שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

אובמה בירושלים: אתם לא לבד, אבל די לכיבוש

בנאום היסטורי פנה נשיא ארה"ב לצעירים בישראל, גם בעברית. הוא הבטיח לעשות הכול למנוע מאיראן נשק גרעיני ולהגן על ילדי שדרות: "כל עוד ארה"ב קיימת, אתם לא לבד". אובמה הפציר בעם לדרוש ממנהיגי ישראל שלום: "תסתכלו על החיים מעיני הפלסטינים - לא הוגן לחיות ככה. תשרדו רק עם פלסטין לצדכם"

בנאום היסטורי, ידידותי מאוד - אך גם נוקב למדי, פנה אתמול (יום ה') נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ישירות אל לבם של הישראלים - מעל ראשי הפוליטיקאים - וקרא להם לעשות צעדים שיובילו לשלום במזרח התיכון. באירוע המרכזי של ביקורו בארץ, בבנייני האומה בירושלים, אמר אובמה כי הוא חבר אמיתי של ישראל, ודיבר בעברית כשהבטיח שכל עוד ארה"ב קיימת - ישראל לא תהיה לבד. עם זאת, הוא ביקש מהישראלים לא להמתין שמנהיגיהם יוליכו אותם אל העתיד, אלא לגרום להם לעשות זאת בעצמם: "כפוליטיקאי אני יכול להבטיח לכם - מנהיגים פוליטיים לעולם לא יקחו סיכונים אם האנשים לא דורשים מהם לעשות את זה. הקולות שלכם חייבים להיות חזקים יותר, התקוות שלכם צריכות להתוות את הדרך קדימה". 

 

תקציר נאום אובמה בירושלים

תקציר נאום אובמה בירושלים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במהלך נאומו הביע אובמה מחויבות עיקשת לביטחון ישראל, וכדי להדגיש את העובדה שזהו הדבר החשוב ביותר מבחינתו הזכיר את פגישתו עם הילד אושר טוויטו משדרות שנפצע קשה מקסאם ואת הסיוע למערכת כיפת ברזל. הוא הכיר בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני חמאס

ולא לדבר איתו, ודאג להדגיש לאורך הנאום כולו כי הוא מכיר בחששות הישראליים אחרי שנים של מלחמות ופיגועים: "הצעתם הצעות מדהימות לפלסטינים באנאפוליס, נסוגתם מעזה - וקיבלתם טרור ורקטות". עם זאת, הוא התעקש כי נשיא הרשות אבו מאזן וראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד הם פרטנרים לשלום, ושמולם ניתן להגיע להישגים על רקע השינויים שחוללו בשנים האחרונות בגדה המערבית. הוא ביקש מהישראלים לגלות אומץ: "אתם המדינה החזקה באזור, ויש לכם את הגב של המדינה החזקה בעולם".

 

באשר לסוגיה האיראנית, אחד הנושאים המרכזיים שבהם דן בפגישותיו בארץ, הבהיר אובמה בנאומו כי הוא עדיין דבק בדיפלומטיה וכי יש עוד זמן לדבוק בה, וטען כי איראן נחלשת. עם זאת, הוא שב והבטיח לקהל: "לא נאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני, לא ננקוט מדיניות של הכלה. כל האופציות מונחות על השולחן". נשיא ארה"ב קרא לעולם כולו להכניס את חיזבאללה - כפי שעשתה ארה"ב - לרשימת ארגוני הטרור, על רקע העובדה שהאיחוד האירופי עדיין נמנע מלעשות זאת. בעקבות הדיווחים על השימוש בנשק כימי בסוריה הזהיר אובמה את בשאר אסד: "העולם עוקב אחריך". הוא גם אמר כי ארה"ב לא תסבול העברה של נשק שכזה לידי חיזבאללה.

 

אובמה נואם בבנייני האומה, אתמול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה נואם בבנייני האומה, אתמול(צילום: AFP)

 

נאומו של אובמה נקטע פעם אחת על-ידי קריאת ביניים של סטודנט ערבי שצעק קריאות תמיכה בעד פלסטין וספג קריאות בוז מהקהל. עם זאת, לאורך כל הנאום זכה הנשיא האמריקני למחיאות כפיים רמות מהסטודנטים שמילאו את בנייני האומה.

 

אובמה לסטודנטים: "חיכיתי לדבר אליכם"

אובמה עלה על הבמה בבנייני האומה מוקדם מהצפוי, כבר ב-16:39, לקול תשואות הקהל, ואמר כי הוא בא להביע את תמיכתה של ארה"ב. "זהו כבוד גדול להיות כאן עמכם בירושלים, אני אסיר תודה על קבלת הפנים שלה זכיתי מעם ישראל", אמר אובמה, "אני מביא עמי את התמיכה של העם האמריקני ואת הידידות שקושרת אותנו יחדיו". "רק בישראל אפשר לראות באותו המקום את הטכנולוגיה החדישה ואת המגילות הגנוזות", החמיא הנשיא האמריקני, וזכה למחיאות כפיים.

 

אובמה אמר כי ביומיים האחרונים אישרר את הידידות בין העמים בפגישות עם ראש הממשלה נתניהו והנשיא שמעון פרס, אך הדגיש: "מה שציפיתי לו יותר מכול הוא האפשרות לדבר ישירות אליכם, הישראלים, במיוחד כל-כך הרבה צעירים שנמצאים כאן היום". אובמה התלוצץ וניסה לאורך הנאום להפגין בקיאות בחיי החברה בישראל, למשל כשאמר: "רק שתדעו, כל הדרמה שהייתה ביני לבין ידידי ביבי, הייתה בסך הכול מזימה לייצר תוכן עבור 'ארץ נהדרת'. רק רצינו לוודא שלכותבים יהיה חומר טוב".

 

אובמה בירושלים, הנאום המלא

אובמה בירושלים, הנאום המלא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"בעוד מספר ימים, יהודים כאן בישראל ומסביב לעולם יישבו עם חברים ומשפחה בשולחן הסדר ויחגגו עם שירים, יין ואוכל מסורתי. לאחר

שנהניתי מלילות סדר עם חברים בשיקגו ובמסעות הקמפיין אני גאה שהבאתי את המסורת הזו לבית הלבן", אמר אובמה וזכה לתשואות. "עשיתי זאת מפני שרציתי שבנותיי יחוו את קריאת ההגדה, ויכירו את הסיפור שבמרכז חג הפסח. זהו סיפור של מאות שנים של עבדות, שנים של נדידה במדבר. סיפור של עמידה בפני רדיפה ואמונה באל ובתורה".

 

"גם ארה"ב היא מדינה של אנשים שחצו אוקיינוסים כדי להגיע וליצור חברה של חירות", אמר אובמה, "ב-65 השנים האחרונות הישראלים הראו את האחריות שלהם ושהאחריות לא מסתיימת כשמגיעים לארץ המובטחת, היא רק מתחילה שם. ישראל הפכה להיות מקום מפלט לגלות, ליהודים מאירופה, מברית המועצות, מאתיופיה. ישראל בנתה אומה משגשגת, קיבוצים שהפריחו את השממה".

הקהל בבנייני האומה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הקהל בבנייני האומה(צילום: AFP)

 

אובמה שיבח גם את הדמוקרטיה החיה שכוננה ישראל ואת הפולמוס הציבורי הסוער - "סוער אולי בלשון המעטה", אמר - שמתקיים בה. "ישראל השיגה את כל זה בעודה מתגברת על איומים בלתי-פוסקים לביטחונה. זהו סיפורה של ישראל. אלה המעשים שהחיו את חלומותיהם של דורות רבים כל-כך, ובכל שלב של הדרך ישראל ביססה קשרים איתנים עם ארצי, עם ארצות הברית של אמריקה". הוא ציין כי היחסים האלה החלו 11 דקות אחרי הקמת ישראל, כשארה"ב הייתה למדינה הראשונה המכירה בה.

 

אובמה הבטיח: לאיראן לא יהיה נשק גרעיני

"מקור ידידותנו אינו רק אינטרסים משותפים", אמר אובמה, "אמריקה היא ארץ של מהגרים. השונות בארצנו מחזקת אותה. האמונות שלנו מעשירות אותנו, לא נשים וגברים מושלים בנו אלא חוקים. חדשנות ויזמות מעצימות אותנו ומגדיר אותנו שיח דמוקרטי... לכן אנחנו מוצאים בישראל ערכים שאנחנו אימצנו לנו. אני עומד כאן בהכירי בכך שעבור שתי המדינות שלנו זו תקופה מורכבת. גם בארה"ב אנחנו צריכים להחליט איזו אומה אנחנו צריכים להיות, בייחוד כשעכשיו אנחנו יוצאים משתי מלחמות ומהמיתון החמור ביותר שידענו".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

"אני רואה את אותה הרוח אצל הצעירים כאן היום", אמר אובמה, "אני מאמין שאתם תעצבו את עתידנו, אני מאמין שהעתיד שלכם קשור לשלנו". בשלב זה של הנאום קם צעיר ערבי בקהל והשמיע קריאה בעד פלסטין. הקהל הגיב לו בקריאות בוז, ואובמה המחויך עצר לרגע ואמר "זה חלק מהדיון הער שעליו דיברתי". הנשיא האמריקני זכה למחיאות כפיים סוערות, והמשיך בדבריו.

 

"אני שמח שיחסי הביטחון בין ישראל לארה"ב מעולם לא היו הדוקים כל-כך", אמר אובמה ודיבר על כך שהתרגילים המשותפים והמפגשים בין אנשי צבא ומודיעין ישראלים ואמריקנים רבים מאי פעם. "זו אינה דעתי, אלה עובדות", אמר אובמה. "אני יודע שכאן בישראל ביטחון הוא דבר אישי. כשאני חושב על ביטחון ישראל אני חושב על ילדים כמו אושר טוויטו שפגשתי בשדרות, ילדים באותו הגיל כמו של הבנות שלי שרוצים חיים יותר טובים מכאלה שבהם רקטות נופלות בחדר השינה שלהם. לכן השקענו גם במערכת כיפת ברזל, כדי שהילדים האלה יוכלו לישון טוב יותר בלילות. זו הסיבה שהבהרנו שוב ושוב שישראל אינה יכולה להשלים עם מתקפות נגדה, ואנחנו נעשה כל מה שאפשר כדי למנוע את זה, ולכן לישראל יש הזכות לדרוש שחמאס יחדול מהאלימות ויכיר בזכותה להתקיים".

 

סיכום יומו השני של אובמה בישראל    (עריכה: אלי סטרול)

סיכום יומו השני של אובמה בישראל    (עריכה: אלי סטרול)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אובמה. לא התבלבל גם בקריאת הביניים: "זה הדיון הער" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה. לא התבלבל גם בקריאת הביניים: "זה הדיון הער"(צילום: AFP)
 

"כשאני חושב על ביטחון ישראל אני חושב על חמישה ישראלים שעלו על האוטובוס בבולגריה, אנשים עם משפחות, ואיבדו את חייהם בגלל חיזבאללה, ארגון שכל אומות העולם צריכות לקרוא לו כפי שהוא - ארגון טרור", אמר אובמה, על רקע התנגדות האיחוד האירופי להכיר בחיזבאללה כארגון טרור. "העולם אינו יכול לסבול ארגון שתוקף אנשים חפים מפשע ותומך בהרג נשים וילדים חפים מפשע בסוריה, ממש עכשיו. לבעל הברית של חיזבאללה יש מצבורים של נשק כימי, ונמשיך לעקוב אחריו. לא נסבול שימוש בנשק כימי נגד העם הסורי או העברה

שלו לחיזבאללה". הוא פנה אל נשיא סוריה בשאר אסד: "העולם עוקב אחריך. לעם הסורי יש זכות להיות חופשי מלפיתת הדיקטטור. אסד צריך ללכת כדי שלסורים יהיה עתיד".

 

אובמה הוסיף: "כשאני חושב על ביטחון ישראל, אני חושב גם על האנשים שזוכרים את השואה ועל הממשלה האיראנית שקוראת להרס ישראל. איראן היא איום קיומי על ישראל, אבל זה לא רק אתגר לישראל אלא אתגר לכל האומות שוחרות השלום. איראן גרעינית תגביר את הסיכוי לטרור גרעיני, ותצית מרוץ חימוש באזור רגיש. אנחנו מפעילים על איראן לחץ שמעולם לא הופעל עליה, והלחץ הזה הולך וגובר. איראן נחלשת".

 

עם זאת הוא הוסיף: "אני כן מאמין שלכולנו יש אינטרס לפתור את הבעיה הזו בדרכי שלום". הוא זכה למחיאות כפיים. "דיפלומטיה חזקה היא הדרך הטובה ביותר לכך שאיראן תזנח את נסיונה להשיג נשק גרעיני. זה הרבה יותר טוב ממלחמה והתוצאות שלה שלא ניתן לצפות. אנחנו יודעים שיש עוד זמן לדיפלומטיה, ועל זה אמריקה מנסה לעבוד עם עולם מאוחד. אבל הזמן הזה אינו בלתי מוגבל, ואמרתי שעמדת ארה"ב כלפי איראן היא ברורה - לאיראן לא יהיה נשק גרעיני, אי אפשר להכיל איראן גרעינית, כל האופציות על השולחן וארה"ב תעשה כל מה שצריך כדי למנוע איראן גרעינית".

 

נשיא ארה"ב: "מדבר אליכם כחבר" (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא ארה"ב: "מדבר אליכם כחבר"(צילום: AP)

 

נשיא ארה"ב הבהיר: "אני יודע שעבור ישראלים צעירים הנושאים הללו משמעותיים ושורשיים הרבה יותר מכיוון שאתם חיים באזור שבו לא מכירים בזכותכם לחיות. הוריכם נאלצו לסכן את חייהם כדי לאפשר לכם לחיות. הם עברו מלחמה אחר מלחמה כדי להבטיח את קיומה של מדינת ישראל. לכן יש אנשים ששונאים אתכם מבלי לדעת מי אתם, בגלל שאתם ישראלים. בגלל זה ביטחון ישראל אינו מובן מאליו, הוא חשוב לנו". 

 

אזהרה מחבר: "הדמוגרפיה לרעתכם"

"אלה שממשיכים באידיאולוגיה השוללת את זכות קיומה של מדינת ישראל יכולים להגיד באותה מידה שהם דוחים את האדמה שתחתיהם", אמר אובמה, וזכה לתשואות רמות בקהל. חלק מהסטודנטים עמדו על רגליהם כדי להריע לו. "היום אני רוצה להגיד לכם, במיוחד לצעירים, כדי שלא יהיו טעויות: כל עוד ארצות הברית קיימת, אתם לא לבד". את המילים "אתם לא לבד" - אמר בעברית. הוא הכיר בסיכונים שעשתה ישראל בעבר, והזכיר כי מלבד ההסכמים שעליהם חתמו בגין ורבין "הצעתם הצעות מדהימות לפלסטינים באנאפוליס, נסוגתם מעזה - וקיבלתם טרור ורקטות".

 

אובמה אמר כי השאלה היא איזה עתיד ישראל רוצה לעצמה וכי הוא יודע שלא כולם באולם מסכימים איתו, אבל ציין כי "רק הישראלים יכולים להחליט על עתידם". "אני רוצה שתדעו שאני מדבר אליכם כחבר שמודאג לגבי עתידכם. השלום חיוני. אני מאמין ששלום הוא הדרך היחידה לביטחון אמיתי. אתם תוכלו להיות הדור שמבטיח את קיומו הנצחי של החלום הציוני ותיאלצו להתמודד עם אתגר הולך וגדל בנוגע לעתידו. בהתחשב במצב הדמוגרפי בגדה המערבית הדרך היחידה שבה ניתן להמשיך לקיים את ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית הוא על ידי הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית בת-קיימא".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אובמה בפגישה מוקדם יותר אתמול עם צעירים פלסטינים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אובמה בפגישה מוקדם יותר אתמול עם צעירים פלסטינים(צילום: EPA)

 

אובמה הוסיף: "יש גורמים אחרים שיש להתחשב בהם. בהינתן תסכולה של הקהילה הבינלאומית, ישראל צריכה להיחלץ מהבידוד שנקלעה אליו". הוא אמר שגם כיפת ברזל או חומה גבוהה אינן מספיקות כדי למנוע את כל הסכנות הנשקפות מהאויב: "האמת מודגשת יותר כשבוחנים

את השינויים שסוחפים את העולם הערבי". אובמה אמר כי בהתחשב באביב הערבי, שלום יצטרך להיכרת בין עמים ולא בין ממשלות, כיוון שאין עוד שליטים יחידים. "אי אפשר לשנות בבת אחת את מה שנמצא בלבם ובשכלם של מיליונים. אבל התקדמות עם הפלסטינים היא נקודת התחלה רבת-עוצמה תוך התעלמות מקיצונים שניזונים מסכסוך ומפילוג".

 

"אין עוררין על כך שישראל מתמודדת עם פלגים פלסטיניים הפונים לטרור ומנהיגים פלסטינים שהחמיצו הזדמנויות היסטורית", אמר אובמה. הוא הדגיש כי ארה"ב תמשיך להתנגד לקידום מדינה פלסטינית בדרך עוקפת משא ומתן כמו הפנייה לאו"ם: "אבל חייבים להכיר בזכותו של העם הפלסטיני להגדרה עצמית ולצדק. שימו את עצמכם בנעליהם - תסתכלו על העולם דרך העיניים שלהם. לא הוגן שילדה פלסטינית לא יכולה לגדול במדינה משלה". בדבריו אלה זכה אובמה שוב למחיאות כפיים. "אותה ילדה צריכה לחיות עם נוכחות של צבא זר ששולט בתנועות שלה ושל בני משפחתה, אין זה צודק שאין מענישים על מעשי אלימות של מתנחלים נגד פלסטינים. לא הכיבוש ולא הגירוש הם התשובה".

 

"רק אתם יכולים לקבוע איזו מין דמוקרטיה תהיה לכם", אמר אובמה, "אבל זכרו שכשאתם עושים החלטות אלו אתם תגדירו לא רק את עתיד יחסיכם עם הפלסטינים, אלא גם את עתיד ישראל. כפי שאמר אריאל שרון: לא ניתן לשמור על מדינה יהודית ודמוקרטית ובאותו זמן לשלוט בכל ארץ ישראל. אם נתעקש לשמור על החלום כולו, נאבד את כולו". אובמה ציטט את דבריו של דוד גרוסמן זמן קצר אחרי שאיבד את בנו: "אל שלום צריך לגשת כמו אל מלחמת אין-ברירה".

 

על אבו מאזן ופיאד: "פרטנרים אמיתיים"

נשיא ארה"ב הוסיף כי ישראל אינה צריכה להתמסר למשא ומתן עם מי שמתחייב להשמדתה, אבל הוסיף: "אני באמת מאמין שהנשיא אבו מאזן וראש הממשלה פיאד הם פרטנרים אמיתיים. הם הקימו מוסדות ושמרו על הביטחון בגדה המערבית ברמה שמעטים חלמו עליה לפני עשר שנים. פלסטינים רבים כל כך, ובהם צעירים, הפנו עורף לאלימות בתור אמצעי להשגת שאיפותיהם. השלום אפשרי! הוא אפשרי! אני יודע שזה לא נראה כך, תמיד תהיה סיבה לא לקחת סיכונים, ויש מחיר לכישלון. תמיד יהיו קיצונים המספקים תירוץ לעמידה במקום".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

"מדינות ערב יצטרכו להשלים עם העובדה שהעולם השתנה, שהם לא יכולים להאשים יותר את מדינת ישראל בתחלואים שלהן. הן צריכות לנקוט כעת צעדים לנרמול היחסים עם ישראל", הוסיף אובמה. "הפלסטינים חייבים להכיר בכך שישראל תהיה מדינה יהודית". אובמה אמר:

"בואו נחשוב איך אפשר לבנות אמון בין המדינות. השלום מתחיל לא במנהיגים אלא בליבותיהם של האנשים. כפוליטיקאי אני יכול להבטיח לכם: מנהיגים פוליטיים לעולם לא יקחו סיכונים אם האנשים לא מבקשים מהם לעשות את זה. הקולות שלכם חייבים להיות חזקים יותר מהקולות האחרים, התקוות שלכם צריכות להתוות את הדרך קדימה".

 

נשיא ארה"ב אמר עוד: "רבים יאמרו שזה בלתי אפשרי, אבל תזכרו - ישראל היא המדינה החזקה ביותר בעולם, לישראל יש את התמיכה הבלתי מעורערת של המדינה הכי חזקה בעולם. בן גוריון אמר שכדי להיות ריאליסטי בישראל עליך להאמין בנסים. לפעמים הנס הגדול ביותר הוא להבין שהעולם יכול להשתנות. אחרי הכול, זהו לקח שהעולם למד מהעם היהודי".

 

הנקודה האחרונה שעליה ביקש אובמה לדבר היא שגשוג. "הישראלים מגדירים את עצמם בהזדמנויות שהם יוצרים, הכישרון, העובדה הקשה. הישראלים הציבו את המדינה הקטנה הזו בחזית הכלכלה העולמית. הם הוציאו מתוכם עשרה חתני פרס נובל. הישראלים מבינים את כוח ההמצאה, ובאוניברסיטאות שלכם מחנכים מהנדסים וממציאים. רוח זו הובילה לצמיחה כלכלית והתקדמות אנושית". הוא מנה פיתוחים ישראליים ומחקרים שלהם הועילה ישראל. "הדברים האלה משנים את הדרך שבה אנשים חיים בכל העולם. אנשים צריכים להסתכל על תל-אביב, על מאות הסטארט-אפים ומרכזי המחקר".

 

צפייה משותפת בנאום אובמה בכיכר רבין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
צפייה משותפת בנאום אובמה בכיכר רבין(צילום: מוטי קמחי)

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הוא התלוצץ על הקמפיין "אובמה בוא לכיכר" שקרא לו דרך הפייסבוק לשאת את הנאום בכיכר רבין מול עשרות אלפים ולא בבנייני האומה: "הישראלים כל-כך פעילים במדיה החברתית, כך שבכל יום נוצר קמפיין פייסבוק שונה על איפה אני צריך לשאת נאום כזה". "ישראל צריכה להיות מרכז של מסחר אזורי משגשג ומנוע של הזדמנויות", אמר אובמה. "זהו כבר מרכז של חדשנות שעוזר להניע את הכלכלה העולמית. אני מאמין שכל הפוטנציאל הזה לשגשוג יכול להתחזק עם ביטחון טוב יותר ושלום בר-קיימא".  

 

"כאן בחלקת האדמה הקטנה הזאת, שהייתה במרכז טרגדיות וניצחונות כה רבים, הישראלים בנו דבר שמעטים יכלו לדמיין לפני 65 שנה", אמר אובמה לקראת תום נאומו. "מחר אחלוק כבוד להיסטוריה הזאת בקברו של הרצל - אדם שניחן בחזון כדי לראות שעל העתיד של העם היהודי להיות מחובר לעברו. אחלוק כבוד גם בקברו של רבין, שהבין שאחרי ניצחונותיה של ישראל במלחמה צריכים לבוא קרבות השלום. אעשה זאת גם ביד ושם, שם העולם נזכר בענן הרוע שיכול לרדת על העם היהודי ועל כל האנושות, אם לא ניוותר תמיד על המשמר.

 

"אנו נושאים את ההיסטוריה הזאת על כתפינו, ואנו מאמצים אותה לליבותינו. היום, בזמן שאנו רואים את דמדומיו של הדור שהקים את ישראל,

עליכם - הצעירים של ישראל - לדרוש את העתיד. עליכם מונחת המשימה לכתוב את הפרק הבא של סיפורה של מדינתכם הנפלאה.

 

"בתור נשיא של מדינה שעליה אתם יכולים לסמוך בתור חברתכם הטובה ביותר, אני בטוח שאתם יכולים לעזור לנו למצוא את ההבטחה הזאת בימים שיבואו. בתור אדם שמצא השראה בחיי הפרטיים בקריאה חסרת הזמן בחוויה היהודית – 'תיקון עולם' - אני בטוח שאנחנו יכולים להישען על הדבר הנפלא הזה שבתוכנו, כדי להתמודד עם האתגרים שיבואו, כדי לנצח בקרבות השלום לאור מלחמות כה רבות, וכדי לבצע את מלאכת תיקון העולם. שאלוהים יברך אתכם, ושאלוהים יברך את ישראל ואת ארצות הברית של אמריקה". הוא סיים את נאומו בעברית: "תודה רבה".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 21/03/2013 16:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה בנאומו בבנייני האומה
צילום: רויטרס
צילום: אגודת הסטודנטים, אוניברסיטת חיפה
ההזמנות לנאום אובמה
צילום: אגודת הסטודנטים, אוניברסיטת חיפה
מומלצים