל שלאל ידו כדי להסתיר את התנהלותו העבריינית. בתחכום רב ובתעוזה הוא טווה רשת מסועפת של חברות פרטיות, שאת הקשר שלו אליהן הסווה באמצעות שימוש בחברות נאמנות ובחברות קש בבעלות אנשי קש ממדינות שונות". הפרקליטות כותבת בבקשה כי "כהן דרש כי כספי השוחד יועברו אליו, לאותן חשבונות ברחבי העולם. נדרשו חיקורי דין רבים ברחבי העולם על מנת להתחקות אחר נתיב כספי השוחד שקיבל כהן". לדברי הפרקליטות החקירה בפרשה זו היא מהמורכבות שבוצעו בשנים האחרונות על ידי רשויות האכיפה בכלל ורשות ניירות ערך בפרט.
לטענת הפרקליטות כהן טען כי תופרים לו תיק, אולם התנהגות זו מלמדת על "עזות מצח ועל היותו חסר גבולות". הפרקליטות טוענת כי כהן עזב את הארץ כשחש כי "האדמה בוערת תחת רגליו, וכתוצאה מכך ולאור חשיבותו של מיצוי הדין במקרה זה הוקדשו על ידי המדינה זמן ומשאבים רבים להבאתו למשפט".
כעת, לאחר שהוסגר, טוענת הפרקליטות כי החשש שכהן יימלט מאימת הדין וישבש את ההליכים נגדו, לרבות בדרך של השפעה על עדים - עדיין קיים. החשש של הפרקליטות הוא שאנשי אמון רבים בעולם נוטים לכהן חסד ומשתפים עמו פעולה בדרכים שונות להשגת מטרותיו. לטענת הפרקליטות, כהן חי בפרו "חיי רווחה ונוחות. אורח חיים זה מצביע על כך שבידיו נותר מצבור כספים גדול, גם לאחר שהוקפאו כספים רבים במדינות השונות".
המדינה מציינת בבקשת הארכת המעצר כי התנהגותו של כהן היא התנהגות של "אדם שאין מורא הדין עליו, וכי אחת מתוצאות הימלטותו של כהן היא כי הוא לא נחקר באשר לחשדות שנחשפו לאחר הימלטותו וקיים צורך להשלים עכשיו את חקירתו". הפרקליטות מבקשת מעצר עד תום הליכים ללא חלופת מעצר.