הנה הנה הנה העוגה: הקינוחים המצטיינים לפסח
ליבי שפרלינג נשלחה להכתיר את הקינוחים הטובים ביותר שניתן לקנות לליל הסדר. איפה מוגשות עוגות הקרם הטובות בארץ ואיזו עוגת שוקולד כבשה את ליבה? קראו ותדעו, יש גם מתכונים לחרוצים שירצו להכין פבלובה, בראוניז כשרים לפסח, טראפלס ו - איזה כיף! - גם לעוגה המנצחת של הטעימה
בפסח מגיעה שעתם היפה של המאכלים המסורתיים. קציצות פראסה עולות על השולחן לצד גפילטע פיש בליווי חזרת חריפה (שהאשכנזים מביניכם מכירים בשם חריין) ושלל מטעמי חג. רבים מהמארחים מתמקדים בהכנת המאכלים המורכבים לחג ומבקשים מהאורחים שיעשו טובה ויסגרו את פינת הקינוח הכשר והחגיגי.
עוד בערוץ האוכל:
מזרח אירופה הקלאסית: מנות פסח אשכנזיות
יש מי שיכין תפוחי עץ צלויים בתנור, אחרים יקנחו בעוגת מצות. אבל בינינו - עם כל הניקיונות והכשרויות, רבים מעדיפים פשוט להצטייד בפסח בעוגה שהוכנה מראש. לטובת כל אלו שיעשו כן, טעמתי ובדקתי אינספור עוגות מוס, מקרונים ושוקולדים בחודש האחרון, על מנת להכתיר את קינוחי ליל הסדר המנצחים לשנת 2013. והרי הם לפניכם:
3 המנצחות
1. המוקפדת: רביבה וסיליה
הקונדיטוריה הוותיקה של רביבה אפל מרמת השרון עשתה זאת שוב השנה ושיחקה אותה בגדול. כל מה שטעמנו היה עשוי בקפידה והיה לא פחות מיוצא מן הכלל. עוגיות שקדים דקיקות ועשירות שעושים שם רק בפסח הלהיבו ושדרגו כל הפסקת תה, כמו גם טירמיסו מהודק ומדוייק, מוס שוקולד אקסטרה ביטר, מרשמלואים תוצרת בית וגם טופי פיסטוק, אלכימיה של ילדות שמכינים לבד במקום. אל תפספסו.
המצטיינת: עפתי על עוגת קולגהוף בחושה של שוקולד פרג, הפשוטה והכובשת בעסיסיות, בעושר המרכיבים האיכותיים והמחיר היחסית סביר (63 שקלים). בשלוש מילים: הקינוח המרגש בטעימה.
- רישמו את ה-מתכון: עוגת שוקולד-פרג לפסח של רביבה אפל
- רביבה וסיליה. המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179. ניסים אלוני 10 תל אביב, 03-5466090. הארבעה 24 תל אביב, 03-5618617.
2. הקלאסית עם הטוויסט: לחמים
"לחמים" הפתיעו השנה עם טוויסט עדכני לקלאסיקות של פעם. עוגיות הקוקוס היו רכות ופריכות בעת ובעונה אחת (29 שקלים), נשיקות מרנג קפה קטנטנות ונהדרות (29 שקלים), כדורי מרציפן תפוז העיפו אותי לתקרה במופע של אלגנטיות ורעננות (35 שקלים). גם פיננסייר קלאסי ועוגיות פלורנטין (35-39 שקלים) היו מצוינות.
המצטיינים: טראפלס שזוכים כאן לביצוע ראוי במיוחד (35-39 שקלים). נחת.
- רישמו מתכון: יפה עירון-קוץ
שלנו מתגייסת מפריז ומכינה לפסח טראפלס פריזאיים וקלים
- החשמונאים 99 תל אביב, 03-5618111, הכרמל 11 שוק הכרמל או שוק הנמל תל אביב.
3. המופלאה: לחמנינה
במאפייה המעולה ממשיכים להמציא את עצמם מחדש עם קינוחים מדהימים (כן, מדהימים!) וכשרים לפסח כעוגת שוקולד ופקאן קלוי, תפוזים פולנטה וגם אגוזים עם קינמון (43 שקלים כל אחת).
העוגיות קורצות ושווה לנסות שומשומיות וחמוציות (36 שקלים), פלורנטין חמאתי נפלא לוטף פירות יבשים (33 שקלים). נרשמה התלהבות רבה גם מעוגיות המקרון המעולות ומעוגת הגבינה המושחתת.
המצטיינת: עוגת בראוני שוקולד בלגי. לעוף על המיליון (36 שקלים).
- רישמו מתכון: בראוניז כשרים לפסח של
רותי קינן
שלנו
- לחמנינה. קרמניצקי 14 תל אביב . 03-7448088.
עוד מומלצים:
אל תוותרו על העוגת פולנטה: דלאל
כאן מציעים השנה עוגת פולנטה שקדים ולימון (39 שקלים), עוגת שוקולד בחושה (39 שקלים) ועוגת מוס דלאל עשירה ומפנקת (145 שקלים). העוגיות מצויינות וימלאו את הפה חגיגה רכה. נסו את הקוקוס ואת האמרטי שקדים (39 שקלים).
המצטיין: מארז מקרונים ב-39 שקלים. שווה.
-
רישמו מתכון: ענר צלאל מפנק עם עוגת ריקוטה וקרם פיסטוק כשרה לפסח ועוד צמד קינוחים ללא גלוטן
- הקונדיטוריה של דלאל. כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב. 03-5109292.
ממלכת עוגות המוס: קונדיטוריה שני
ברשת הצפונית אלופים בעוגות קרם ומוס. עלפון חושים נרשם מעוגות פס המלבניות ומהטורט עגולות (58 ו-168 שקלים, בהתאמה) ויש גם עוגות אישיות ומשתלמות פחות (29 שקלים).
בין המתוקים: דואט שוקולד, גבינה אוכמניות וטירמיסו. כולן אווריריות אך גדושות נוכחות. עוד יחכו לכם עוגות בחושות בטעמי אגוזים, קוקוס ופרג (48 שקלים). על מדף העוגיות : עוגיות שוקולד קוקוס, שוקולד שוקולד ומקרון שקדים (36 שקלים לחפיסות נדיבות בנות 400 גרם כל אחת).
המצטיינת: עוגת גבינה אוורירית
רישמו מתכון: דקדקי קוקוס לפסח שהכינה לרגל החג רביבה אפל
- קונדיטוריה שני. להשיג בסניפי הרשת.
הדודה תתמוגג מעוגת "שילה": ביסקוטי
לקראת פסח משיקים בביסקוטי שלל מתוקים כשרים (אבל גם גם קישים על בסיס קמח מצה במילויי בטטה ואגוזים, גבינות וגם כרישה ויין לבן. נפלא!). טעמנו עוגת שווייצריה מהממת, דוגרת על תחתית מרנג שוקולד ופקאן, קרם מסקרפונה שעל גגה פנטהאוז שוקולד מריר ומעליו גם נטיפי שוקולד לבן (62-164 שקלים).
המצטיינת: שילה, עוגת בראוניס שמעליה קרם ריבת חלב, עטוף בקרם קפה ופקאן סיני, מתיקות מסתערת זה כאן (62-154 שקלים).
- רישמו מתכון: מדריך שלם ומפורט לקינוחים כשרים לפסח עם מתכון לטורט קוקוס וגנאש ריבת חלב
של דודו אוטמזגין
- ביסקוטי. הירקון 67, א.ת. בני ברק. 03-5704015.
המטוררלים שאנחנו הכי אוהבים: רולדין
ברולדין מחדשים ומשיקים השנה שתי קולקציות שיעשו הרבה נחת למקפידים: קולקציית פרווה, ללא חשש קטניות וקולקציה חלבית כשרה לפסח. העוגות מרשימות ועמוסות גימיקים.
אהבנו: כתר מקרונים, תותים ותלתלי שוקולד על ראשה הרס אותנו סופית (139 שקלים). גם שוקולד קפה נואר, מעין עוגת ביסקוויטים משודרגת עם מוס שוקולד מריר וקרם אספרסו נוגט הרשימה מאד (139 שקלים). למקרונים עזי הצבע מצטרפים השנה טעמים חדשים : קרם ברולה ושוקולד פסיפלורה (45 שקלים ל-10 יחידות). עוגיות סבלה שוקולד חלבה ועוגיות דאבל שוקולד צ'יפס בשילוב שברי שוקולד לבן ומריר יענגו מכורים אמיתיים כמוני (39 שקלים).
המצטיינת: פבלובה פירות אדומים על סבלה שקדים, שמארחת קונפיטורת פירות יער, מרנג ומוס שוקולד לבן
- רישמו מתכון: לא רק בפסח - המדריך השלם להכנת פבלובה (עם שפע מתכונים!)
- רולדין. להשיג בסניפי הרשת.
עם העוגה המעוררת: בן עמי
המבחר בלתי נגמר והמקררים מתפקעים עוגות קרות בצורת פסים או מוס עגולות (67 שקלים או 169 שקלים, בהתאמה). נסו את הבולרו (מוס שוקולד חלב עם שכבת קרם ברולה) או את השוקולד נטו.
עוגת המולטה תשמח את חובבי מוס השוקולד קפה. מצעד העוגיות אדיר ואהבנו את הסהרונים הפריכות (32 שקלים) שהן נפלאות ליד הקפה, עמוסות שקדים ודבש וכן את המקרונים המעורבים שמכילים לבן, מריר וקפה (37 שקלים). כל המוצרים כשרים למהדרין.
המצטיינת: עוגת הקונקורד הגבוהה (מוס שוקולד מריר עם שכבות מרנג ואצבעות מרנג ממעל) שהייתה מרשימה במיוחד
- בן עמי. להשיג בסניפי הרשת.
העקבית: קונדיטורית שמו
מיקי שמו מציג קולקציית מקרונים בטעמים מרעננים של פטל, לימון, קפה, אגוזים, קוקוס, שוקולד ופיסטוק (38 שקלים), עוגת שזיפים וסוכר חום (35 שקלים) ועוגיות שוקולד צ'יפס או אגוזים פריכות (35 שקלים). סוכרתיים יהנו מעוגת גבינה ושטרוייזל ללא סוכר (39 שקלים), עוגת גזר או עוגיות שקדים ממכרות (35 שקלים). אל תפספסו מלבני שוקולד נוגט ושקדים, שוקולד נוגט וחמוציות או שוקולד פיסטוק (35 שקלים) ממכרים ממש.
המצטיינת: עוגת אופרה צרפתית הרשימה עם שכבות שוקולד וקפה במתיקות מסעירה (59 שקלים).
- רישמו מתכון: או כמה! מתכוני מיקי שמו לחג
- קונדיטוריית שמו. להשיג בסניפי הרשת.
המפונפנת: אידלסון 10
בין המבחר עוגת שוקולד קוקוס (160 שקלים), עוגת מוס קוקוס ושוקולד חלב (180 שקלים), עוגת מוס לימון ופטל עם מרמלדת פטל ודקואז קוקוס (180 שקלים). בגזרת העוגיות מציעים שם עוגיות שקדים, עוגיות שוקולד מתפוצצות ועוגיות טוויל קוקוס (180 שקלים לקילו), טראפלס שוקולד חלב ואייריש קרים או פטל ושוקולד לבן (7.5 שקלים ליחידה) וכמובן את המקרונים הנצחיים (230 שקלים לקילו).
המצטיינת: עוגת מוס שוקולד ופרג, חגיגית, כהה ושוקולדית להפליא. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
- אידלסון 10. להשיג בסניפי הרשת.
השובב: רוי שוקולד
מי שמחפש מתנה זלילה ומשמחת או רואה לנכון להסתפק בשוקולדים איכותיים ותו לא (טוב נו, כוסית פורט או שרי ליד) לאחר הארוחה הכבדה, ימצא את מבוקשו בחנויות הרשת. כאן תוכלו להפתיע עם טבלאות שוקולד בעיצוב מצה בעבודת יד (34 שקלים), פרלינים בהדפסים של חכם, תם, רשע ושאינו יודע לשאול (נאיביים ומתוקים, 24 שקלים)
המצטיינים: הכי אהבנו פרלינים בצורת פרעונים או פירמידות שהרשימו ועשו לחייך במילוי קרמל, שוקולד קלאסי, קרם אגוזים ועוד.
- רוי שוקולדים. יד חרוצים 15 תל אביב, 03-6874411 ובשאר סניפי הרשת.
מזרח תיכון חדששששש: יוחנן
בית אוכל מקסים שמציע שלל מעדנים משך ימות השנה ויוצא מגדרו לרגל החג הקרב בפרט. כאן תוכלו להשתדרג עם קינוחים אישיים בצנצנת, כגון מוס שוקולד ודקואז אגוזים או עוגת גבינה אפויה וגנאש שוקולד לבן (19 שקלים) וגם טארט תפוחים, ריקוטה ודובדבן (90 שקלים). עפנו על פאדג' שוקולד פרג מהפנט (44/90 שקלים), עוגיות פיצוחים (15 שקלים) וטראפלס מריר או לבן (3.5 ליחידה).
המצטיינת: אל תוותרו על ריבת תפוזים וערק שתחליק לכם את המצות לכיוון מזרח תיכון חדש (17 שקלים).
- יוחנן. החשמונאים 86 תל אביב. 03-6054466.
זול כל השנה: גרינלייט
חברת גרינלייט היא יצרנית לחמים ומוצרי מאפה ללא גלוטן. פייר? לא משהו שהייתי מכניסה לפה בימים כתיקונם. לכבוד החג טעמתי מוצרים שהפתיעו לטובה. עוגיות מרוקאיות ללא סוכר ליוו יופי תה חזק מתוק (24 שקלים). עוגיות שטרודל תמרים היו לחות ועשירות מבפנים על אף חיצוניות קשוחה (22 שקלים). תוכלו להעביר את החג גם עם חבילת בייגל אמריקאי ללא גלוטן (25 שקלים), שליש באגט (19 שקלים) או עוגיות מלוחות שוות. נחמד.
המצטיינות: עוגות בחושות (שיש, שוקולד, שוקולד צ'יפס או תפוזים) מפתיעות במרקם כמעט עסיסי ומתיקות מדוייקת (28 שקלים).